سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وجود ۲۵۰ هزار نفر در مناطق حاشیه نشین و ۳۵۰۰ معتاد متجاهر در کرمانشاه

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه به وجود ۲۵۰ هزار نفر در مناطق حاشیه نشین کرمانشاه و ۳۵۰۰ معتاد متجاهر شناسایی شده اشاره کرد و این آمار را نگران کننده خواند.

مهدی حاجیان فرمانده انتظامی استان کرمانشاه در نشست با سازمان‌های مردم نهاد فعال در حوزه پیشگیری از اعتیاد کرمانشاه، گفت : بدون تعارف باید گفت نبض اجتماعی استان خوب نمی‌زند و این خوب نزدن به معنای وجود مشکلاتی است که اگر به موقع رفع نشود، خطرات و آسیب‌های بیشتری را متوجه همه ما خواهد کرد.

وی با اشاره به برخی مشکلات اجتماعی که کرمانشاه درگیر آنهاست، اعتیاد و مواد مخدر را از مهمترین آسیب‌های اجتماعی برشمرد و گفت: حضور ۲۵۰ هزار نفر در مناطق حاشیه‌ای کرمانشاه و شناسایی ۳۵۰۰ معتاد متجاهر زنگ خطر‌هایی است که مدت هاست به صدا درآمده و باید برای آن چاره اندیشی کنیم.

حاجیان تصریح کرد: موضوع نگران کننده در خصوص معتادان متجاهر مشاهده آن‌ها در روستاهاست، در حالی که طی سال‌های گذشته چنین افرادی تنها در شهر‌ها آن هم شهر‌های پرجمعیت مشاهده می‌شدند، اما با کمال تاسف باید گفت پای این افراد امروز به روستا‌ها نیز باز شده است.

رئیس پلیس کرمانشاه حضور معتادان متجاهر را باعث بالا رفتن برخی آسیب‌های اجتماعی از جمله سرقت دانست و گفت: از اعتیاد ده‌ها معضل اجتماعی نظیر سرقت، طلاق، قتل، جنایت و ... ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه زمانی چرخه اعتیاد تنها در حوزه مصرف مواد مخدر سنتی بود، گفت: در سال‌های اخیر سازمان‌های جرم برای افزایش انتفاع شخصی و گروهی تولید مواد مخدر صنعتی را آغاز کردند و همین تولیدات مخدر صنعتی بسیاری از مردم و جوانان را هرچه بیشتر به سمت نیستی و نابودی سوق داد.

حاجیان با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد ۳۵۰۰ نفر معتاد متجاهر شناسایی شده در استان کمتر از ۳۵ سال سن دارند، گفت: وارد شدن این افراد به چرخه اعتیاد به معنای نابودی ۳۵۰۰ خانواده است که باید جلوی رشد این آمار و افزایش تعداد این افراد را بگیریم.

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه با نگران کننده خواندن این تعداد معتاد متجاهر و همچنین جمعیت ساکن مناطق حاشیه‌ای کرمانشاه، گفت: وقت آن فرا رسیده که همه دستگاه‌های مسئول به صورت جهادی وارد میدان کارزار شده و با همراهی پلیس و انجام درست وظایف خود یک بار برای همیشه به صورت ریشه‌ای و منطقی این معضل را حل کنند.

وی نقش سازمان‌های مردم نهاد را در پیشگیری از اعتیاد افراد و یا بازاجتماعی شدن اشخاص مبتلا بسیار مهم برشمرد و گفت: به نظر می‌رسد اگر هر کدام از این سازمان‌ها که در حوزه کاهش و پیشگیری از اعتیاد فعالیت می‌کنند به یک موضوع تخصصی بپردازند، آثار و نتایج بهتری حاصل خواهد شد.

حاجیان ادامه داد: سازمان‌های مردم نهاد فعال در این حوزه می‌توانند هر کدام در بخش‌هایی از آموزش به افراد، ترک افراد مبتلا، کمک به بازاجتماعی شدن آن‌ها و حفظ و نگهداری این افراد پس از ترک ورود پیدا کرده و سهم خود را در مقابله با این پدیده خانمانسوز ایفا کنند.

فرمانده انتظامی کرمانشاه با اشاره به نقش آفرینی پلیس در دو حوزه ایجابی و سلبی، گفت: علاوه بر اقدامات ایجابی که در کنار دیگر دستگاه‌های مسئول انجام می‌شود، در حوزه سلبی هم پلیس ورود پیدا کرده و طی یکی دو ماه اخیر نسبت به تخریب هفت باب ساختمان که محلی برای مصرف و فروش مواد مخدر بود، با هماهنگی دستگاه قضائی اقدام کرده است.

وی با هشدار به قاچاقچیان و خرده فروشان مواد مخدر، گفت: این افراد اگر دست از اقدامات خود برندارند باید منتظر اقدام قاطعانه پلیس باشند و بدانند که تنبیه سختی در انتظارشان خواهد بود.

حاجیان اظهار کرد: علاوه بر دستگیری این افراد، اموال حاصل از فروش مواد مخدر که جزو درآمد نامشروع آن‌ها محسوب می‌شود هم مصادره خواهد شد و به دستگاه قضائی سپرده خواهند شد تا اشد مجازات برایشان درنظرگرفته شود .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.