سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیش از ۳ هزار کیلومتر از رودخانه‌های اردبیل نیازمند ساماندهی است/ اعتبارات ساماندهی رودخانه‌ها ناکافی است

مدیر رودخانه‌ها و سواحل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل گفت: سه هزار و ۹۳۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان نیاز به ساماندهی اضطراری دارد و اعتبارات تخصیصی سالانه پاسخگوی این میزان نیاز نیست.

تورج مهدی‌زاده اظهار کرد: استان اردبیل حدود ۵۰ هزار کیلومتر رودخانه، آبراه و مسیل دارد که از این میزان ۳ هزار و ۹۳۰ کیلومتر در ردیف رودخانه‌های مهم قرار دارند که بخشی از آن تحت تولیت وزارت نیرو و بخش‌هایی تحت تولیت شهرداری ها، دهیاری‌ها و ... قرار دارد.

او با بیان اینکه ساماندهی و لایروبی رودخانه‌های استان اردبیل نیازمند حداقل ۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است، گفت: آمار رودخانه‌های اردبیل به نسبت مساحت استان خیلی بالاست و در این زمینه استان اردبیل شرایط منحصر به‌فردی دارد و برای همین وزارت نیرو به تناسب اعتبارات کار را اولویت‌بندی کرده است.

مدیر رودخانه‌ها و سواحل شرکت آب منطقه‌ای استان اردبیل خاطرنشان کرد: اعتبار ساماندهی رودخانه‌های اردبیل در سال گذشته صفر بود ضمن اینکه عمر ساماندهی رودخانه ۲۵ سال است که با این وضعیت، روند تخریب فضای ساماندهی شده بر فضای در دست اقدام پیشی گرفته و به سبب کاهش اعتبارات تخصیصی ساماندهی، ما وارد یک چرخه باطل می‌شویم. مهدی‌زاده با بیان اینکه لازمه رفع این چرخه باطل سرازیر کردن اعتبارات بحران و اعتبارات متمرکز برای ساماندهی رودخانه‌های اضطراری استان است، یادآورشد: بخش زیادی از رودخانه‌های شهرستان‌های گرمی، بیله‌سوار و انگوت در اثر سیلاب حالت اصلی خود را از دست داده اند و لازم است سریعا ساماندهی شوند.

او با تاکید بر لزوم مهار آب‌های مرزی در استان اردبیل گفت: در استان اردبیل ۳ حوضه مستقل از هم ارس و بالهارود و سفیدرود وجود دارد که در این حوزه‌ها کار مفصل مطالعاتی انجام شده است و احداث ۶ یا هفت سد در حوضه ارس و سه سد هم در حوضه بالهارورد و ۵ سد در حوضه سفید رود در حال مطالعه است.

مدیر رودخانه‌ها و سواحل شرکت آب منطقه‌ای استان اردبیل در عین حال گفت: به‌دلیل استراتژی‌های کلان کشور سدسازی با دقت در استان پیش می‌رود تا محیط زیست آسیب نبیند و اگر در سطح کلان کشور به این نتیجه برسند که سدسازی آثار منفی ندارد حتما به شرکت آب منطقه‌ای اردبیل اجازه می‌دهند که در حوضه بالهارود سد‌های سینه سر، کلاسر و توسانلو را اجرا و به بهره‌برداری برساند.

مهدی زاده اظهار کرد: علاوه بر این در حوضه ارس سد‌های ایوریق، نشترود، نیارق و ننه‌کران مراحل مطالعاتی خود را طی می‌کند که بعد از اتمام مطالعات و اخذ مجوز محیط زیست و پدافند غیرعامل، باید در جداول برنامه و بودجه برای اخذ اعتبارات قید شده و بعد از آن وارد مرحله تخصیص اعتبارات شود.

طول رودخانه‌های مهم استان اردبیل سه هزار و ۹۳۰ کیلومتر است که سه هزار و ۷۳۴ کیلومتر آن داخلی و ۱۹۶ کیلومتر مرزی است. از این میزان در سطح هزار و ۹۴۵ کیلومتر عملیات نقشه‌برداری و تعیین حد بستر و حریم رودخانه‌ها به پایان رسیده و یکهزار و ۹۸۵ کیلومتر هم با پیشرفت ۷۰ درصدی در دست اجرا است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.