میثم حجتیپور مدیر درمان تامین اجتماعی استان کرمانشاه از مراجعه سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به مراکز درمانی تامین اجتماعی استان یاد کرد و گفت : با توجه به وجود حدود ۷۰۰ هزار بیمه شده در استان، میانگین مراجعه هر بیمه شده به مرکز درمانی تامین اجتماعی در سال قبل چهار بار بوده است.
وی معتقد است با توجه به این آمار، کرمانشاه از استانهای پرمراجعه به مراکز درمانی تامین اجتماعی محسوب میشود.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان کرمانشاه، مراجعه بیمه شدگان به مراکز درمانی تامین اجتماعی را شامل دو نوع مراجعه سرپایی و بستری اعلام کرد و ادامه داد: بیشترین حجم مراجعات و ارائه خدمات را در بخش سرپایی داریم.
حجتیپور با تاکید بر اینکه در ارائه خدمات به مراجعین سرپایی با تمام توان و ظرفیت به صورت ۲۴ ساعته کار میکنیم، خاطرنشان کرد: با توجه به حجم بالای مراجعات در بخش سرپایی که تعدادی از این مراجعات نیز غیرضروری است، اینکه مشکلاتی در ارائه خدمات پیش بیاید اجتناب ناپذیر است.
وی حل مشکلات این بخش را نیازمند اصلاح فرهنگ هم در زمینه مراجعه به پزشک و هم مصرف دارو دانست که البته فقط مختص به استان کرمانشاه نیست و باید در سراسر کشور صورت بگیرد.
وی اظهار کرد: اما در بخش بستری که مراجعات واقعی و ضروری است رضایتمندی خوبی داریم و حتی بیمارستانهای تامین اجتماعی از نظر هتلینگ، فضای فیزیکی و امکانات برای بیمار و همراه نیز از بیمارستانهای خوب به شمار میروند.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد مراجعه به مراکز تامین اجتماعی مربوط به بیمه شدگان است، تاکید کرد: مجازیم ۱۰ درصد ظرفیتی که داریم در اختیار غیربیمه شدهها قرار دهیم که تلاش میکنیم از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان کرمانشاه بخش دیگری از خدماتی که تامین اجتماعی در حوزه درمان ارائه میدهد را شامل درمان غیرمستقیم از طریق مراکز طرف قرارداد شامل بیمارستانها، مراکز پاراکلینیک، مطبها و داروخانه اعلام کرد و افزود: در این بخش نیز مطالبات مراکز طرف قراداد تا پایان پاییز سال ۱۴۰۱ تسویه شده و فقط ۵ الی ۶ مطالبات برخی مراکز را داریم که به محض تامین اعتبار پرداخت خواهد شد.
وی اشارهای هم به هزینه بالای تامین اجتماعی برای بخش درمان بیمه شدگان داشت که در سال گذشته حدود ۴۵۰ میلیارد تومان بوده است.
موضوع دیگری که حجتی پور به آن اشاره کرد پیشتازی تامین اجتماعی در زمینه نسخ الکترونیکی بود و یادآور شد: هم اکنون در مراکز ملکی صد درصد و در مراکز غیرملکی حدود ۹۵ درصد نسخ الکترونیکی است که بازخورد مثبتی داشته و میتوان گفت به خوبی جا افتاده است.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: یکی از برنامههایی که در گام بعدی در دستور کار تامین اجتماعی قرار دارد " نظام ارجاع" است که نقش بسزایی در کاهش مراجعات غیرضروری به پزشکان متخصص و فوق تخصص خواهد داشت.
به گفته حجتی پور، این طرح با پزشک خانواده متفاوت بوده و قرار است ابتدا به صورت پایلوت در برخی شهرهای کشور اجرا شود و در کرمانشاه نیز بسته پیشنهادی بومی شده برای این طرح تهیه شده است .