حسین نوروزی نژاد گفت: بیمار سرباز ۲۰ ساله با سابقه خدمت در مناطق مرزی سیستان و بلوچستان است که با توجه به سیر درمان وی در بیمارستان ۲۲ بهمن نیشابور حال وی اکنون رو به بهبودی است.
وی ادامه داد: مالاریا یک بیماری حاد و مزمن انگلی است که انتقال آن از گزش پشه آنوفل ماده آلوده به انگلی تک یاخته از جنس "پلاسمودیوم" صورت می گیرد.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: از ویژگیهای مالاریا حملات بیماری است که سه مرحله لرز، تب و تعریق دارد و اگر بیمار در مراحل اولیه مراجعه کند و بیماری وی تشخیص داده و درمان شود اغلب بهبود مییابد و در صورت تشخیص دیر هنگام احتمال مرگ بیمار وجود دارد.
نوروزی نژاد افزود: احتمال بروز بیماری در افرادی که به استان سیستان و بلوچستان تردد کاری و سیاحتی داشته و به خصوص در افرادی که شب را در مناطق پر خطر مالاریا سپری کردهاند و نکات بهداشتی از جمله استفاده از پشه بند، عدم اسکان در اتاقهای مجهز به توری و همچنین استفاده از لباسهایی که کل بدن را بپوشاند را رعایت نکردهاند، بیشتر است.
وی ادامه داد: توصیه میشود تمامی افرادی که سابقه مسافرت به استان سیستان و بلوچستان به ویژه شهرستانهای جنوبی این استان را داشتند جهت تهیه نمونه به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه نمایند.
دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه به جمعیت ۵۸۰ هزار نفری زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی ارائه میکند.
شهرستان ۴۰۰ هزار نفری نیشابور در جغرافیای مرکزی خراسان رضوی و در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.