سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رییس اتحادیه نانوایان تربت‌حیدریه:

مهاجرت نانوایان تربت‌حیدریه تهدیدی برای سلامت مردم شهرستان است

رییس اتحادیه نانوایان تربت‌حیدریه گفت: مهاجرت شاطرهای ماهر این شهرستان به دیگر مناطق کشور با امید درآمد بیشتر ؛ می تواند در آینده نزدیک سلامت منطقه را تحت تاثیر و حتی تهدید قرار دهد.

احمد کارگزار گفت: کیفیت نان در تربت حیدریه از گذشته دور تاکنون عالی و زبانزد بوده است که عمده‌ترین دلیل آن وجود نانوایان ماهر و خبره در سطح شهرستان است.

وی اظهار کرد: تاکنون نانوایان تربت حیدریه چندین نوبت در خراسان رضوی رتبه نخست پخت نان سنگک و لواش استان را به خود اختصاص دادند که اگرچه کیفیت بالای تولید شهرستان را نشان می‌دهد، ولی عاملی برای جذب شاطر‌ها از سوی همکاران سایر شهرستان‌ها و افزایش روند مهاجرت است.

وی اضافه کرد: طی سال‌های اخیر نانوایان تربت حیدریه با امید درآمد و حقوق بیشتر به دیگر شهر‌ها مهاجرت داشتند که این روند طی یکی دو سال اخیر مخصوصا به مقصد مشهد، تهران و کرمان تشدید شده است.

وی با ابراز نگرانی از افزایش مهاجرت نانوایان تربت حیدریه به کلان شهر‌ها گفت: اگرچه این موضوع باعث رشد رفاه در دیگر شهر‌ها می‌شود، اما می‌تواند در سطح این شهرستان باعث چالش‌های جدی بویژه کاهش کیفیت نان به عنوانی غذای اصلی خانوار و به تبع آن تهدید سلامت عمومی شود.

رییس اتحادیه نانوایان تربت حیدریه اظهار کرد: از دیگر سو کاهش درآمد نانوایی‌های تربت حیدریه طی سال‌های اخیر باعث شده است نانوایان به پخت آزادپزی در خانه‌های شخصی خود از طریق قرارداد با سوپرمارکت‌ها و مجتمع‌های مسکونی روی آورند.

کارگزار تفاوت فاحش دستمزد نانوا در بخش یارانه‌ای و آزادپز را یک چالش برای این صنف عنوان و اظهار کرد: از دیگر سو حقوق نانوایان در تربت حیدریه به نسبت سایر شهر‌ها کمتر است و این مسئله باعث بی رغبتی نانوا برای کار در بخش یارانه‌ای شهرستان می‌شود که تابع شیوه نامه‌های سخت (منسجم) دولتی است.

وی گفت: قیمت نان یارانه‌ای و آزادپز در تربت‌حیدریه ارزان‌تر از مشهد و دیگر شهر‌های بزرگ است و لازم است برای اقتصادی شدن شغل نانوایی در تربت حیدریه سیاست‌های جدیدی اتخاذ و پیاده شود.
وی افزود: اتحادیه نانوایان تربت حیدریه در عین تعامل؛ از طریق چانه زنی با دستگاه‌های ذیربط برای اقتصادی شدن این شغل در سطح شهرستان تلاش می‌کند، چون با شرایط موجود عده زیادی از همکاران به دنبال تغییر شغل هستند.

وی ابراز کرد: طی دو سال اخیر قیمت نان افزایش چندانی نداشته است، اما هزینه‌های تولید اعم از دستمزد کارگر، سوخت، اجاره و ... زیاد شده است که این نابرابری باعث کاهش سود و درآمد نانوایی‌ها شده است.

کارگزار گفت: اکنون ۲۴۳ واحد نانوایی عضو اتحادیه صنفی نانوایان تربت حیدریه هستند که از این تعداد ۱۷۲ واحد یارانه‌ای نوع اول، ۲۶ واحد یارانه‌ای نوع دوم و بقیه خشکه‌پزی یا آزادپز هستند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.