ابراهیم اکبرزاده، مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: وجین شالیزارهای استان که از هفته اول خرداد ماه آغاز شده بود، به ۹۵ هزار و ۲۰۰ هکتار معادل ۴۰ درصد از شالیزارهای گیلان رسید.
او همچنین با بیان اینکه تاکنون در بیشتر شالیزارهای گیلان نشاء برنج انجام شده است، افزود: کار نشاء برنج در ۲۳۰ هزار و ۸۰۰ هکتار از شالیزارهای استان معادل ۹۷ درصد به اتمام رسیده است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان از شالیکاران گیلانی خواست: تقویم زراعی را رعایت کنند و برای سمپاشی و کوددهی مزارع با مراکز ترویج جهاد کشاورزی شهرستانها مشورت کنند.
در مرحله وجین شالیزارها که حدود ۱۰ تا ۱۵ روز بعد از نشاء برنج انجام میشود، شالیکاران علفهای هرز لابه لای بوتههای برنج را کنده و دور میریزند.
وجین شالیزارها در کاهش مصرف آب و افزایش تولید محصول نقش دارد.
گیلان ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار دارد و دومین تولید کننده برنج در ایران است.
این استان همچنین بزرگترین تولیدکننده برنج بومی در کشور است.