سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرانجام تشکیل وزارت بازرگانی به کجا می‌رسد؟

دست اندرکاران بخش کشاورزی بر این باورند که بنابر تجربیات سنوات قبل تشکیل وزارت بازرگانی به بهانه تنظیم بازار نتیجه مطلوبی در برندارد.

بعد ازماه ها مسکوت ماندن موضوع تفکیک وزارت صمت و بازرگانی، لایحه تشکیل وزارت بازرگانی ششم اردیبهشت در دولت تصویب شد. این درحالی است که در سنوات گذشته برخی از نمایندگان مجلس بدلیل هزینه های بالای تشکیل وزارت بازرگانی و تجربیات قبل با این تصمیم مخالفت کرده بودند.

گرچه نمایندگان در جلسه ۲۷ فروردین امسال با بررسی فوری لایحه ایجاد سازمان بازرگانی مخالفت کرده بودند، اما آقای بهادری جهرمی سخنگوی دولت مشکلات تنظیم بازار را دلیل موافقت با تشکیل وزارت بازرگانی اعلام کرد.

ناگفته نماند که مسئولان اتحادیه‌ها و تشکل های تولیدی بخش کشاورزی مخالف تشکیل این وزارتخانه هستند و معتقدند که تشکیل این وزارتخانه به معنای نابودی تولید و بازشدن درهای کشور به روی واردات است.

اما با وجود مخالفت مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و نمایندگان بخش خصوصی، محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور از تصویب لایحه تشکیل وزارت بازرگانی در دولت خبر داد و گفت: در اولین فرصت آن را تقدیم مجلس می کنیم تا بار وزارت صمت و وزارت کشاورزی کاهش یابد.

ضرورت واگذاری تنظیم بازار به اتحادیه ها و بخش خصوصی

آقای رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: دولتمردان در چندسال گذشته به رغم مخالفت های متعدد با هدف حمایت از تولید و کاهش واردات تصمیم به ادغام ۲ وزارتخانه صنعت و بازرگانی گرفتند، حال به سبب وجود برخی چالش ها تصمیم به تفکیک آن گرفته اند، درحالیکه این موضوع هزینه سنگینی به دولت تحمیل می کند.

به گفته او، با توجه به تصویب طرح انتزاع نمی توان لایحه ای تصویب کرد که این ۲ وزارتخانه را از یکدیگر جدا کرد و به عبارت دیگر دور زدن قانون به بهانه اینکه این طرح به نتیجه مطلوب نرسیده است، هزینه بر خواهد بود.

نورانی ادامه داد: با بازگشت قانون انتزاع به وزارت بازرگانی،  مغایرت هایی ایجاد می شود که نتیجه مطلوبی در برندارد. بنابراین به بهانه تنظیم بازار این ۲ وزارتخانه نباید از یکدیگر جدا شود.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با تاکید بر این موضوع که تنظیم بازار نباید در اختیار دولت باشد، گفت: تنظیم بازار باید به تشکل و اتحادیه های بخش خصوصی واگذار شود و دولت تنها باید نظارت جدی داشته باشد چراکه در این صورت تنظیم بازار مثمر واقع خواهد شد.

بازگشت دوباره به تشکیل وزارت بازرگانی توسط دولت سال ۹۰ در دولت دهم مصوب و اجرایی شد و از آن زمان با وجود موافقت مجلس دهم در مهر ۹۸ برای تفکیک دوباره تشکیل وزارت بازرگانی این موضوع به نتیجه نرسید. مجدد بعد از تشکیل دولت سیزدهم بحث تفکیک مطرح و چندین بار بین مجلس و دولت پاسکاری شد و در نهایت پس از کش و قوس های فراوان، این اقدام سال گذشته به سرانجام نرسید.

تشکیل وزارت بازرگانی در تناقض با تولید است

آقای عطااله هاشمی عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی با بیان اینکه تشکیل وزارت بازرگانی به نفع بخش کشاورزی نیست، گفت: تشکیل این وزارتخانه به معنای ایجاد یک وزارتخانه تجاری و وارداتی است که توجهی به بخش تولید ندارد.

به گفته او، حدود ۲ سال است که بحث تنظیم بازار محصولات کشاورزی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است و با واگذاری قانون انتزاع به این وزارتخانه، وظیفه جدیدی را عهده دار شد که تشکیل وزارت بازرگانی و بازپس گیری امر تنظیم بازار از وزارت جهاد به نفع و صلاح تولید نیست.

