سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تقسیط ده ماهه برای اتصال به شبکه فاضلاب

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گفت: شبکه فاضلاب خانگی با هزینه ۵۰ میلیارد تومان به در خانه مردم شال رسیده و مردم می‌توانند هزینه اتصال به شبکه را در ده قسط بپردازند.

 به علت کمبود آب در دنیا تصفیه فاضلاب و بازگرداندن آب مصرف شده به چرخه اهمیت زیادی پیدا کرده است. آب پاک و سالم یکی از اساسی‌ترین منابع انسان‌ها برای زندگی است. یکی از روش‌های دست‌یابی به آب سالم تصفیه فاضلاب است. فاضلاب‌ها امروزه یکی از منابع با ارزش و ضروری تامین آب به شمار می‌آید. داستان چالش فاضلاب در استان ما هم با راه‌اندازی تصفیه خانه، تقریبا به پایان رسیده است.

مدیرعامل شرکت اب و فاضلاب در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: فاضلاب به چند دسته تقسیم می‌شود. فاضلاب بهداشتی: شامل فاضلاب خانگی، فاضلاب اماکن تجاری و فاضلاب مؤسسات عمومی؛ فاضلاب خانگی: شامل فاضلاب سرویس‌های بهداشتی خانه‌ها، مغازه‌ها، فروشگاه‌ها؛ فاضلاب صنعتی: آب تولید شده از مصرف کارخانه‌ها، کارگاه‌ها و مجموعه‌های صنعتی؛ فاضلاب کشاورزی: فاضلاب‌های بوجود آمده از فعالیت‌های کشاورزی؛ فاضلاب سطحی یا سیلاب: شامل آب‌های ناشی از ذوب برف و یخ و یا بارندگی.

بیرانوندی گفت: امروزه تصفیه فاضلاب از دو جنبه اهمیت دارد، مشکلات ناشی از کمبود آب و آلوده کردن محیط زیست در اثر رها کردن در طبیعت. آب در بسیاری موارد شبیه یک کاتالیزور عمل می‌کند و قابل برگشت به طبیعت است. در دنیا از فاضلاب با عنوان طلای کثیف یاد می‌شود. از پسماند تصفیه شده می‌توان در بخش مختلف آبیاری مثمر و غیرمثمر استفاده کرد. در دشت قزوین مجبوریم از بحث بازچرخانی به عنوان یک سیاست عملی استفاده کنیم.

وی گفت: یکی از نکات مهم در امر استفاده از آب و همچنین تصفیه فاضلاب، پایش لحظه به لحظه کیفیت فاضلاب خروجی است. آنالیز فاضلاب، کنترل ترکیب شیمیایی فاضلاب و خنثی سازی آن نیازمند ابزار‌های دقیق اندازه‌گیری است. امروزه یکی از چالش‌های پیش روی صنعت فاضلاب تجهیزات دقیق اندازه‌گیری و دقت آن‌ها در شرایط مختلف است. 

مدیرعامل آبفا گفت: در بخش فاضلاب صنعتی مسئله پیچده‌تر است یکی از مسائل موجود درصنعت آب وفاضلاب حذف یا کاهش درصد عناصر فلزات سنگین است. حذف فلزات سنگین از فاضلاب‌های صنعتی، نیازمند استفاده از فناوری‌های پیشرفته‌تر است که بتواند مقدار این فلزات را در آب تصفیه شده به حد مجاز برسد. 

وی گفت: چاه جذبی یک نوع تصفیه است. در احداث تصفیه خانه استاندارد‌هایی وجود دارد که رعایت می‌شود. دستگاه ناظر هم سازمان محیط زیست است. آزمایشات پساب خروجی به صورت مداوم انجام می‌شود. پایش لحظه‌ای توسط سازمان محیط زیست و شرکت آب و فاضلاب انجام می‌شود. فاضلاب تکنولوژی جدیدی است و هزینه‌های آن بالاست. لزوما همه شهر‌ها نیاز به ایجاد تصفیه خانه ندارند. ۴۰ تا ۵۰ درصد هزینه فاضلاب مربوط به ایجاد تصفیه خانه است. آزمایشگاه‌های شرکت آبفای استان دارای گواهینامه iso۲۰۲۵ است. 

بیرانوندی تصریح کرد: شرکت آبفای استان تصفیه فاضلاب خانگی را بر عهده دارد و تصفیه فاضلاب صنعتی و خانگی به طور همزمان در تصفیه خانه شرکت شهرک صنعتی البرز انجام می‌شود. تصفیه خانه محمودآباد جزو ۵ تصفیه خانه برتر کشور است که برای آب‌های سطحی قابل استفاده است. تخصیص تعریف شده برای این تصفیه خانه برای فاضلاب صنعتی است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گفت: در برخی شهر‌ها مردم حاضر نیستند بخاطر هزینه، همکاری در این زمینه داشته باشند علیرغم اینکه شبکه تا در خانه‌ها گسترش یافته است. یکی از خواسته‌های مردم منطقه، شبکه فاضلاب شهر شال است، اما متاسفانه فاضلاب خانگی را به این شبکه متصل نکرده اند. 

فرماندار بوئین زهرا در این زمینه گفت: در شهر شال گسترش شبکه انجام شده و بیش از ۵ هزار مشترک متصل شده اند و ۲ هزار مشترک هم در حال اتصال است. تصفیه خانه هم تقریبا اوورهال شده است و از مردم می‌خواهیم اهتمام ویژه‌ای نسبت به اتصال شبکه فاضلاب خانگی داشته باشند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گفت: بر اساس ماده ۱۵ قانون تشکیل شرکت، آب و فاضلاب لازم و ملزوم همدیگرند. با هزینه‌ای که توسط دولت انجام شده است انتظار اینست که این سرمایه گذاری به نتیجه برسد و مردم از این خدمت بهره‌مند شوند. 

رئیس شورای شهر شال گفت: برای این پروژه بیش از ۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است. طبق آخرین آمار ۷۰۰ خانوار هم متصل شده اند. در برنامه‌های مختلف به مردم اطلاع رسانی شده است که می‌توانند از این خدمت بهره‌مند شوند.

بیرانوندی گفت: هزینه بسیار اندک اتصال به شبکه فاضلاب هم در ده قسط در نظر گرفته شده است تا مردم متحمل فشار همین مبلغ اندک هم نباشند و بتوانند فاضلاب خانگی را بجای رهاسازی در معابر، به شبکه فاضلاب جاری کنند. ۱۰ شهر دارای شبکه فاضلاب در مدار است. ۱۶ شهر هم تاسیسات فاضلاب در حال انجام است. با انجام آن به اندازه ۱۰۰ حلقه چاه پساب تصفیه رهاسازی خواهد شد. علیرغم اینکه سه سال پیاپی شاهد خشکسالی هستیم، اما مردم در زمینه مصرف آب تقریبا همکاری کرده اند. در تاکستان هم نیازمند همکاری بیشتر مردم هستیم. در هفته صرفه جویی هم امیدواریم که این امر به ثمر برسد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.