در نشست امروز (دوشنبه ۱۹ تیر) کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با حضور نمایندگان دستگاههای مربوطه، ماده (۱۲) لایحه قانون عفاف و حجاب بررسی و اصلاح شد؛ همچنین طی این جلسه دستگاهها پیشنهادات خود را در راستای اجرای بهتر این لایحه عنوان کردند.
در این نشست تخصصی حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی، عفاف و حجاب را یک مسئله فراملی دانست و گفت: برای اجرایی شدن قانون عفاف و حجاب باید یک نگاه فراملی به مسئله حاکم باشد تا حقوق بشر به معنای واقعی با اجرایی شدن این قانون به جهانیان نشان داده شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مشکلات و دغدغههایی که امروز در جامعه شاهد آن هستیم و بیشتر آنها به شکل معضلات اجتماعی خود را نشان داده، نشات گرفته از بی توجهی به مسائل فرهنگی همچون عفاف و حجاب است، بسیاری از سوالات در خصوص عفاف و حجاب برای فرزندان ما بی پاسخ مانده است، این موضوع نشان از عملکرد ضعیف دستگاههای فرهنگی در مسئله عفاف و حجاب دارد.
در این نشست آقاتهرانی با اشاره به صحبتهای شهید مطهری در مورد عفاف و حجاب، یادآور شد: حجاب برای زنان محدودیت نیست بلکه مصونیت است. اگر امروز کمیسیون فرهنگی این مسئله را در رأس امور خود قرار داده برای رفع آسیبهای اجتماعی همچون طلاق، رشد کودکان بی سرپرست و ... است.
رئیس کمیسیون فرهنگی در ادامه تاکید کرد: امروز عدم فرهنگ سازی درست در حوزه عفاف و حجاب منجر شده این مسئله فراتر از مرزهای ایران خود را نشان دهد. مسئولان و متولیان امر به دنبال رفتارهای قهری برای تصویب و اجرای این قانون نیستند بلکه فرهنگ عفاف و حجاب یک نیاز است که در جامعه امروز احساس میشود که معضلات اجتماعی در آن هر روز خود را به شکل نوعی بحران نشان میدهد. دستگاههای مربوطه باید در مرحله نخست خلاءهای فرهنگی این مسئله را حل کنند تا رفع این موضوع را در بُعد جهانی نظارهگر باشیم.
آقا تهرانی در پایان بیان کرد: در نشست امروز دستگاهها پیشنهادات مختلفی از فعالیتهای فرهنگی و آموزشی تا مشارکت دستگاههای اقتصادی برای کاهش آسیبهای اجتماعی مطرح کردند، لایحه عفاف و حجاب از تمام ابعاد فرهنگی گرفته تا کاهش معضلات اجتماعی در قوه مقننه در حال بررسی است امیدواریم با تصویب و اجرای آن شاهد حل رفع بسیاری از مشکلات و آسیبهای اجتماعی باشیم.
در این نشست نمایندگانی از مرکز تحقیقات، حوزه علمیه، وزارت کشور، مجمع رهروان امر به معروف، پلیس امنیت اخلاقی، معاونت حقوقی امور مجلس فراجا، مرکز تحقیقات اسلامی، معاونت حقوقی قوه قضائیه، وزارت دادگستری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره خانواده ستاد امر به معروف، معاونت حقوقی ریاست جمهوری، وزارت اطلاعات، وزارت علوم و... حضور داشتند. این پنجمین جلسه در خصوص تصویب لایحه عفاف و حجاب بود که توسط کمیسیون فرهنگی برگزار شد.