در این مراسم ابراهیم زرهساز مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی خواستار حمایت بیشتر سازمانهای فرهنگی از این برنامههای ارزشمند شد.
احسان زهرهوندی معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی هم گفت: با توجه به اهمیت ثبت و ماندگاری این میراث ارزشمند و هویتی، آمادگی داریم این میراث ناملموس را در فهرست آثار ثبتی کشور به ثبت برسانیم.
فیروزه مدیرخراسانی، مؤلف کتاب «نوای ماتک» هم به روند مطالعه، پژوهش و نگارش این کتاب که حاصل چندین سال تلاش و سفر او به نقاط مختلف استان بوده است، پرداخت و سپس حاضران از نمایشگاه عروسکهای بومی-محلی خراسان در بخش کودک و نوجوان موزه بزرگ، بازدید کردند.
علی صفرنژاد مدیر موزه بزرگ خراسان در این باره گفت: وجود هزاران پیکرک تحت عنوان "پیکرکهای الهه مادر" از پنج هزار سال پیش در فلات ایران و میانرودان، دلیل محکمی بر نقش و اهمیت توجه به مقام والای مادر و بانوان در ایران است.
او افزود: این پیکرکها نشانه برکت، حاصلخیزی زمینهای کشاورزی، نزول باران و وفور مالی و فرزندآوری بوده است، همچنین در ایران باستان الهه آناهیتا مظهر و نشانه آبهای روان و فرشته نگهبان چشمهها و رودخانهها بوده است.
مدیر موزه بزرگ خراسان یادآورشد: به استناد منابع تاریخی قدیمیترین لالایی جهان مربوط به سنگ نوشتهای به خط میخی سومری در میانرودان (بابل باستانی) است که تا به امروز باقی مانده است.
کتاب نوای ماتک با موضوع بررسی ساختار لالاییهای فارسی زبان خراسان، نوشته فیروزه مدیر خراسانی توسط انتشارات سروش منتشر شده است.
نوای ماتک در سه فصل مجزا بهترتیب به ساختار لالاییها، درونمایههای لالایی و لالاییهای مناطق فارسیزبان خراسان میپردازد.