هاشمی ادامه داد: با توجه به آنکه اجرای قانون انتزاع حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده را در بر دارد، از این رو با تشکیل وزارت بازرگانی و واگذاری تنظیم بازار به این وزارتخانه مخالف هستیم چراکه وزارتخانه ای باید عهده دار بخش کشاورزی باشد که با دیدگاه تجاری به این بخش نگاه نکند و همو اره با تخصیص برخی مشوق ها منجر به تقویت تولید شود.

عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی با بیان اینکه تشکیل وزارت بازرگانی با سیاست حمایت از تولید در تناقض است، گفت: وزارتخانه ای باید عهده دار تنظیم بازار محصولات کشاورزی باشد که متولی تولید است، لذا اگر نمایندگان مجلس صلاحشان آن است که وزارت بازرگانی تشکیل شود، نمی توان تعیین تکلیف کرد. اما انتظار می رود که تنظیم بازار بخش کشاورزی تنها در اختیار این وزارتخانه باشد.

تشکیل وزارت بازرگانی به منافع ملی آسیب می زند

آقای جلال محمود زاده نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: تیم واردکنندگان محصولات کشاورزی، صنعتی و معدنی با نفوذ در بدنه دولت فشار می آورند که موضوع لایحه وزارت بازرگانی را به مجلس بیاورند و به رغم آنکه چند بار رد شد، اما به خاطر لابی قوی به طرق مختلف به دولت فشار می آورند تا این وزارت بازرگانی ایجاد شود.

به گفته او، گرچه دولت با هدف تنظیم بازار و کنترل قیمت این لایحه را به مجلس می آورد، اما تشکیل این وزارتخانه برخلاف شعار سال و رفتن به سمت و سوی واردات است.

محمود زاده ادامه داد: براساس قانون انتزاع وظیفه واردات و بازرگانی محصولات کشاورزی به وزارت جهاد واگذار شد که حال دولت نمی تواند با هدف تنظیم بازار این فشار را وارد کند که مجدد وزارت بازرگانی تشکیل شود چراکه تشکیل این وزارتخانه و افزایش واردات به منافع ملی آسیب می زند.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی با بیان اینکه تشکیل وزارت بازرگانی بر خلاف سیاست های اقتصادی نظام و شعار سال است، گفت: ایجاد این وزارتخانه منجر به رکود تولید داخل می شود چرا که با تشکیل وزارت بازرگانی، شورای قیمت گذاری باید ابطال شود.

او گفت: براساس برنامه ششم مقرر شد که بدنه دولت نه تنها اضافه نشود، بلکه تعداد نیروهای دولتی کاهش یابد که حال با تشکیل وزارت بازرگانی و نیاز به نیروهای متخصص، بدنه دولت بزرگ می شود که این موضوع در تضاد با این سیاست است.

محمود زاده گفت: با توجه به آنکه تشکیل این وزارتخانه تنها واردکنندگان به سودهای هنگفتی می رسند و از طرفی تولید داخل زمین گیر می شود، از این رو نمایندگان مجلس هیچ گاه رای به تشکیل این وزارتخانه نخواهند داد و همانند سری های قبل این لایحه به سبب تضاد با اسناد بالادستی، اقتصاد مقاومتی، شعار سال و سیاست های کلی نظام رد خواهد شد.

امسال به رغم تجربه شکست خورده سنوات قبل، تفکیک وزارت صمت از بازرگانی بالا گرفت و حال با تصویب لایحه تشکیل وزارت بازرگانی جدی تر از گذشته دنبال  می شود. این درحالی است که تشکیل این وزارتخانه منجر به بزرگ شدن بدنه دولت و در نهایت به خطر افتادن تولید می شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
لیلا
۲۱:۵۶ ۲۲ خرداد ۱۴۰۲
تشکیل وزارت بازرگانی یا سازمان بازرگانی یعنی ازبین رفتن تولید وجولان وارداتچیها.از دولت رئیسی چنین انتظاری نمی‌رفت.لطفا پیگیری کنید.
مدیر و تاجر
۱۶:۴۴ ۱۹ خرداد ۱۴۰۲
البته که باید وزارت کسب و کار ایجاد میشد به هزار و یک دلیل که حتی اداره بازرگانی زیر مجموعه کوچکی از آن است ولی بازم یه حرکت رو به جلو کردین خدارو شکر ، قطعه جهاد کشاورزی مخالفت خواهد کرد چون شبکه را چپاول کرده است ...به امید روزهای بهتر
ناشناس
۰۱:۲۵ ۰۵ خرداد ۱۴۰۲
امید وارم این وزارتخانه بنا نشود
موجب و بانی ازبین رفتن تولید و ساخت داخل است
خسته شدیم واقعا
کاشکی یه خرده عرق ملّی داشتن
ناشناس
۱۱:۱۳ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
منظورتون همان وزارت واردات است دیگه؟!
ناشناس
۰۱:۱۰ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
تشکیل وزارت بازرگانی جلو رانت‌خواری را می‌گیرد وبازار به ثبات واقعی می‌رسد مثل گذشته یک متولی برای بازار عرضه مواد خوراکی پیدا می‌شود.نه مثل کشاورزی که یا صنعت ومعدن که بازار را بهم ریختن وقابل جمع شدن نیست وهرروز اجناس خوراکی گران‌تر وکمیاب می‌شود.
ناشناس
۲۳:۳۴ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
در شرایط فعلی واقعا تشکیل این وزارت خانه ضروریه به شرط اینکه وظایفشو درست انجام بده،بعضی مخالفند چون میگن وزارت بازرگانی یعنی وزارت واردات اتفاقا در خیلی از موارد واردات لازمه تا جلوی انحصار داخلی گرفته بشه..‌
ناشناس
۲۳:۲۴ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
به عمل کار برآید به سخن دانی نیست..!!!

