سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شرکت‌های واردات سموم مدیریت باغات کشور را در دست گرفته اند

رییس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: شرکت‌های واردات و تولید سموم به بهانه ورود سم، مدیریت باغ‌های کشور را در دست گرفته اند.

حسین رنجبر اقدم در آیین راه اندازی مرکز تحقیقات زیستی مشترک حوزه بهداشت و کشاورزی جنوب کرمان گفت: توسعه و روشد بی‌رویه شرکت‌های وارد کننده و تولید کننده سم و نیز فروشگاه‌های سموم، به یک تهدید زیستی در کشور تبدیل شده است.

وی افزود: بیش از ۳۰۰ شرکت تولیدکننده و واردکننده سم در کشور وجود دارد و تنها در استان مازندران یک هزار و ۱۱۴ فروشگاه فروش سم وجود دارد؛ حال آنکه سئوال این است که چرا این همه مجوز صادر شده است، سم فروشی که سوپرمارکت نیست.

رنجبر اقدم اضافه کرد: فعالیت در حوزه سم یک کار تخصصی است و در بسیاری از کشور‌ها اگر یک دستگاه سمپاش در دست یک غیرمتخصص دیده شود مجرم شناخته می‌شود.

وی با بیان اینکه بخش مهمی از تهدید‌ها و مخاطرات زیستی ما همین مساله است ادامه داد: چرا به راحتی از این مشکل می‌گذریم و اجازه داده می‌شود سم در کنار مزارع با وانت بار فروخته شود یا با خودرو مسافربری حمل و نقل شود.

رییس سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به اینکه بخش عمده صادرات ما باقیمانده غیرمجاز سم دارد اضافه کرد: آزمایشگاه تخصصی که وظیفه پایش سموم دارد را با امکانات بالا در سازمان حفظ نباتات به تعطیلی کشاندند.

وی با بیان اینکه از توسعه برنامه‌های کنترل بیولوژیک حمایت می‌کنیم تاکید کرد: هر کس بتواند کوچکترین قدمی در کاهش استفاده از سموم در کشور بویژه در محصولاتی که مصرف‌ها آن به صورت تازه خوری است بردارد از آن حمایت می‌کنیم.

رنجبر اقدم در بخش دیگری از سخنان خود گفت: سوسک سرخرطومی حنایی خرما از سال ۱۳۹۶ در کشور مشاهده، اما کاری صورت نگرفت و در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ که دم خروس شیوع سوسک سرخرطومی حنایی بیرون زد اقداماتی آغاز شد.

وی اظهار کرد: برای مدیریت آفت سرخرطومی اعتبار اولیه هزار میلیارد تومان بود که ۶۰۰ میلیارد تومان توسط وزارت کشور و سازمان بحران موافقت اولیه گرفته و در مرحله اول قرار شد ۶۰ میلیارد تومان بدهند، اما اعتباری که به ما رسید فقط ۲۰ میلیارد تومان بود.

رییس سازمان حفظ نباتات کشور ادامه داد: این آفت نیاز به اختصاص اعتبارات ویژه دارد و این اعتبارات با بعد و وسعت مشکل تناسبی ندارد.

رنجبر اقدم اضافه کرد: ۱۰۰ هزار هکتار سطح زیر کشت نیشکر در خوزستان داریم که آفت سوسک سرخرطومی می‌تواند آن را هم تهدید کند و این یکی از نگرانی‌های ماست.

وی یادآور شد: کنترل مناسبی در راه‌ها و جاده‌ها برای جلوگیری از جابه‌جایی پاجوش‌ها و چوب درختان آلوده وجود ندارد.

رنجبر اقدم ادامه داد: بیشترین مخاطرات در حوزه کشاورزی در استان‌های جنوبی کشور همچون هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خوزستان و استان‌های هم مرز آن‌ها داریم.

وی با بیان اینکه بخش عمده این مخاطرات زیستی ناشی از ضعف ما در قرنطینه است افزود: سازمان حفظ نباتات با یک سوم ظرفیت خود در حال فعالیت است و دو سوم نیرو‌ها بازنشسته شدند، اما جایگزین نشدند.

رنجبر در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بیماری رگوز با سهل انگاری و ساده‌انگاری مساله تمام گلخانه‌های کشور را گرفته است و اینک برای ردیابی و پایش بیماری رگوز مبلغ قابل توجهی تخصیص دادیم.

وی یادآور شد: صادرات گلخانه‌های ما دچار آسیب شده است، چون گلخانه داران از بذر و نشای آلوده استفاده کردند.

رییس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: اتحادیه اروپا برای بار سوم به ما به دلیل الودگی پسته به سم افلاتوکسین تذکر داده است.

وی افزود: عده‌ای فشار می‌آورند که اجازه دهید صادر کنیم، اما اگر یک بار آلوده دیگر به اروپا برود واردات از کشور ما را تحریم می‌کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.