سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۵ محکوم به قصاص با تلاش دادسرای امور جنایی تهران آزاد شدند

سرپرست دادسرای ویژه جرایم جنایی استان تهران گفت: ۵ محکوم به قصاص پس از رضایت اولیای دم بابت عدم اجرای حکم قصاص و پرداخت دیه، از زندان آزاد شدند.

با توجه به اهمیت ایجاد صلح و سازش و تاکید آیات قرآنی و همچنین روایات ائمه معصومین (ع) بر این امر مهم ریاست دستگاه قضا نیز در چند سال اخیر برتعیین تکلیف پرونده‌های قصاص نفس مسن تاکید کرده است. بر همین اساس علاوه بر تلاش شورا‌های حل اختلاف بر اصلاح ذات البین و ایجاد سازش در سال‌های اخیر سایر مراجع قضایی نیز برای تحقق ایجاد سازش بین طرفین دعوی گام‌های موثری بر داشته‌اند.

در همین راستا باهمت دادسرای جنایی تهران جلسه ایجاد سازش و جلب رضایت از ۵ خانواده اولیای دم با حضور محمد شهریاری معاون دادستان و رئیس دادسرای جنایی تهران و تعدادی از صلح یاران محلی و اولیای دم، محکومان و خانوده‌های آنان امروز (۱۰ خرداد) برگزار شد.

محمد شهریاری در رابطه با برگزاری این جلسه بیان کرد: چهارمین جلسه آزادسازی محکومان به قصاص در دادسرای جرایم جنایی که محکومان برگزار شد.

سرپرست دادسرای ویژه جرایم جنایی استان تهران تصریح کرد: برخی از اولیای دم مانند عزیزانی که در جلسه امروز حضور داشتند به صورت رایگان محکومان را مورد بخشش خود قرار دادند و طلب دیه نکردند.

قاضی شهریاری ادامه داد: برخی از اولیای دم نیز از محکومان و خانواده‎های آن‌ها وجه المطالبه را دریافت می‌کنند.

سرپرست دادسرای ویژه جرایم جنایی استان تهران اظهار کرد: یک بخش مهمم از اقدامات شورای صلح و سازش تامین این مبالغ است که اولیای دم در پرداخت آن عاجز هستند.

قاضی شهریاری گفت: این مبالغ توسط خیرین و سایر اعضای شورای صلح و سازش دادسرای جرایم جنایی استان تهران تهیه و تامین می‎شود.

وی افزود: سال گذشته ۵۰ نفر آزاد شدند، در سال جاری نیز اقدامات با آزادی ۵ نفر آغاز شد و امیدوار هستیم در برنامه بعدی در کمتر از دو ماه دیگر، ۵ نفر از محکومان به قصاص با رضایت اولیای دم از زندان آزاد شوند.

سرپرست دادسرای ویژه جرایم جنایی استان تهران اظهار کرد: در برنامه امروز، ۵ محکوم به قصاص پس از رضایت اولیای دم بابت عدم اجرای حکم قصاص از زندان آزاد شدند.

قاضی شهریاری گفت: انگیزه ارتکاب این متهمان متفاوت بود، اما اغلب علت ارتکاب قتل‎ها هیجانی و عدم کنترل خشم است، بعضا به دلیل یک چشم وهم‌چشمی یا درگیری پشت چراغ راهنمایی و رانندگی شاهد وقوع یک فقره قتل هستیم، یا به دلیل یک طلب مالی بسیار کوچک و ناچیز مانند ۳۰ هزار تومان، فردی جان فرد دیگری را به دلیل خشم از وی می‌گیرد.

برچسب ها: زندان ، قوه قضاییه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
علی
۱۴:۴۷ ۱۱ خرداد ۱۴۰۲
وظیفه ی دادگاه ودادسرا وقاضی
اعلام مجازات برعلیه متهم هست
چه به صورت حد،قصاص،زندان،
باتوجه به خلاف وجرمی که متهم
مرتکب شده،ونه چیز دیگر
دراین میان خانواده ی شاکی
در صورت راضی شدن به مذاکره
وتخفیف متهم اختیار کامل دارند
که مذاکره وتعامل بکنند ویا نبخشند
وحکم عملی واجرا گردد.
ناشناس
۱۰:۰۳ ۱۱ خرداد ۱۴۰۲
خیلی جالبه حکم قصاص میدیم بعد میریم با کلی خدم و حشم که رضایت بگیریم
واقعا کسی که به عمد فکر و اقدام به کشتن کسی دیگری میکنه قابل اصلاح نیست