برای کارکردن و حل مسایل اقتصادی کننده کار نیاز است ...
نه ساختمان و اتاق و
نه میز و صندلی و دفتر دستک های اضافیییییی..!!!!!!!!!!!
ناشناس
۲۲:۳۸ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
سوابق وزارت بازرگانی قبل از تشکیل وزارت صمت ، سوابق خوبی نیست !!
لذا احیاء آن امری غیر کارشناسی است و....!!!
ناشناس
۲۱:۵۳ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
تعداد بچه هاتون زیاد شده وزارت خونه زیاد می کنین اونا بیکار نباشن
ناشناس
۲۰:۱۲ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
مگه دنبال نتیجه مطلوبن؟ اینها دنبال یه سوراخ‌میگردن سفره جدید برای برداشت از بیت المال برداره
ناشناس
۱۹:۰۷ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
محل جدید اختلاس
ناشناس
۱۸:۳۵ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
ایجادسامانه استفاده از مدیران داخلی بالیاقت وبرنامه مفید اجرای ان شفاف سازی
ناشناس
۱۶:۴۲ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
مرغ گرون میشه نه وزارت صمت پاسخگو نه جهاد کشاورزی نه اتحادیه مرغ و تخم مرغ نه ستاد تنظیم بازار نه نه هیچ وزارت و ارگان و ستاد و موسسه...فقط دکان باز باز میکنن برای خودشون و فک و فامیل و کس و کارش...
ناشناس
۱۶:۲۵ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
قبل از هر کاری شفافیت مجلس را بطور کامل اجرایی کنید. اونوقت چه وزارت بازرگانی خوب باشد چه بد باشد، عاملان تاسیس آن معلوم خواهد بود.
ناشناس
۱۱:۰۵ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
با توجه به اینکه در حال حاضر نظارت بر تولید کننده متولی ندارد ونتیجه آن شرایط فعلی حاکم بر بازار است لذا تشکیل وزارت بازرگانی با تمام اختیارات یک ضرورت است که باید ان شااله تشکیل بشود
فرزند چهارم ک کوپن نداشت
۱۸:۵۲ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
نظارت بر تولید کننده چی؟ خانواده ما سال ۹۳ وارد حوزه کشاورزی و گلخونه شد محصول سیفی بدون احتساب درگیر بودن چهار نفر از اعضای خانواده به کشاورزی و وقتمون هزینه تولیدش از قیمتش داخل میدان تره بار بیشتر بود ولی همون محصول داخل مغازه دو یا سه برابر به فروش میرسید!!! با حالی که ما حتی هزینه اجاره گلخانه کشت کود شیمیایی و کارگر رو نمیتونستیم با درامد حاصل پرداخت کنیم و خودمون چهار نفر هم انگار رایگان کار میکردیم در نهایت بعد یه سال تا سال ۹۶ تمام پس انداز پدری هم رفت و هر کسی به سراغ کار گری و یا کار برای مردم رفت ؛ تولید کننده مظلوم ترین بخشه؛ مگر عده ای خاص که به اسم تولید کننده حمایت هایی ازشون میشه و هیچ تولیدی هم ندارن وام های کلان میگیرند ولی تولیدی ندارند
ناشناس
۱۰:۳۲ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
توجه بفرمایید تشکل بخش خصوصی همچون اتاق اصناف و اتاق بازرگانی طبق قانونون نظام صنفی و قانون تجارت که قانون و لازم الاجرا بودن قابل توجه است موظف به انجام وظایف مربوط به نظارت و کنترل بازار و امور مربوط به صادرات و واردات و ...