مهدی اله پور، مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در حاشیه این مراسم گفت: بهره برداری از تیمارگاه شمال شرق کشور شامل بهره برداری از پروژههای حوزه طبیعی محیط زیست همزمان با هشت استان کشور توسط رییس سازمان حفاظت محیط زیست انجام شده است.
او با بیان اینکه هر ساله تعدادی از جانوران وحشی در اثر فعالیتهای انسانی و یا حوادث طبیعی آسیب میبینند، افزود: امکان نگهداری، درمان، آماده سازی و بازپروری گونههای با ارزش آسیب دیده جهت بازگرداندن به طبیعت یا انتقال به مراکز مجاز نگهداری حیوانات ضروری است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با اشاره به اینکه سالانه بیش از هزار و ۵۰۰ قطعه پرنده وحشی در استان تیمار میشود، گفت: ساخت تیمارگاه چند منظوره جهت تیمار و درمان گونههای جانوری از محل تامین اعتبار طرح ملی حفاظت از تنوع زیستی و حیات وحش و اسناد خزانه در مجموع به میزان یک میلیارد و پانصد میلیون ریال تامین و اجرا شد.
اله پور بیان کرد: اجرای این مرکز تیمار و نگهداری در مساحت ۷۰ متر مربع با کلیه تجهیزات و امکانات مورد نیاز از نظر فضاسازی انجام شد.
او تصریح کرد: خریداری و استقرار یک باب کانکس جهت حضور دامپزشک و معاینات اولیه با توجه به اقدامات موفق سنوات قبل و تامین برخی اقلام دامپزشکی از قبیل ست جراحی و کالبدگشایی، میز کالبدگشایی، جعبههای حمل گونه جانوری، انواع سرنگ بیهوشی و ... از دیگر امکانات تامین شده در این پروژه است.
خراسان رضوی دارای ۴۱ منطقه چهارگانه و شکار ممنوع شامل ۲۸ اثر ملی طبیعی، پارک ملی، پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکار ممنوع است.
حدود ۸۰ گونه پستاندار، ۲۸۵ گونه پرنده، ۲ گونه دو زیست، ۶۸ گونه خزنده و ۲۴ گونه ماهی در طبیعت خراسان رضوی زیست میکنند.
گونههای شاخص حیات وحش این استان شامل بز وحشی، قوچ، گوسفند وحشی، آهو، پلنگ، یوزپلنگ، گرگ، کفتار و انواع پرندگان از قبیل پرندگان شکاری، هوبره و کبک است.