سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اختتامیه جشنواره فارابی برگزار و اسامی برگزیدگان اعلام شد

وزیر علوم گفت: در ۲۳ ماه گذشته بیش از ۴۰ مجله علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نمایه‌سازی شده‌اند.

مراسم اختتامیه چهاردهمین دوره از جشنواره بین المللی فارابی با حضور محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم تحقیقات و فناوری، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و شماری از شخصیت‌های علمی حوزه علوم انسانی به منظور تقدیر از برترین تحقیق‌ها و شخصیت‌های اثرگذار این حوزه برگزار شد.

محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم و رئیس جشنواره فارابی ضمن تاکید بر اهمیت نمایه سازی علم گفت: یکی از راه‌های رونمایی علم، برگزاری جشنواره‌ها از جمله جشنواره فارابی است. از این طریق ما دانشمندانی که پژوهش‌های ارزشمندی را انجام داده‌اند شناسایی و معرفی می‌کنیم.

او با اشاره به اینکه چگونه پایگاه‌های اطلاعاتی دنیای  علم، ارزش و جایگاه پیدا کرده‌اند گفت: اگر ما علم را نمایه نکنیم و پژوهشگران نتیجه پژوهشی که انجام می‌دهند را منتشر نکنند، ممکن است همان پژوهش را افراد دیگری هم انجام بدهند و عمر و هزینه زیادی در این میان صرف بشود. بنابریان وقتی پژوهشگری به نتیجه‌ای رسید باید آن را منتشر کند.

وزیر علوم با بیان اینکه مطالعه علم تاریخ اهمیت ویژه‌ای دارد گفت: با علم تاریخ ما از سرگذشت گذشتگان آگاهی پیدا می‌کنیم، نقاط ضعف و قوت را متوجه می‌شویم و اشتباهات را تکرار نمی‌کنیم.

زلفی گل توضیح داد: سیستم نمایه سازی علم طراحی شده تا به پیشینه علم و تجربه دیگران دست پیدا کنیم. جمهوری اسلامی ایران این افتخار را دارد که پایگاه استنادی علوم جهان اسلام  (ISC) را تاسیس کرده و در جهان مقالات بومی را به زبان فارسی نمایه و در دسترس محققان قرار داده است.

وی گفت: ما سعی کردیم که زبان فارسی را به مرجعیت در علم تبدیل کنیم و برنامه ریزی در مجلات علمی تحت نمایه‌سازی بین‌الملی داشته باشیم که خوشبختانه در ۲۳ ماه گذشته بیش از ۴۰ مجله علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تحت نمایه‌سازی قرار گرفت که ۱۱ مجله به زبان فارسی است.

او ادامه داد: ما بستری را در مجلات و مقاله‌ها ایجاد می‌کنیم که به جای اینکه ما یافته‌های دیگران را دنبال کنیم دیگران هم مجلات ما و رویداد‌های علمی را نمایه سازی کنند، پس نمایه سازی علم اجتناب ناپذیر است. ما باید در اقیانوس علمی جهانی نقش داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه ما می‌خواهیم دانشمندان ایران را در دنیا تبدیل به مرجعیت علمی کنیم، افزود: باید تلاش کنیم وقتی نشریه‌ای منتشر می‌شود در اختیار دیگران قرار بگیرد. برای اینکه الگوی مناسب به جامعه معرفی کنیم، باید با معرفی دانشمندان و معرفی اندیشمندان و پژوهشگران به دنیا، هویت ملی خودمان را تقویت کنیم و به نسل جوان امید دهیم تا مانند افراد موفق شوند و به دنیا نشان دهیم که ایران بزرگان و دانشمندان زیادی داشته و دارد.

وزیر علوم گفت: رهبر معظم انقلاب در اکثر فرمایشات خود به مباحث علمی و مرجعیت علمی اشاره دارند. باید به دیپلماسی علمی توجه ویژه شود.

او همچنین از ۵ اولویت این وزارت که به ترتیب «مرجعیت دیپلماسی علمی و فناوری و نوآوری، آموزش و پژوهش و برون داد هدفمند، نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری، شاغل فناور و نوآور پروری و تولید ثروت، خدمت و سرمایه هستند نام برد.

وی تصریح کرد: هر علم زیبایی خاص خود و هر انسان موفقی در هر جایگاهی اولویت خاص خودش را دارد و باید به فرزندان بیاموزیم که در رشته‌های علمی تلاش کنند و جزو سرآمدان باشند.

زلفی گل با اشاره به اینکه سلامت روحی توسط دانش علوم انسانی محقق می‌شود گفت: در دنیا و کشور‌های پیشرفته نخبه‌ترین انسان‌ها به رشته علوم انسانی هدایت می‌شوند.

وی در پایان سخنانش بیان کرد: ما باید برنامه ریزی کنیم و نشان دهیم انسان موفق در هر رشته‌ای اثربخش است. جامعه به همه متخصان و شخصیت‌های علمی کشور نیاز دارد لذا ما باید علم را متوازن کنیم.

در ادامه، اسامی برگزیدگان چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فارابی آورده شده است.

برگزیدگان چهاردهمین جشنواره فارابی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.