سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مهار آب‌های سطحی مازندران به ۳۷ درصد می‌رسد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران از برنامه‌ریزی برای مهار ۳۷ درصدی آب‌های سطحی استان خبر داد.

داوودیان مدیرعامل شرکت آب‌ منطقه‌ای مازندران در یکصد و بیست‌وهفتمین جلسه شورای هماهنگی مدیران صنعت آب و برق مازندران، گفت: در تلاشیم با یک برنامه میان‌مدت به میانگین مناسبی در مهار آب‌های سطحی برسیم و از ۴.۵ میلیارد آب سطحی که در استان داریم ۳۷ درصد را مهار کنیم تا بتوانیم در استان آب کشاورزی و آشامیدنی پایدار را برای مردم تامین کنیم.

او افزود: در حالی که ۱۰ سد بهره‌برداری شده مازندران مجموعا ۱۰ درصد از آب‌های سطحی استان را مهار می‌کنند، ساخت سد هراز به تنهایی می‌تواند ۱۴ درصد از آب‌های سطحی استان را مهار کند و میانگین مهار آب‌های سطحی را از ۱۰ درصد به ۲۴ درصد برساند.

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران با اشاره به شتاب گرفتن اجرای پروژه‌های عمرانی این دستگاه طی دو سال اخیر، گفت: اقدامات ما برای تکمیل پروژه‌ها طی دو سال اخیر سرعت مناسبی گرفت. پیشرفت فیزیکی سد هراز از ۳۰ درصد در ابتدای سال ۱۴۰۰ اکنون طی دو سال به ۵۰ درصد رسیده است.

او افزود: ارتفاع دیواره سد که طی ۱۲ سال به ۳۰ متر رسیده بود در دو سال اخیر به ۷۵ متر رسید. امیدواریم که با پیگیری‌ها برای تامین منابع سرعت اجرای پروژه حفظ شود و افزایش یابد.

داوودیان گفت: سد گلورد هم مراحل پایانی‌اش را طی می‌کند و امیدواریم که در دهه فجر امسال شاهد بهره‌برداری کامل از این سد باشیم. سد سجادرود و سد زارم‌رود نیز سد‌هایی هستند که برای اجرای آن‌ها برنامه داریم.

مدیریت مناسب منابع آب در خشکسالی

داوودیان با اشاره به قرار داشتن در سومین سال خشکسالی، گفت: امسال استان‌های شمالی درگیر خشکسالی‌های بی‌سابقه‌ای شدند که وضعیت آب را در استان دچار مشکلات عدیده‌ای کرد. میانگین بارندگی مازندران در سال‌های گذشته حدود ۶۵۰ میلیمتر بود که امسال تا کنون ۴۲۰ میلیمتر بارندگی در استان ثبت شده و کاهش ۲۰ درصدی بارندگی‌ها را در مازندران شاهد هستیم.

او افزود: خوشبختانه بارندگی‌های بهار ۱۴۰۲ کمی شرایط را رو به بهبود کرد، اما یکی از پیامد‌های بسیار بد این کاهش بارندگی‌ها کم شدن آورد رودخانه‌ها بود.
داوودیان گفت: آورد رودخانه‌های ما پارسال در همین مقطع زمانی حدود ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب بود، اما این رقم امسال تا کنون یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب است.
او افزود:ذخیره سد‌ها هم کاهش یافته است به همین دلیل امسال نتوانستیم برای تأمین آب کشاورزی طبق روال سال‌های قبل برنامه‌ریزی کنیم.

داوودیان گفت: البته طی روز‌های اخیر با توجه به بارندگی‌های خرداد توانستیم حدود ۱۵ میلیون متر مکعب را برای کشاورزی رهاسازی کنیم. ابتدای امسال پیش‌بینی می‌کردیم که ۸۰ هزارهکتار از ۲۳۰ هزار هکتار کشتزار ما دچار تنش آبی شود. اما با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و اجرای برخی پروژه‌های مقابله با خشکسالی مساحت کشتزار‌های دارای تنش آبی استان به ۲۰ هزار هکتار کاهش یافته است.

او افزود: در دشت مهم هراز که بیشترین نگرانی را داشتیم خوشبختانه از بحران خشکسالی عبور کردیم و اکنون کشاورزان برای درو آماده می‌شوند. در دشت البرز، تجن و شبکه گلورد نیز مدیریت کماکان در حال انجام است و امیدواریم بتوانیم از این بحران عبور کنیم.

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران گفت: با این‌که بارندگی کمی داشتیم امسال با تلاش همکاران در آب‌منطقه‌ای، مدیریت به گونه‌ای بود که حتی نسبت به سال‌های گذشته بهتر عمل کردیم و رضایت نسبی در مردم نیز دیده می‌شود.

او افزود:با ۹۰۰ میلیون کاهش آورد رودخانه‌ها توانستیم وضعیت را طوری مدیریت کنیم که از نظر عملکرد در کشاورزی اکنون با وضعیت سال قبل برابر هستیم.

تامین و ذخیره مناسب آب آشامیدنی

داوودیان با اشاره به اهمیت تامین آب آشامیدنی، گفت: در آب آشامیدنی هم توانستیم وضعیت را مدیریت کنیم و تا کنون مشکل آب آشامیدنی نداشتیم. پیش‌بینی ما هم این است که این ثبات ادامه داشته باشد مگر این که برای چاه‌های تامین آب آشامیدنی مشکلی ایجاد شود که این احتمال نیز با توجه به فشار مردم به منابع آب زیرزمینی وجود دارد.

او افزود: در حال حاضر حجم آب مخازن زیرزمینی ما به دلیل حجم زیاد برداشت‌های بی‌رویه حدود ۲۱۰ میلیون متر مکعب کاهش یافته و ممکن است برخی چاه‌ها دچار مشکل شود، اما در سد‌ها آب مورد نیاز ذخیره شده است.

داوودیان گفت: اگر مدیریت آب پشت سد‌ها را نداشتیم امسال ممکن بود مازندران و به ویژه شهر‌های بابل، بابلسر و ساری به مشکل پارسال همدان دچار شود و شاهد تنش آبی در حوزه آب آشامیدنی باشیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.