سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عرب انصاری:

عقد اخوت در عید غدیر خوانده شود

معاون حقوقی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گفت: بهتر است در ظهر روز عید غدیر عقد اخوت خوانده شود و تبلیغ اعیاد غدیر و قربان صورت گیرد.

چهارمین جلسه هم‌اندیشی و هم‌افزایی ستاد مرکزی دهه امامت و ولایت و بزرگداشت عید غدیر، در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی، رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت و گرامیداشت عید غدیر به عنوان سخنران نخست این نشست گفت: یکی از ویژگی‌های مؤمن فرصت‌شناسی بوده و فرصت به معنای وقت‌های ویژه‌ای است که باید در آن کاری انجام گیرد تا در سرنوشت جامعه اثرگذار باشد.

وی با بیان اینکه در قیامت در رابطه با فرصت‌هایی که برای ما ایجاد شده سؤال می‌شود، اظهار کرد: بخشی از فرصت‌ها به واسطه خودمان ایجاد می‌شوند؛ مثلاً شهدا و عالمان فرصت‌ساز هستند. در مقابل کسانی که فرصت‌سازی می‌کنند کسانی هم وجود دارند که فرصت‌سوز هستند و فرصت‌ها را از بین می‌برند. امام راحل در زمره بزرگ‌ترین فرصت‌سازان تاریخ به شمار می‌روند که به واسطه ایشان اسلام به دنیا معرفی شد یا مثلاً سردار شهید حاج قاسم سلیمانی فرصتی را ایجاد کردند تا همه از مکتب اهل بیت (ع) دفاع کنند و برای آن پای کار بیایند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی واقعه غدیر را یک فرصت توصیف کرد که از طریق برگزاری جشن‌ها و مراسم‌های مرتبط با آن می‌توان پیام آن را به دنیا و به نسل جوان منتقل کرد.

تقوی با تأکید بر این موضوع که باید بررسی شود چقدر از فرصت استفاده شده است، عنوان کرد: از غدیر و مکتب عاشورا باید به نفع آرمان‌ها استفاده کرد. در نظر داشته باشیم فرصت‌ها سریع به دست می‌آیند و سریع هم از بین می‌روند، پس باید فرصت‌شناس بود و اجازه نداد سریع از دست بروند. فرصت‌شناسی و فرصت‌سازی و قدردان کسانی که فرصت‌ها را ساخته‌اند امری مهم محسوب می‌شود که می‌توان از طریق آن‌ها موفقیت جامعه را رقم زد. غدیر فرصتی است که به جذب مردم در سراسر دنیا منجر می‌شود.

به گفته وی، ایمان و امید دو کلیدواژه‌ای هستند که رهبر انقلاب در روز ۱۴ خرداد بر آن تأکید داشتند و باید در مراسم مرتبط با عید غدیر و قربان مورد توجه قرار گیرند.

رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت و گرامیداشت عید غدیر در پیشنهادی بیان کرد: برای بازتاب اقدامات مرتبط با اعیاد غدیر و قربان باید ظرفیت رسانه‌ها را بیشتر به کار گرفت و همچنین از سوی دیگر ابتکارات در برگزاری اعیاد غدیر و قربان خیلی مهم است و استفاده از نوآوری‌ها لازم و ضروری است.

تقوی با اشاره به نقش اصناف در برگزاری باشکوه مراسم اعیاد غدیر و قربان گفت: در مراسم مرتبط با اعیاد غدیر و قربان باید به کسبه و اصناف توجه شود. اگر دقت کرده باشید این‌ها در اغتشاشات حضور نداشتند و ضداغتشاشات عمل کرده‌اند و لذا می‌توان از ظرفیت آن‌ها در آذین‌بندی و نصب پرچم بهره گرفت و ضرورت دارد از لحاظ محتوایی اصناف را تغذیه کرد.

وی بیان کرد: از سوی دیگر در اعیاد غدیر باید بحث ورزش زورخانه‌ای که مرتبط با فتوت و برادری و جوانمردی است مدنظر قرار گیرد و باید طوری اقدام کرد که جوانان جذب این ورزش شوند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نکته‌های موجود در خطبه‌های غدیر برای زندگی ما مناسب هستند، گفت: همچنین بهتر است نکاتی را از خطبه‌ها استخراج کرد که نیاز شرایط روز هستند. مثلاً بحث اتحاد و دوری از نفاق از نکات ویژه خطبه غدیر بوده و باید آن را مهم بدانیم. اسلام از نفاق خیلی ضربه دیده و با افراد و گروه‌هایی که تفرقه‌اندازی می‌کنند باید برخورد شود.

تقوی تأکید کرد: یکی از گروه‌هایی که به اسلام ضربه زده منافقین هستند و اخیراً هم با آن‌ها در آلبانی برخورد شده است. باید اقدامات این سازمان تروریستی برای جوانان شرح داده شود و اینکه چه اقداماتی را علیه کشور و اسلام انجام داده‌اند، ولی متأسفانه کمتر درباره جنایت‌های این سازمان گزارش تهیه شده است.

در ادامه این نشست حجت‌الاسلام و المسلمین محمدمهدی عرب‌انصاری، معاون حقوقی و امور استان‌های شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با بیان پیشنهادی گفت: بهتر است در ظهر روز عید غدیر عقد اخوت خوانده شود و همچنین صداوسیما به عنوان یک رکن مهم به پوشش و تبلیغ اعیاد غدیر و قربان و تشویق مردم برای حضور در این جشن‌ها ایفای نقش کنند.

سردار محمدرضا نقدی، معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران سخنران سوم این نشست بود که گفت: عید غدیر ظرفیت بسیار بالای مردمی دارد و اگر کنش‌های سازمانی تقویت و همگرا شوند اتفاقات مثبتی در استان‌ها رقم خواهد خورد.

وی با بیان اینکه غدیر یک جنبش حرکت خودجوش بوده و در سپاه در این راستا اقداماتی انجام شده است، گفت: پیوستن اصناف و اقشار مختلف به پویش غدیر در دستور کار ما قرار دارد و همچنین در اکثر شهر‌ها نمایش واقعه غدیر اجرا می‌شود و کاروان‌هایی به این منظور به شهر‌ها و محل برگزاری نمایش غدیر اعزام خواهند شد. این یک حرکت ابتکاری بود که آیت‌الله مصباح یزدی آن را مطرح کردند و از قم آغاز و در ۱۳۰ شهر توسعه پیدا کرد، ولی به دلیل کرونا کمرنگ شد و الحمدالله امروزه در حال توسعه است.

معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران در پایان اظهار کرد: تأکید ما بر خطبه خوانی غدیر است و اگر اجرایی شود خیلی اقدام خوب و اثرگذاری خواهد بود.

براساس این گزارش، در جریان برگزاری این نشست مسئولان کمیته‌ها و استان‌ها به ارائه گزارش اقداماتی که در راستای برگزاری اعیاد غدیر و قربان انجام شده، پرداختند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.