سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چطور در بازی مافیا، رقیب را شناسایی کنیم؟

«مافیا» یک بازی استدلال‌محور است که انجامش در دورهمی‌ها می‌تواند باعث افزایش هوش‌هیجانی، توانایی سخنوری و شناخت اهمیت زبان بدن و... شود؛ اما اگر شهروند هستیم چطور می‌توانیم مافیای بازی را شناسایی کنیم؟

با محبوبیت بازی «مافیا» و مشتقاتش به‌خاطر پخش از شبکه سلامت و همین‌طور نمایش خانگی، این‌روز‌ها کمتر کسی است که با این بازی آشنایی نداشته باشد. انجام این بازی می‌تواند به شما در ارائه استدلال، افزایش هوش‌هیجانی، صحبت در جمع و خیلی چیز‌های دیگر کمک کند و در ضمن زمینه یک سرگرمی جذاب، پرهیجان و کم هزینه را هم فراهم کند، اما یک گام مهم در این بازی این است که به‌عنوان شهروند، چطور مافیای بازی را شناسایی کنیم؟ البته این شناسایی به منزله پیروزی شهروندان نیست، بلکه یک گام کوچک برای پیروزی در بازی است؛ چون در مرحله بعد باید توانایی متقاعد کردن دیگران برای بیرون کردن مافیا در رای‌گیری را هم داشته باشید و از پس مقابله با نقشه‌های مافیا در شب هم بربیایید، اما در این مطلب ما فقط روی بحث شناسایی مافیا تمرکز می‌کنیم و در مطالب بعدی سراغ تکنیک‌های دیگر می‌رویم. با ما باشید.

۱) توجه به جزئیات از لحظه اول
مافیا بازی استدلال و اطلاعات است، این‌که اطلاعاتی به‌دست بیاورید و با استدلال دقیق از آن اطلاعات برای برنده شدن استفاده کنید. پس از لحظه توزیع کارت‌ها به همه‌چیز دقت کنید؛ واکنش هرکسی را با دیدن کارتش به‌خاطر بسپارید؛ به‌طور مثال اگر کسی از بازی در نقش مافیا خوشش می‌آید و موقع دیدن کارتش واکنش مثبت نشان داد یعنی نقش مورد علاقه‌اش را گرفته. در این بین ممکن است برخی واکنش‌ها تصنعی و با هدف گول زدن شما هم باشد.

۲) روز معارفه و شب اول
به‌خاطر بسپارید در روز اول که همه ظن اولیه خود را بدون فکت خاصی و به‌اصطلاح حسی می‌گویند به چه کسی تارگت (اتهام) می‌زنند، این‌جاست که اگر بعد از شب اول و وقتی که مافیا همدیگر را شناسایی می‌کنند در روز بعدی نظرشان عوض شد و عقب‌نشینی کردند ظن مافیایی روی آن‌ها خواهد رفت. همین‌طور شب اول، چون به‌طور معمول نقش‌ها کمی دیر به گرداننده واکنش نشان می‌دهند می‌توانید فکت شب به‌دست بیاورید که قوی نیست و باید با یک استدلال خوب و نتایج اتفاقات دیگر از فکت شب مطمئن شوید.

۳) یادداشت کنید و طمانینه داشته باشید
سعی کنید از روز اول روی کسی حساس نشوید تا باعث چالش جدی بین شهروندان نشوید. اگر لازم است همه‌چیز را یادداشت کنید. چند نکته کنار هم می‌تواند ظن اولیه شما را تقویت کند. نکاتی که در ادامه بیشتر به آن‌ها می‌پردازیم.

۴) کسی که به شما شک دارد الزاماً مافیا نیست
قرار نیست، چون شما شهروند هستید، هر کسی به شما شک داشت مافیای بازی باشد. شما باید به زبان بدن، رفتار‌های اولیه، عصبی بودن، اضطراب، متفاوت بازی کردن نسبت به قبل و خیلی چیز‌های دیگر توجه کنید. زبان بدن فرد گویای احوال درونی اوست، لرزش صدا، تکان دادن پا، تندتر از همیشه حرف زدن و... هرکدام می‌تواند نشان دهنده این باشد که یک نفر ظن مافیایی خواهد بود.

۵) نون ماست‌خور
کسانی‌که حتی بعد از روز اول هنوز هم خیلی کم به دیگران تارگت می‌زنند می‌توانند مافیای بازی باشند، چون کنار نشستند و به اصطلاح نون ماست‌شان را می‌خورند تا کسی روی آن‌ها شک کند.

