سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی مطرح کرد؛

راهکار‌های ساماندهی بازار اجاره‌بهای مسکن

پیرهادی گفت: یکی از مواردی که برای کنترل و قانونمند شدن بحث اجاره بها در سال‌های اخیر مورد توجه دولت قرار گرفته، قیمت گذاری بر میزان افزایش سالانه اجاره بها است.

محسن پیرهادی با اشاره به افزایش نرخ اجاره بها گفت: مسکن طی ۱۷ سال به یکی از محبوب‌ترین دارایی‌های مردم کشور بدل شده است؛ علی رغم سرکوب نرخ تورم در دیگر بازار‌ها از طریق واردات، دولت‌ها در بازار مسکن امکان سرکوب قیمت آن را از طریق واردات نداشته و دیگر قوانین تنظیمی و کنترلی این حوزه ازجمله قوانین مالیاتی هم کارآمد و موثر نبوده اند.

نایب رئیس فراکسیون انقلاب اسلامی ادامه داد: نکته حایز اهمیت در بررسی‌های انجام شده این است که در بلندمدت رشد قیمت اجاره در بیشتر استان‌ها کمتر از افزایش قیمت ملک است. در برخی از مراکز استان‌ها همچون یاسوج، بیرجند و خرم‌آباد رشد اجاره بها بیشتر از رشد قیمت ملک بوده که این بدان معناست که در شهر‌های کوچک با مشکل عرضه املاک استیجاری مواجه ایم.

وی با تاکید بر اینکه کنترل قیمت مسکن و چاره اندیشی برای رشد صعودی آن ضرورتی غیر قابل اغماض است، افزود: یکی از مواردی که برای کنترل و قانونمند شدن بحث اجاره بها در سال‌های اخیر مورد توجه دولت قرار گرفته، قیمت گذاری بر میزان افزایش سالانه اجاره بها است. این موضوع اولین بار در سال ۹۹ و همزمان با پاندمی کرونا در کشور مرسوم شد که طی ابلاغیه‌ای ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با موضوع حمایت از خانوار‌ها در زمینه اجاره املاک مسکونی، حداکثر افزایش مبلغ اجاره بها یا مبلغ رهن در کلانشهر تهران را تا سقف ۲۵ درصد و سایر کلانشهر‌ها تا سقف ۲۰ درصد و برای سایر مناطق شهری کشور تا را سقف ۱۵ درصد تعیین کرد. این روند در سه سال اخیر از سوی دولت دنبال شده و در سال جاری نیز شورای ملی مسکن در مصوبه‌ای، حداکثر سقف مجاز افزایش اجاره بهای مسکن در شهر تهران را ۲۵ درصد و سایر شهر‌ها را ۲۰ درصد مجاز دانست.

پیرهادی ادامه داد: متاسفانه بررسی نحوه اجرای مصوبات فوق نشان می‌دهد که در عمل سقف افزایش قیمت رعایت نشده و رقم رشد قیمت اجاره بها در تهران بسیار بیشتر از ۲۵ درصد بوده است. آمار بانک مرکزی حکایت از این دارد که رشد شاخص کرایه مسکن استیجاری در شهر تهران در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ در شهر تهران معادل ۴۶ درصد است. همچنین شواهد میدانی نشان می‌دهد در سه ماهه چهارم سال ۱۴۰۱شدت رشد بیشتر بوده لذا پیش بینی می‌شود رشد شاخص اجاره بها در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ در بازه ۵۰ تا ۵۵ درصد یعنی دو برابر نرخ مصوب دولت در این بازار قرار گیرد.

وی افزود: افزایش بیش از ۴۵ درصدی شاخص کرایه مسکن استیجاری در تهران، در طی یک سال پس از اجرای سیاست تعیین سقف ۲۵ درصدی افزایش اجاره بها، نشان دهنده ناکارآمدی اجرای چنین سیاست‌هایی در بازار مسکن ایران است.

پیرهادی با بیان اینکه تحولات بازار اجاره بها همواره تابعی از قیمت مسکن بوده است، ادامه داد: برای ساماندهی و کاهش التهاب بازار اجاره بها باید در میان مدت و بلندمدت ریشه‌های مختلف افزایش قیمت مسکن را باثبات مؤلفه‌های کلان اقتصادی، افزایش تولید و عرضه مؤثر مسکن در محل تقاضا، حمایت از سرمایه گذاری و ساخت مسکن توسط بخش خصوصی، حمایت از خرید مسکن به قصد عرضه استیجاری و تشکیل نظام اجاره داری حرفه ای، کنترل و حذف جریانات سوداگری و سفته بازی مسکن از طریق نظامات مالیاتی و افزایش استطاعت و قدرت خرید مسکن دنبال کرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
احد
۱۹:۳۱ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
من یک مسنجر ام یک سالی یک قطعه زمین که کاملآ قانونی و دارای تاییدیه بنیاد مسکن می باشد خریداری نموده ام و هیچ گونه ایراد قانونی ندارد ولی اجازه ساخت نمی‌دهد هیچ کس به فکر اجاره نشین ها نبوده و نیست
ناشناس
۱۷:۰۶ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
در شهر قزوین هم بالای ۵۰ درصد افزایش اجاره بها رخ داده است
به داد مردم برسید
استادی
۱۷:۰۳ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
بنگاهها بنگاه ها تف خدا به بنگاه لعنت به بنگاه دار لعنت به دولتی که افسارش دست بگاه دار باشه .بنگاه ها را اتش بزنند هم بازار اجاره خوب میشه هم ازدست تورم ادم نفس راحتی میکشه.تف خدا بر بنگاه دار.
ناشناس
۱۳:۰۲ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
توشهرهمدان که نجومی شده بنگاهها وسایت دیوارم که نقش بالایی تونجومی شدن دارن
حتی سوییت منزلهایی که همه غیرقانونین
ناشناس
۱۱:۳۱ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
مسئولین محترم کشور... به داد مسکن در زنجان برسید... مسئولین شهر ما رو خواب برده...
برید توی سایت دیوار زنجان و آگهی های فروش و اجاره مسکن رو ببینید...
این بنگاههای دلال هم شدن نفت روی آتیش... وضعیت شهر من خیلی خرابه... به دادمون برسین...
ناشناس
۱۱:۲۸ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
بنگاه املاک خودشان نرخ ها را بابلا میبرند بخاطر حق دلالیشون - مثلا فاز8 پردیس خودشان میخرند و انقدر نگه میدارند که قیمت بره بالا بعد شروع میکنند به فروش ملک ارزون میخزند و گرون میفروشن اتحادیه املاک هم میگه از دست ما خارجه