سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساماندهی بازار مسکن با اخذ مالیات از خانه‌های خالی

به گفته کارشناسان، با شناسایی خانه‌های خالی و اخذ مالیات از مالکان آنها، بازار مسکن و اجاره به مرور به سمت ثبات قیمتی و آرامش هدایت می شود که این اقدام می‌تواند بخشی از نگرانی مستاجران را برطرف کند.

با نزدیک شدن به روزهای اوج نقل وانتقالات در بازار مسکن و داغ شدن فصل جابه جایی ها شاهد اقداماتی از سوی دولت هستیم که اجرای آن می تواند زمینه ساز بهبود وضعیت بازار مسکن شود اما به شرطی که این برنامه ها و اقدامات به درستی توسط تمامی دستگاه های مرتبط اجرا شود.

 یکی از اقداماتی که دولت در دستور کار خود قرار داده، شناسایی خانه های خالی است که این طرح از سال های پیش مطرح شده اما به صورت کامل و مانند امسال اجرایی نشده بود. امسال دولت سعی دارد با همکاری مجلس به صورت کامل این طرح را اجرایی کند.

بسیاری از کارشناسان و همچنین متقاضیان مسکن می گویند که این اگر این طرح به درستی اجرا شود وضعیت بازار مسکن بهبود می یابد.

در همین رابطه غلامی یکی از متقاضیان مسکن به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در حال حاضر به هر بنگاهی که مراجعه می کنیم می گویند که واحد خالی نداریم اما در محله خودمان شاهد آن هستم که تعداد زیادی واحد خالی در مجتمع های مسکونی وجود دارد اما هیچ مالکی تمایل ندارد که این واحدها را به بازار عرضه کند.

همچنین حسنی یکی از مشاوران املاک در محدوده مرکزی شهر تهران به باشگاه خبرنگاران جوان می گوید: یکی از ابزارهایی که واقعا می تواند به بازار مسکن کمک کرده و بازار اجاره را آرام کند، عرضه خانه های خالی است با این کار شوکی به بازار اجاره وارد شده و قیمت ها شکسته می شود.

او گفت: امیدواریم دولت با عرضه این واحدهای خالی به بازار بتواند بخشی از کمبود عرضه مسکن را جبران کند.

 شناسایی خانه‌های خالی در حال افزایش است

ابوالفضل نوروزی سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی به باشگاه خبرنگاران جوان گفت:  موضوع اخذ مالیات از خانه‌های خالی با همکاری سازمان امور مالیاتی اجرا شده است. شناسایی خانه‌های خالی در حال افزایش بوده و با اولویت شناسایی دانه درشت‌ها این مالیات در حال اخذ است.

او گفت: به همین منظور وزارت راه و شهرسازی طی نامه‌ای فهرست اشخاص حقوقی و حقیقی دارای بیش از ۱۰۰، بین ۵۰ تا ۱۰۰، بین ۲۰ تا ۵۰، ۱۰ تا ۲۰ و بین دو تا ۱۰ واحد مسکونی خالی را در چند مرحله به سازمان امور مالیاتی ارسال کرده است.

سرپرست دفتر اقتصاد مسکن با اعلام اینکه پیش از ارسال این فهرست با ارسال پیامک و نامه اخطار، مهلت یک هفته‌ای برای مشخص کردن وضعیت واحدهای مسکونی به اشخاص داده شد گفت: برخی با خوداظهاری، ساکن را معرفی یا ملک را برای فروش و اجاره به بازار عرضه کردند. پس از اتمام مهلت، فهرست اشخاصی که تکمین نکردند به سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات ارسال شد.

نوروزی با بیان اینکه به منظور بروزرسانی اطلاعات، نیاز است برخی دستگاه‌ها همکاری لازم را انجام دهند، افزود: به عنوان نمونه سازمان ثبت اسناد و املاک از ۵ سرویس مورد نیاز سامانه، سه سرویس را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرارداده و دو سرویس مهم دیگر مانند دفتر املاک الکترونیک را در اختیار سامانه قرار نداده است. برخی از شهرداری‌های کلانشهرها، اطلاعات بروز و برخط صدور پروانه ساختمانی و پایان‌کار را تاکنون به این وزارت‌خانه ارائه نکرده اند.

