رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدن وزارت علوم گفت: شناسایی نظریه پردازان و کیفیت بخشی نظریه‌ها، از اهداف جشنواره فارابی است.

مهدی عباس زاده، دبیر علمی جشنواره بین‌المللی فارابی گفت: در دوره چهاردهم جشنواره علمی فارابی، در بخش داخلی ۲۸۵۷ اثر از طریق سامانه جشنواره و در بخش خارجی ۷۰ اثر دریافت کردیم. از این تعداد ۲۱۶۱ اثر داخلی به گروه‌های علمی جشنواره راه پیدا کردند. ما ۱۶ گروه علمی داریم که ۱۵ گروه از دوره‌های پیش وجود داشتند و یک کروه در دوره چهاردهم به نام گروه علوم انسانی اسلامی اضافه شد.  

او افزود:  ۱۱۵ عضو هیات علمی از دانشگاه و حوزه علمیه از کل کشور در قالب این ۱۶ گروه به عنوان مدیر یا عضو گروه با ما همکاری داشتند. بعد از چندین جلسه در هر گروه ۲۰۶ اثر برای داوری همه جانبه ارسال شد. داوری همه جانبه فرآیند بسیار دقیقی در جشنواره فاراربی دارد.

عباس زاده ادامه داد: در بخش خارجی این جشنواره ۷۰ اثر وجود دارد که در سه بخش علمی ایران شناسی، اسلام شناسی و علم دینی است. در این دوره ۵۰ جایزه اعطا خواهیم کرد. سقف جوایز و پرداخت جوایز ما ۱۵۰ میلیون تومان است که برای بالاترین رتبه این مبلغ پرداخت می‌شود. به تناسب رتبه‌های پایین‌تر این مبلغ به صورت پلکانی کاهش پیدا می‌کند. بخش داخل چند حوزه دارد که یک بخش مهم تحقیقات است. دو بخش بزرگسال داریم ک باید بالای ۳۵ سال باشند و بخش جوان کمتر از ۳۵ سال است.

او افزود: ۱۳ اثر در بخش بزرگسال و ۶ اثر در بخش جوان و در مجموع در بخش داخلی ۱۹ اثر انتخاب شدند. از این تعداد ۱۶ نفر مرد و ۳ نفر خانم هستند.

وی افزود: در مجموع ۲ هزار و ۸۵۷ اثر در بخش ملی و ۷۰ اثر در بخش بین المللی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این تعداد ۲ هزار و ۱۶۱ اثر داخلی برای راهیابی به جشنواره انتخاب و در ۱۶ گروه علمی توسط ۱۱۵ عضو هیات علمی ارزیابی و داوری اولیه شدند.

رضا غلامی رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدن وزارت علوم گفت: سالانه از هر ۱۰۰۰ مقاله و از هر ۱۶ هزار رشته انسانی به تعداد انگشتان دست مقاله مفید تولید می‌شود.  

او افزود: استادان در لایه‌های ساختار علم در کنار فعالیت‌های خود باید در زمینه‌های مقاله نیز نظریه‌هایی ارائه کنند.

غلامی بیان کرد: نظریه پردازی دارای ویژگی‌هایی چون مسئله محور بودن، جدید بودن، دارای معنا و مفهموم بودن است.

او گفت: مهمترین ویژگی‌های یک نظریه علمی، وجود استعداد، برخورداری از دایره مطالعاتی بالا، برخورداری از آزادی کامل علم، آرامش روانی و قدرت تمرکز بالا، وجود شرایط با نشاط برای نقد و گفت‌وگو در علوم انسانی در شکل گیری نظریه پردازی کمک بسیاری می‌کند.

رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی اجتماعی و تمدن وزارت علوم گفت: جشنواره فارابی نه تنها چشم انداز مطالب و شناسایی نظریه پردازان است بلکه نظریه پردازان را شناسایی می‌کند. فراهم کردن کیفیت بخشی نظریه‌ها و اهمیت دادن به آن‌ها از دیگر ویژگی‌های جشنواره فارابی است. جشنواره‌ای مانند جشنواره فارابی با وجود سیستم داوری پیشرفته می‌تواند جایگزین خوبی برای برگزاری دیگر جشنواره‌ها باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار