دکتر مرادی رئیس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: نخستین کارگاه بین المللی مدیریت اکوسیستم دریای خزر با همکاری سه دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، گرگان و گیلان و با حضور گروه ۹ نفره از موسسه اکولوژی و جغرافیای شین چیانگ چین آغاز شده است.
او افزود: کارشناسان آکادمی علوم چینی که در این کارگاه آموزشی حضور دارند در زمینه محیط زیست، اکولوژی دریا و تغییرات اقلیمی دریای خزر تخصص دارند.
مرادی با بیان اینکه این کارگاه آموزشی تا ۱۹ تیرماه ادامه خواهد داشت، افزود: هدف از این کارگاه سه روزه بازدید اعضای حاضر در این کارگاه آموزشی از سواحل دریای خزر از شرق تا غرب استان برای شناسایی موانع و مشکلات پیش روی اکوسیستم دریای خزر است.
رئیس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری ادامه داد: ۲۰ مقاله مرتبط با دریای خزر و حل معضلات آن در این کارگاه مورد بررسی قرار میگیرد.
او گفت: پس از بررسی مقالات بین هیئت ایرانی و چینی برای ارائه راهکار مورد نیاز تعامل صورت میگیرد تا هرچه سریعتر برای مقابله با تغییرات اقلیمی، مدیریت پسماند و چالشهای پیش روی دریای خزر چارهاندیشی و تفاهم نامه امضا شود.
وان جان یو از آکادمی علوم چین نیز گفت: چینی میخواهند تحقیقات و همکاری مشترکی با ایران در خصوص اکوسیستم دریای خزر داشته باشد.
او با بیان اینکه حضور این هیات در مرحله نخست با هدف آشنایی با دانشگاههای ایران و انجام تحقیقات عملی در خصوص اکوسیستم دریای خزر است، افزود: اجرای طرحهای مشترک بین دانشگاه علوم چین و دانشگاههای مرتبط با حوزه دریای خزر در ایران هدف اصلی حضور این هیات چینی است.