۶) کسانی‌که از مافیا دفاع قاطع دارند
اگر اجماع شهروندان روی یک مافیا باشد و کسی از او دفاع جانانه‌ای دارد ممکن است مافیا باشد یا شهروندی که بازی بلد نیست. اگر هم کسی با رای بیرون رفت و مافیا بودنش بعد از استعلام گرداننده مثبت شد، مدافعین او یا کسانی‌که رای دو (بعد از دفاع) را ندانند می‌توانند مافیای بازی باشند.

۷) نقش‌دزد‌ها
کسانی‌که موقع دفاع یا در موقعیت‌های دیگر ادعا می‌کنند نقش مهمی دارند به‌طور معمول مافیا هستند. چراکه کارآگاه و دکتر بازی اگر حرفه‌ای باشند ترجیح می‌دهند رو بازی نکنند تا هدف شلیک شب مافیا قرار نگیرند، اما مافیا‌ها به‌عنوان آخرین تیر ترکش همیشه با نقش دزدی خودشان را سفید می‌کنند.

۸) کسانی‌که به‌همه رای می‌دهند
اگر کسی در هر مرحله از رای‌گیری مدام دستش را بالا می‌آورد به احتمال زیاد مافیای بازی است که می‌خواهد شهروند بیرون بدهد. در ضمن اگر کسی به یک مافیای بسیار مشکوک تارگتی زد، اما به همان فرد رای نداد خودش می‌تواند مافیا باشد. چرا؟ چون خواسته به یارش که مظنون اصلی است حمله کند تا خودش را سفید کند، اما رای نداده تا یارش بیرون نرود.

۹) کسی که مافیای ضعیف را بیرون می‌اندازد
یار فروشی یکی از ترفند‌های جالب مافیا‌های حرفه‌ای است. به‌این شکل که یار ضعیف‌شان را طوری بیرون می‌دهند که خودشان را کارآگاه جلوه دهند و بعد هم با شکار کارآگاه از شر او راحت می‌شوند و تا آخر بازی بدون دردسر بازی می‌کنند؛ بنابراین هرکسی مافیای ضعیف بیرون داد الزاماً کارآگاه نیست، به‌خصوص این‌که کارآگاه همیشه استعلام مافیای قوی را می‌گیرد.

۱۰) تارگت بک عصبی
«تارگت بک» اصطلاحی است که وقتی به‌یک نفر ظن وارد می‌کنید با برگرداندن همان ظن به‌شما می‌خواهد واکنش نشان دهد. شهروندان حرفه‌ای که از نقش و بازی خودشان مطمئن هستند به‌طور معمول با یک تارگت ساده عصبی نمی‌شوند و «تارگت بک» نمی‌زنند، اما مافیای بازی ممکن است اگر خونسرد نباشد سریع واکنش نشان دهد آن هم بدون استدلال و فقط با گفتن این جمله: «حالا که به من تارگت زدی خودت مافیایی».

۱۱) موج‌سوار‌ها و تارگت‌کش‌ها
گفتیم همه چیز را یادداشت کنید، چرا؟ فرض کنید براساس یادداشت‌های شما یک نفر تا حالا ظن خاصی روی فردی نداشته و حالا بعد از این‌که موجی علیه آن فرد ایجاد می‌شود روی آن موج سوار می‌شود. به این فرد مافیای موج‌سوار می‌گویند. چون وقتی می‌بیند شانس بیرون‌کردن یک شهروند ایجاد شده ترجیح می‌دهد سریع از این موج استفاده کند.

۱۲) ارتباط چشمی و الگوی رای
مافیای بازی در طول روز سعی می‌کنند با ایما و اشاره به هم بگویند به چه کسی رای بدهند؛ نگاه و ارتباط با چشم و ابرو تنها ابزارشان است. نکته بعدی این است که اگر دو، سه نفر مدام مثل هم تارگت بزنند و رای خروج به شهروند بدهند می‌توانند مافیا باشند. به‌خصوص اگر یک نفر بیرون برود و با استعلام مافیا بودنش محرز شود. در این شرایط افرادی که پشت دستش بازی می‌کردند مافیا‌هایی با احتمال بالا هستند.

نکته نهایی: هرکدام از نکات بالا به تنهایی دلالت بر مافیا بودن کسی نمی‌کند و چند نکته کنار هم باید شما را به جمع‌بندی برساند. در ضمن، بازی قرار است جنبه سرگرمی داشته باشد، برای همین اگر تصمیم اشتباهی گرفته شد نرنجید، بعد از بازی همه چیز را فراموش کنید تا این تجربه شیرین بماند.

منبع: روزنامه خراسان

برچسب ها: سطح هوش ، بازی مافیا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.