پیش از این هم سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزات راه وشهرسازی اعلام کرده بود : افراد با عرضه واحد مسکونی خالی خود می توانند بازار را به ثبات برسانند. مالیات از خانه های خالی، یک مالیات درآمدی نیست که از طریق آن بتوان درآمدی برای کشور ایجاد کرد ما با اجرای این قانون به  دنبال عرضه واحدهای مسکونی خالی از سکنه به بازار هستیم که این واحدها احتکار نشوند.

تاکنون ۱۱ میلیون ملک و مالک خانه خالی شناسایی شده که از این تعداد یک میلیون واحد مسکونی هنوز احراز نشده است و این واحدها خالی هستند،  تاکنون چندین بار به  مالک آنها پیامک ارسال شده که اين واحد خالی است یا اگر اجاره رفته اطلاع داده شود.

به گفته مسئولان حوزه مالیاتی کشور این روند شناسایی کاملا هوشمند بوده است و ۳۵۰ میلیون رکورد اولیه بررسی شده تا به این یک میلیون واحد مسکونی خالی برسند. از این یک میلیون واحد مسکونی تاکنون ۵۰۰ هزار مالک اعلام کرده اند که اين واحدها بعد از پیامک به اجاره رفته است و آنها در سامانه املاک و اسکان اطلاعات خود را بارگذاری کرده اند. بعد از این پروسه تاکنون ۵۷۰ هزار نفر به سازمان امور مالیاتی  معرفی شده  و این سازمان مجدد به افراد پیامک داده است که شما مشمول مالیات بر خانه های خالی هستید و بعد از ارسال این پیامک توسط سازمان مالیات مجدد ۲۰۰ هزار نفر خود اظهاری کرده و اعلام کردند که واحد خود را اجاره داده اند و یا فروش رفته است. بر این اساس بیش از ۳۰۰ هزار واحد خالی باقی مانده است. 

سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: طبق مصوبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت اولویت را برای مالکانی گذاشته ایم که بیش از ۱۰۰ واحد خالی دارند و در مراحل بعدی از مالکانی که بیش از ۵۰ واحد، ۲۰ واحد و به مرور کمتر هم مالیات اخذ می شود.

او گفت: طبق مصوبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت تمامی اطلاعات واحد مسکونی همراه با مشخصات در قالب سی دی به شرکت های حقوقی که بیش از ۱۰۰ واحد خالی دارند ارسال شده است  و درصورتی که‌ ظرف مدت یک هفته این واحدها عرضه نشود مشمول قانون مالیات بر خانه های خالی می شوند.  تعداد مالکانی که  واحدهای خالی بیش از ۲ واحد مسکونی دارند حدود ۶۰ هزار است که لیست آنها را بعد از ارسال پیامک و اخطار به سازمان امور مالیاتی ارسال کرده ایم و برای  همه  آنها برگه تشخیص صادر کرده اند. تعدادی از مالکان برای اولین بار اقدام به پرداخت مالیات خانه های خالی کرده اند که در تاریخ کشور بی سابقه بوده است.

 برای اولین بار از طریق سامانه املاک و اسکان، خانه های خالی شناسایی شده و بعد از احراز هویت و اخطار های لازم برخی از مالکان از طریق سازمان امور مالیاتی اقدام به پرداخت مالیات خانه های خالی کرده اند.  ارزش مالی اين  تعداد از واحدهای خالی ۳ هزار میلیارد تومان بوده است که همواره گفته شده که دولت به فکر درآمد ستانی از اجرای مالیات بر خانه های خالی نیست بلکه در راستای تنظیم بازار مسکن این اقدامات انجام می شود.

پیش از این هم اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرده بود که تنها طرحی که می تواند بازار اجاره مسکن را به سمت ثبات  و آرامش هدایت کند شناسایی خانه های خالی و عرضه آنها به بخش بازار است. 

