علی گزنی در مورد شاخصهای نوین علمسنجی گفت: این شاخصهای نوین بر بستر شبکه جهانی اینترنت شکل گرفتهاند و این شاخصها میتوانند به ما در کسب مرجعیت علمی و همکاریهای علمی بینالمللی کمک کنند.
وی بیان کرد: اگر در این بستر حرکت کنیم، میتوانیم سطح رؤیتپذیری خود را بالاتر میبریم.
وی درباره سامانه علمسنجی وزارت بهداشت، گفت: این سامانه در کشور پیشتاز است و مجموعهای از شاخصها در آن مورد سنجش قرار میگیرد که این شاخصها قابل تکمیل و بهتر شدن هستند.
وی با بیان اینکه شاخصهای فعلی اثرگذاری علمی ما را در جامعه علمی مورد سنجش قرار میدهد، گفت: در سه دهه گذشته در دنیا اثرگذاریهای دیگری مانند تاثیر اقتصادی، تاثیر اجتماعی و ارتباط با جامعه و صنعت نیز مورد سنجش قرار گرفته است.
این متخصص علمسنجی با بیان اینکه در تأثیرگذاری مقالات موضوع شاخص استناد وجود دارد گفت: شبکههای اجتماعی این امکان را فراهم کردهاند که فعالیتهای علمی در دسترس عموم قرار بگیرد، بخش دیگر در تأثیرگذاری اجتماعی این است که یافتههای علمی در سندهای سیاسی کشور استفاده شود.
وی ادامه داد: برخی خبرگزاریها نیز در این زمینه فعالیت میکنند. با بازنشر یافتههای پژوهشی اعتبار و شهرت دانشگاههایی که پژوهش را انجام دادهاند، افزایش مییابد.
گزنی با تاکید بر اینکه اهمیت شاخصهای نوین، کمتر از شاخصهای پیشین نیست، گفت: مقالات میتوانند در مدخلهای ویکیپدیا مورد استفاده قرار گیرد؛ ویکیپدیا ماهیانه حدود ۲۵ میلیارد بازدید دارد و از این طریق مقالهها میتوانند در دسترس عموم قرار گیرند.