سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افتتاح خط تولید محصولات بدون گلوتن در دانشگاه شیراز

خط تولید محصولات بدون گلوتن شرکت زرین‌دانه رویان دانشگاه شیراز به بهره برداری رسید.

مدیرعامل این کارخانه گفت: شرکت زرین‌دانه رویان مستقر در مرکز رشد دانشگاه شیراز باهدف تولید محصولات بدون گلوتن مناسب بیماران سلیاکی در سال ۱۳۹۹ تأسیس شده و راه‌اندازی خط تولید محصولات بدون گلوتن از خردادماه ۱۴۰۲ در دانشکده‌ی کشاورزی دانشگاه شیراز آغاز شده است.

محبوبه فضایلی گفت: در زمان حاضر، یک ونیم درصد جمعیت جهان به بیماری سلیاک مبتلا هستند. بیماری سلیاک یک اختلال شایع خودایمنی است که در فرد مستعد با دریافت پروتئین گلوتن برانگیخته می‌شود. افراد مبتلا به سلیاک بعد از مصرف غذا‌های حاوی گلوتن دچار اختلال در هضم می‌شوند. این حساسیت منجر به صدمه به دیواره روده کوچک شده و در جذب مواد در روده اختلال ایجاد می‌شود. این بیماری درمان خاصی ندارد و رژیم غذایی بدون گلوتن مهم‌ترین و اولین قدم برای بیماران سلیاکی است.

عضو هیأت‌علمی بخش علوم و صنایع غذایی دانشگاه شیراز گفت: به‌منظور تولید محصولات بدون گلوتن گندم، چاودار و جو بایستی از فرمولاسیون محصول حذف گردد و می‌توان از غلات بدون گلوتن (ذرت، برنج، ارزن و سورگوم)، شبه غلات (باکویت، کینوا و آمارانت) و سایر منابع گیاهی بدون گلوتن (سیب‌زمینی، سویا و تاپیوکا) استفاده شود.

او گفت: رسالت شرکت زرین‌دانه رویان تولید محصولات بدون گلوتن با کیفیت مطلوب، ارزش غذایی بالا و ماندگاری کافی بدون احتیاج به نگهداری در دمای فریزر است.

به‌گفته مدیرعامل شرکت زرین‌دانه رویان، تولید محصولات بدون گلوتن موگه تحت شرایط کنترل‌شده دقیق و تحت نظارت آزمایشگاه مجهز برای کنترل عدم آلودگی مواد اولیه و محصول نهایی به گلوتن صورت گرفته و با بسته‌بندی مناسب وارد بازار می‌شود.

فضایلی گفت: این شرکت به‌منظور تنوع‌بخشیدن به محصولات بدون گلوتن قابل عرضه در فروشگاه‌های سراسر کشور محصولات خود را با نان تست، کیک و انواع آرد نان، آرد کیک و پنکیک بدون گلوتن آغاز کرده و در ادامه، برنامه‌ی تولید سایر محصولات بدون گلوتن مانند بیسکوئیت، کوکی و پاستا را خواهد داشت.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.