حال امیدواریم با همکاری دستگاه های مرتبط این طرح به درستی اجرایی شود تا بازار اجاره و مسکن به سمت ثبات و آرامش برود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۰۴ ۲۷ شهريور ۱۴۰۲
بیشتر خانه های خالی در اختیار بانک ها ست
ناشناس
۱۷:۰۲ ۲۷ شهريور ۱۴۰۲
امیدواریم خانه های خالی زودتر حسابرسی شوند
ناشناس
۱۹:۲۷ ۱۷ شهريور ۱۴۰۲
باید مسکن ارزان دولتی ساخته شود
ناشناس
۰۰:۲۰ ۱۶ تير ۱۴۰۲
الان تیر ۱۴۰۲ است . امروز رسانه های داخلی نوشتند که تنها یک و نیم میلیارد تومان در سه ماه اول سال مالیات خانه های خالی در کل کشور گرفته شده است .‌ یعنی همه کشک ...
ناشناس
۰۷:۳۱ ۲۹ خرداد ۱۴۰۲
مسکن ارزان
ناشناس
۲۱:۵۴ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
چرا وضعیت مواد غذایی رو درست نمیکنید.چرا میوه گرونه.چرا مواد شوینده قراره ۳۵ درصد گرون بشه.تو چهار دیواری گشنه میمیریم.نکنه قبرامون قراره خونه هامون بشه؟؟؟؟؟
اصغر زمانی
۱۵:۰۵ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
وقتی برای مالک باید برای اجاره بها یا مبلغ رهن درصد زیادی مالیات اندوخته ثروت بدهد،، همان بهتر که خانه خالی بماند و باجی به این سیستم ندهد
ناشناس
۱۲:۰۵ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
دیگه جوانی به باد رفت.کی میخوایین درست کنید.خدا ازتون نگذره.
ناشناس
۱۲:۰۵ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
دیگه جوانی به باد رفت.کی میخوایین درست کنید.خدا ازتون نگذره.
علی
۱۰:۳۹ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
تا دولت کار کارشناسی خودش را روی زمین نتونه اجرایی کنه و خانه مستاجری بسازه وضع همینه. دولت فعلا وقت رسیدگی نداره و با ارتباط دادن نرخ دلار به اجناس و اقلام مصرفی با همراهی بانکها مشغول کاهش دادن سفره مردم است.
ناشناس
۱۰:۱۳ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
بازار مسکن با این چیزا ساماندهی نمیشه...
فقط و فقط باید دست دلال ها رو از هر چی خرید و فروش و اجاره هست کوتاه کرد...
ناشناس
۱۱:۰۳ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
دلال که به زور کسی را نمیتواند مجبور کند،گرانی ودلال بازی ،خود به دلیل عوامل مهمتر وزمینه ای پدید میآیند.
حامد
۰۹:۵۳ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
درصد بالایی از همین خانه های خالی مال بانکهاست.... کی از خودش مالیات میگیره؟؟؟
غلامحسین
۰۹:۱۵ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
سلام لطفان یک بار برای همیشه تصمیم درست و حسابی بگیرید و قانونی ثابت تصویب کنید تا مستاجرین هرساله اعصایشان داغون نشود و یک سیستم نظارتی مستمر و قابل رصد درخصوص خانه های خالی ایجاد کنید وله سازندگان مسکن برای اجاره دادن مشوق های لازم را درنظر بگیرید ودولت محترم هم تولید مسکن رادراولویت کارهای مهم درنظر بگیرید تا سال آینده بازهم این مساعل مطرح نگردد وبقول معروف یک بار برای همیشه مسله راحل کنید ممنون
ناشناس
۰۸:۴۳ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
زور گفتن به مالک تهش خراب میشه سر مستاجر بیچاره
دولت باید کاری رو بکنه که احمدی نژاد کرد
ساخت و واگذاری آپارتمان به تعداد زیاد با تسهیلات کم بهره برای اقشار کم درآمد
اصلا خود دولت بیاد مسکن دولتی بسازه اجاره بده با قیمت مناسب که قیمت رو بشکنه توی بازار آزاد
چرا نمیکنه این کار رو؟!
ناشناس
۲۲:۰۵ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
بهترین کار اینه که ساخت و سازو تو ایران زیاد کنن.مجوز زیاد بدن.هم شغل زیاد میشه هم ملک.کم کم میاد پایین.هرچیزی تو ایران کم شد گرون شد.مثل مرغ.ملک و ساخت و زیاد کنن ارزونی میشه چون بیشترشون میخرن
ناشناس
۰۸:۱۱ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
بله شما درست میفرمایید
صاحبخانه بنده که اجاره نامه دستی مینویسه وفرارازمالیات میکنه
ماهی ۱میلیون پونصدو کرده ماهی ۳ میلیون
