سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ذخیره آب سد شمیل و نیان بندرعباس تمام شد / تابستان سختی در پیش است + عکس

به علت خشکسالی و کاهش بارندگی در استان هرمزگان، مخزن سد ۹۸ میلیون متر مکعبی شمیل و نیان بندرعباس خشک شد.

یاسین رئیسی مسئول سد و شبکه شمیل و نیان گفت: با توجه به کاهش بارندگی در سال آبی ۱۴۰۱- ۱۴۰۲، حجم بسیار کمی از سیلاب وارد سد شمیل و نیان شد و اکنون مخزن این سدِ ۹۸ میلیون متر مکعبی به طور کامل خشک شده است.

رئیسی گفت: آخرین بار فروردین امسال حدود ۳ میلیون مترمکعب سیلاب وارد مخزن این سد شد.

او گفت: سد شمیل و نیان آخرین بار دی ماه سال ۱۴۰۰ سر ریز شد.

مسئول سد و شبکه شمیل و نیان گفت: به منظور تامین بخشی از آب آشامیدنی شهروندان بندرعباسی و روستا‌های مسیر، ۲۰ حلقه چاه در حاشیه دریاچه سد شمیل و در دشت نیان حفر شده است که روزانه وضعیت آب دهی و تاسیسات آن‌ها رصد و پایش می‌شود.

سد شمیل و نیان با ظرفیت ۹۸ میلیون مترمکعب در فاصله ۱۰۰ کیلومتری شمال شرق بندرعباس واقع شده است.

این سد سال ۱۳۹۱ به بهره برداری رسید و علاوه بر مهار سیلاب‌های فصلی، آب کشاورزی منطقه شمیل و بخشی از آب آشامیدنی شهر بندرعباس و روستا‌های مسیر را تامین می‌کند.

خشک شدن سد شمیل و نیان بندرعباس

وضعیت ذخیره سایر سدهای بزرگ هرمزگان هم مطلوب نیست

محمد امین طبسی سرپرست معاونت حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان نیز با بیان اینکه بخش زیادی از آب آشامیدنی مورد نیاز شهرستان‌های بزرگ استان مانند میناب، جاسک و بندرعباس از سد‌های استان تامین می‌شود، گفت: اکنون میزان آب قابل برداشت سد استقلال میناب ۳۶ درصد، سد جگین ۳۲ درصد و سد سرنی ۱۴ درصد است.

طبسی گفت: حجم ذخیره آب در سدهای بزرگ استان مطلوب نیست و مردم باید به طور جدی در مصرف آب صرفه جویی کنند.

هرمزگان کم بارش‌ترین استان کشور

عبدالحمید حمزه پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با بیان اینکه کاهش ۵۲ درصدی بارندگی هرمزگان در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، منابع سطحی و زیرسطحی را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار داده است، گفت: بر پایه آمار منابع آب ایران، در فصل آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ میزان بارش هرمزگان ۹۶.۹ میلی متر بوده است، این در حالی است که بارش مدت مشابه فصل آبی گذشته هرمزگان ۲۰۱.۴ میلی متر بوده است.

او گفت: بر اساس آمار منابع آب ایران، استان هرمزگان بیشترین میزان کاهش بارش در سال آبى ۱٤٠١- ۱٤٠٢ نسبت به مدت مشابه سال گذشته را در بین استان هاى کشور تجربه کرده است.

تابستان سختی در پیش است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان گفت: شرایط آبی امسال استان هرمزگان شکننده‌تر از سال قبل است و مردم مدیریت مصرف را در دستور کار قرار دهند.

 به گفته حمزه پور، در فصل آبی جاری بیشتر شهرستان‌های استان با کاهش چشمگیر بارش مواجه بوده و این نشان از هشداری است که باید در تابستان پیش رو، مدیریت بهتری برای تامین و مصرف آب داشته باشیم.

او گفت: آبفا از هیچ کوششی برای تامین نیاز آبی مشترکان دریغ نمی‌کند، اما انتظار است که برای جلوگیری از کمبود آب، مردم نیز مدیریت مصرف را در دستور کار قرار دهند تا بدون مشکل از تابستان گذر کنیم.

حمزه پور گفت: با توجه به گرمای هوا و کمبود منابع، مشکل دوچندان شده و آبفا نیز با برنامه ریزی و پیش بینی‌های انجام شده تلاش می‌کند تا با مشکل کمتری از تابستان پرتنش عبور کنیم.

هزینه زیاد شیرین سازی آب دریا است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با بیان اینکه استان هرمزگان به دلیل قرار گرفتن در حاشیه دریا، ظرفیت بالایی برای شیرین سازی آب دریا دارد، گفت: شیرین سازی آب دریا یک فرآیند پیچیده است که هزینه بالایی دارد.

حمزه پور گفت: در آینده نزدیک ظرفیت تاسیسات نمک زدایی افزایش می‌یابد و زمینه تامین آب پایدار فراهم خواهد شد.

 

گزارش از پرویز بلوچیان رضوان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۳۷ ۱۴ تير ۱۴۰۲
آب آبشیریکن ها هم بدتر آدم‌ رو مریض میکنه
ناشناس
۱۴:۴۶ ۱۴ تير ۱۴۰۲
باید بیشتر از آب شیرین کن ها استفاده بشه که آب شرب مردم به مخاطره نیفته
ناشناس
۱۴:۴۵ ۱۴ تير ۱۴۰۲
خدا بهمون رحم کنه
ناشناس
۱۴:۴۵ ۱۴ تير ۱۴۰۲
ای داد بیداد