سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تاکنون ۳۰ درصد از قانون جوانی جمعیت در کشور اجرا شده است

رییس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و تعالی خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: تاکنون ۳۰ درصد از قانون جوانی جمعیت در کشور اجرا شده است و ۷۰ درصد این قانون تازه به تصویب رسیده به مرحله اجرا نرسیده است.

امیرحسین بانکی پور گفت: باید قدر جوانی جمعیت را بدانیم، اما امروز قدر جوان‌ها را نمی‌دانند، اگر این نعمت را حفظ نکنیم در چند سال آینده به طور جدی با مشکلات بسیار بزرگی روبه‌رو خواهیم شد که از آن جمله می‌توان به بحران پیری جمعیت اشاره کرد. بحرانی که از آن می‌توان به عنوان ابربحران تاریخ ایران نام برد.

وی ادامه داد: در تاریخ ایران هر وقت با بحرانی مواجه شدیم، پس از ۳۰ سال به حالت عادی برگشتیم، اما اکنون با ابربحران تاریخ مواجه شدیم که وارد سیاه‌چاله جمعیتی خواهیم شد و تا ۱۵۰ سال به طول خواهد انجامید تا ما از این سیاه‌چاله بیرون بیاییم و در آن روز‌ها با مشکلاتی مانند بهداشت و درمان، سالخوردگی جمعیت و بسیاری از موضوعات دیگر مواجه خواهیم شد و ممکن است جایگاه سیاسی و جغرافیایی کشور تغییر کند.

وی با اشاره به مفاد قانون جوانی جمعیت تأکید کرد: ما در این قانون ۲۱ مانع رشد جمعیتی را به روش حل مسأله تبیین کردیم و بیش از ۲۰۰ حکم را در ۷۳ ماده قانونی برای کمک به حل بحران در نظر گرفتیم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بخش عظیمی از مشکلات جمعیت در حوزه جوانی است که تاکنون اجرا نشده است. در نقش فرهنگ‌سازی ما رسالت‌های بسیار بزرگی را بر عهده داریم که از آن جمله حقوق مادران و زنان خانه‌داری است که این حقوق را باید برای آن‌ها در نظر بگیریم.

بانکی‌پور ادامه داد: تاکنون ۳۰ درصد از قانون جوانی جمعیت در کشور اجرا شده است و ۷۰ درصد این قانون تازه به تصویب رسیده به مرحله اجرا نرسیده است و البته صدا و سیما و رسانه‌های رسمی در کشور نقش مهمی را در اینباره ایفا کرده‌اند تا این قانون اجرا شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس ادامه داد: مطالبات بر زمین مانده جوانی جمعیت باید مطالبه اصلی شبکه تأسیس شده ایران جوان باشد و البته پیشنهادات دیگری هم داریم که حمایت از گروه‌های مردمی پیشتاز در ترویج فرهنگ فرزندآوری باید در دستور کار قرار بگیرد.

وی به مسأله سقط جنین اشاره کرد و گفت:‌این موضوع یکی از بحران‌های بسیار بزرگ دنیا و البته ایران است. به طوری که کشته‌های جنین در دنیا بیش از ۱۰ برابر جانباختگان کرونا در ایام پاندمی کرونا است، اما با این حال در صدا و سیما و رسانه‌ها در رابطه با مسأله سقط جنین کار نشده است.

بانکی‌پور یادآور شد: اصلی‌ترین دلیل این موضوع شی‌انگاری جنین است؛ به طوری که هیچ حقوقی را برای جنین در نظر نمی‌گیرند، اما با این حال باید تأکید کنم رسانه‌ها باید زبان دفاع از جنین باشند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس با اشاره به آمار‌های سقط جنین در کشور اذعان کرد: آمار‌ها حکایت از آن دارند روزانه هزار تا ۲ هزار سقط جنین در کشور صورت می‌گیرد و تنها ۷ درصد از آن خارج از خانواده‌ها صورت می‌گیرد و ۹۳ درصد از این سقط جنین‌ها در داخل خانواده‌ها است. این حرف‌ها مربوط به ایران نیست بلکه آمار‌های جهانی نیز حکایت بر افزایش سقط جنین در میان مردم دارد.

وی افزود: ایران در سال ۱۴۲۵ باید جوان شود، بیمارستان‌های ما دیگر گنجایش پذیرش سالمندان را ندارند، هزینه نگهداری یک سالمند ۶ برابر یک جوان است، در گذشته یک مادربزرگ ۱۲ زیرمجموعه داشت، اما اگر ما پیر شویم چند زیر مجموعه خواهیم داشت، ۱۰۰ هزار مادر تاکنون خودرو دریافت کرده اند، اما ۱۰۰ هزار مادر دیگر هنوز موفق به دریافت خودرو نشده اند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.