دولت میگه ۲۰ درصدافزایش درشهرستان
صاحبخانه بنده کرده ۱۰۰ درصد
والله نمیدونم دردمونوبه کی بگیم
نه میتونیم وام ودیعه ثبت نام کنیم نه میتونیم مسکن ملی ثبت نام کنیم چون که کدرهگیری نداریم.
یه سازمانی نیست که رسیدگی کنه
دولت ۲تاازاین صاحبخانه هارو اعدام کنه همه چی درست میشه
ناشناس
۱۰:۲۸ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
برادر من مگه مال دزدیه که اعدام کنن؟
شما اگر ناراضی هستی باهاش قولنامه ننویس مجبورت که نکرده برو پیش کسی که بهت کد رهگیری بده خونه اونو اجاره کن
یه حرفی بدون فکر میزنیا
امین
۲۰:۱۳ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
من هم با جرم نگاری موافقم.... ما جوانهای بدبخت نمی‌تونیم ازدواج کنیم چون چند پیرمرد که پاشون لب گور هست اومدن تمام خانه ها رو تصاحب کردند و چند تا چند تا هم ماشالا زن می‌گیرند ... واقعا بنظر من باید مجازات حبس یا تبعید برای این افراد در نظر گرفته بشه به علاوه ضبط تمام دارایی ها... تا کی تحمل کنیم خسته شدیم به خدا
ناشناس
۰۸:۱۰ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
اخه میگین خونه خالی .مگر کاری داره یکی چهارتا وسیله میبره ..چند وقت یکبار میره .یا اجاره نامه صوری مینویسه .. آقایون دولت هرکاری شما توی بازار دست بردین بیشتر .پیچیده ترش کردین
ناشناس
۰۷:۳۴ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
دولت اصلا به فکر درآمد نیست واس همین چیزی توی سفره نمونده که صادر نشه
ناشناس
۰۷:۲۹ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
تشویق به فرزند آوری می‌کنند در صورتیکه برای همین جمعیت هم مسکن وجود ندارد
ناشناس
۰۷:۱۳ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
اولا که خانه های خالی درمناطقی هستن که کسی توان اجاره نداره ودوم همش مال خود همین مسئولینه و سوم دولت از همه چی کسب درامد میکنه وچه سودی به مردم داره مشگل گرانی جای دیگریست
ناشناس
۰۷:۰۶ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
در همه جای دنیا با گرفتن مالیات متناسب با ارزش ملک،( تمام املاک کشور،مسکونی وتجاری وپر وخالی و...) قیمت ملک را کنترل میکنند،وبا دستور مشکل حل نمیشود،البته به شرطی که درآمد حاصل عادلانه خرج همه مردم شود یا مساوی تقسیم شود.قیمت ملک دهها برابر قیمت معقول آن است.
ناشناس
۰۷:۰۱ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
بعضی از مردم برای گرفتن رهن و اجاره رعایت حال مستاجر را میکنند ولی زمانیکه برای عقد قرارداد به بنگاه ها می روند بنگاه داران مخالفت میکنند و ارزش ملک را بیشت میدانند و کارشکنی میکنند . چرا یک دولت از پس بنگاهها هم بر نمی آید . پس مردم به چیزی باید امید داشته باشند وقتی قادر با بر خورد با کوچکترین جمعیت یعنی بنگاه داران نیستند چگونه می شود تصور کرد مملکت داری کنند و اقتصاد بهبود پیدا بکند. حالا هم که تصمیم بر این شده که قراردادها سامانه ای شود و نیازی به عقد قرارداد در بنگاه ها نیست به دلیل بی اعتمادی مردم به دولت مالکین قبول نمی کنند از این طریق منازل خود را اجاره دهند وقتی سطح اعتماد اینقدر ضعیف باشد باید تاسف خورد.
ناشناس
۰۶:۴۴ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
از خانه های خالی، مالیات نگیرید!
به مستأجران واگذار کنید.
اجاره به شرط تملیک...
اگر دارایی مالک حلال بود که اقساط به حساب مالک واریز شود.
اگر هم از راه نامشروع بدست آورده،، اقساط به حساب بیت المال.
راهکار همینه...
لقمه رو دور سرتون نچرخونید!
ناشناس
۱۴:۳۲ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
اجاره به شرط تملیک ملک شخصی مردم؟!
رابین هود شدی که به زور از اغنیا بگیری بدی به فقرا؟!
مگه مال دزدیه ملک شخصی افراد؟
ناشناس
۲۲:۰۱ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
مفت خوریها
ناشناس
۰۶:۳۳ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
انشاا...



