حسن اکبری در حاشیه بازدید از مناطق حفاظت شده کهگیلویه و بویراحمد گفت: تقویت زیرساختهای حفاظتی حیات وحش گیاهی و جانوری استان کهگیلویه و بویراحمد در دستور کار قرار دارد.
او افزود: راه اندازی سایت احیای قوچ و میش شهرستان از مهمترین اقداماتی است که میتواند به احیای این گونه ارزشمند کمک کند.
اکبری ادامه داد: زمین مورد نیاز این طرح اختصاص یافته و در صورت ایجاد این مرکز گامی اثرگذار برای کمک به احیای از گونه قوچ و میش در این استان برداشته شده است.
معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با یادآوری اینکه ساختمان تیمار داری حیات وحش نیز در استان احداث شده، اضافه کرد: تزریق اعتبار برای تامین تجهیزات و محوطه سازی این طرح از دیگر نیازهای ضروری برای صیانت از گونههای جانوری در کهگیلویه و بویراحمد است.
اسلام جاودان خرد، مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد نیز در این بازدید با اشاره به اینکه ایجاد آتش بر به منظور حفظ حیات وحش جانوری و گیاهی از مهمترین برنامه این روزهای محیط زیست استان است، گفت: به تازگی طی ۱۰ روز با ایجاد بیش از ۴۰ کیلومتر آتش برای ایمن سازی پارک ملی و منطقه حفاظت شده دنا تلاش شده است.
او افزود: شناسایی نقاط پرخطر و ایمن سازی از آتش با ایجاد آتش بر بخش دیگری از اقدامهای محیط زیست استان است که با برنامه ریزیهای صورت گرفته قرار است در همه شهرستانها با جدیت پیگیری شود.
جاودان خرد ادامه داد: پیش از این نیز ۳۷ کیلومتر آتش بر در مناطق حفاظت شده شهرستانهای بویراحمد، دنا و باشت انجام گرفته بود.
او اضافه کرد: آتش بر به وسیله تراکتور با استفاده از گاوآهن با ایجاد موانع با هدف مهار و خود کنترلی آتش سوزی و ذخیره آب در زمین با جلوگیری از روان آبها ایجاد میگردد که در مهار و خود کنترلی آتش نقش بسزایی دارد
این مقام مسئول میگوید: احداث چند خانه محیط زیست و ساخت مرکز اطفای حریق روستای گناوه لری در حاشیه مناطق حفاظت شده دیل از دیگر تلاشهای این دستگاه متولی به منظور حفظ گونههای جانوری و گیاهی از خطرات طبیعی و انسانی است.
ادارهکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد ۳۱۲ هزار هکتار از وسعت مناطق حفاظت شده شامل یک پارک ملی، هفت منطقه حفاظت شده و پنج منطقه شکار ممنوع را تحت مدیریت دارد.
هفت منطقه حفاظت شده با وسعت ۹۳ هزار و ۶۶۰ هکتار، دنای شرقی با وسعت ۲۸ هزار و ۲۰۲ هکتار، خاییز سرخ با مساحت ۳۳ هزار و ۲۳۵ هکتار، خامی با وسعت ۲۵ هزار و ۶۷۱ هکتار، دیل با ۱۰ هزار و ۳۸۱ هکتار، سولک با ۲ هزار ۴۲۸۷ هکتار و سیوک با ۱۲ هزار ۸۵۸ هکتار در این استان زیبای طبیعی وجود دارد.