مالیات از مردم نگیرید خودتان پول دو میلیون ریال چاپ میتوانید بکنید مردم پول نمی توانند چاپ کنند ماشاا... شما می‌توانید و بجای مالیات آدم برای کار در کشاورزی و درخت کاری استخدام کنید قناعت کنید بهتر است
ناشناس
۰۶:۱۸ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
۳۰ درصد خونه و زمینای ایران قولنامه ایه. با اینا چی میخواید بکنید؟
ناشناس
۰۶:۰۵ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
بصورت میدانی بیایید شناسایی کنید
ناشناس
۰۶:۰۰ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
راست میگی خود دولت خونه بسازه با قیمتی که میگین بدین اجاره رهن
ناشناس
۰۵:۵۲ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
به هرکس خانه خالی معرفی کرد جایزه و مالک خانه خالی را به عنوان محتکر مجازات و مالیات مربوطه همراه با جریمه مدت خالی بودن خاله اخذ نمایید..
منصور
۰۴:۴۸ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
شما هدفتان از مالیات گرفتن کاسبی کردنه // والا بازار مسکن را نمیتونید سامان بدید // هر چی مالیات بگیری فروشنده میکشه رو قیمت خونه اش
ناشناس
۰۴:۲۷ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
فقط حرف های تکراری بی حاصل و بی کفایتی مسئولان
ناشناس
۰۳:۰۳ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
سلام. سالی یه میلیون مسکن چی شد؟ بعد از گذشت دو سال شهرستان بهبهان حتی زمینشم که آماده شده رو به مردم میگه نه فعلا خبری نیست و درگیر کارای تخصیص زمین هستیم.
ناشناس
۰۱:۴۵ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
به نظر من این دولت کاری خاصی رو برای مردم انجام نمیده و در نهایت به فکر جمع کردن نقدینگی از دست مردم و درآمد واسه خودشه . وگرنه الان قیمت مسکن و زمین این نبود و اینهمه زمین خالی داخل شهر نمونده بود که طرف بذاره بمونه که گرونتر بفروشه و .....
ناشناس
۰۰:۴۳ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
سلام.هیئت عالی تشخیص مصلحت نظام،دولت و مجلس بدانید جان و مال مردم در جاده ها شوخی نیست،سالانه هزاران نفر در جاده ها با خودروهای حلبی داخلی کشته و معلول میشوند.کدوم کشور این خودروهای حلبی های تاریخ گذشته شرکتهای انحصاری داخلی با تکنولوژی 30 سال پیش رو میخرند،آن هم با گرانفروشی دهها برابری، احتکار، کاهش تولید به قصد گرانی و مافیابازی و نفوذ در دولت و مجلس،به زور این حلبی های نا ایمن را با گرانفروشی دههابرابری قالب مردم می کنید،باز کنید درب واردات خودروهای کم مصرف با حجم موتور کمتر از 1800cc،هیبریدی،برقی را بدون تعرفه گمرکی برای عموم مردم ایران و به این دلالی شرکتهای انحصاری پایان دهید.
ناشناس
۰۰:۳۹ ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
یک خونه قدیمی داشتیم گفتیم رو سرمون خراب نشه از تسهیلات استفاده کنیم یک پس انداز هم داریم یک سرو سامونش بدیم
شب خوابیدیم صبح بلند شدیم همه چیز چند برابر شد از سیمان و اهن و ... گرفته تا دستمزد و عوارض شهرداری
خودمون بیل دست گرفتیم از بنایی تا کاشی کاری و ... رو انجام دادیم و شب و روز جون کندیم الان وام بافت فرسوده سودش شده ۲۳ درصد
اخرش مجبوریم به خاطر بیثباتی مملکت چوب حراج بهش بذاریم
کاش همون سقف ریخته بود و با طناب پوسیده این جماعت تو چاه نرفته بودیم