هستند و کمیسیون نظارت بر سازمان های صنفی تحت عنوان شورایعالی نظارت از طرف دولت و با مسئولیت وزلرت صنعت معدن و تجارت مسئولیت سرپرستی این کمیسیون را دارد، طی این سالها مشکل این بخش از نظام اداری کشور را یکبار با ادغام وزلرت صنایع با وزلرت بازرگانی خواستند حل کنند و اکنون با تفکیک وزلرت صمت به وزلرت بازرگانی و وزلرت صنایع،بعنوان کارشناسی که قریب به ۳۰ سال در این حوزه فعالیت می کنم مشکل ناکارآمدی دو بخش بازرگانی و صنایع را در عدم انجام وظایف قانونی توسط دو تشکل بزرگ اتاق اصناف و اتاق بازرگانی با درآمد سالیانه چند ده هزار میلیارد تومان می دانم که این درآمد می بایست برای بهبود عملکرد دو حوزه فوق هزینه شود طی ۳۰ سال گذشته آنچه که بنده دیدم اتاق اصناف و اتاق بازرگانی بجای اینکه وظایف تخصصی و قانونی خود را انجام بدهند متاسفانه دچار سیاست زدگی شده و به باشگاه سیاسی تبدیل شدند و به دلیل ضعف های قانونی آیین نامه ای یک انحصار در آنها بوجود آمد بطوری که بیست سال است که ترکیب اصلی این اتاق ها در تهران و شهرستانها انحصاری و مختص به یک سری افراد خاص است ،پیشنهاد می دهم همزمان با تفکیک آیین نامه اتاق بازرگانی و اتاق اصناف توسط مجلس اصلاح گردد زیرا تا این مهم صورت نپذیرد اتفاق خاصی در جهت بهبود حادث نمی گردد
ناشناس
۱۰:۱۵ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
درست اندرکاران حوزه کشاورزی کاملا درست می گویند چون واردات پر سود و حجیم خوراک دام و طیور با تشکیل وزارت بازرگانی از دست آنها گرفته خواهد شد و این سود سرشار حداقل از این دست به دست دیگر سپرده می شود. گرانی محصولات و کالا هم برای آنها اهمیتی ندارد چون فکر صادرات آن به کشورهای همسایه هستند هرچه مصرف در داخل ایران کمتر بهتر!!! اگر مجلس به فکر مردم بود بر صادرات محصولات کشاورزی و قاچاق عیان این محصولات باید مالیاتی به نفع وزارت بهداشت و آموزش پزشکی ایجاد می کرد تا وزارت بهداشت و آموزش پزشکی بتواند به درمان مردمی که از لحاظ گرانی محصولات کشاورزی آسیب دیده اند بپردازد.
شهروند
۱۰:۰۵ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
سلام چرا اسمی از ۳۰۰۰بازرسان بسبج اصناف طرح شهید امانی که کار ۲۴ساعته بازرسی مبارزه با قاچاق و احتکار در کسور طی یکسال و خورده ایی انجام دادن نیست چرا بیمه نشدند چرا حقوق بهشون داده نشد چرا بدون هیچ پیگیری از کار و زندگیشون زدن نه مجلس نه دولت نه دیگر ارگان ها عین خیالشون نیست چرا
ناشناس
۲۰:۳۱ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
همان رشوه ای که از مغازه دارها میگرفتی از 200تا حقوق بالاتر بوده وهست راستی3000بازرسی مثل شماها داشتیم که اب از ااب تکاننخورد تازه حقوق هم میخواهی مفتخوررررررررررررر
ایرانیومU-238.03
۰۹:۵۹ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
یک عده اصرار دارند تا دولت راسا به کار بازرگانی بپردازد وحال آنکه این کار کار دولت نیست. دولت ناظر است نه مجری. اگر وضع جنگی شد آنوقت دولت کوپن بندی میکند و دیگر بساط رانت خواری به صفر میرسد. ولی هنوز به نقطه تعیین وزیر نرسیده ایم تا ببینیم فشل است یا موفق. یک عده به سقط جنین اعتیاد پیدا کرده اند.
ناشناس
۰۹:۵۵ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
به همونجا.
ایرانیومU-238.03
۰۸:۵۴ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
چه تولید شده که صادر نشده؟ باید بازار رانت خواری و سفته بازی برچیده شود یا نه؟ پراید را ببریم کجا بفروشیم یک میلیون دلار؟ هنوز وزیر تعیین نشده مجرم شناخته شد؟ با تولید تعارض و با منافع ملی تعارض دارد یا با دارو دسته دلالان؟ با هوچی گری مدیریت نمی شود کرد.
ناشناس
۰۸:۳۵ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
کار از ریشه خراب است بنابراین تشکیل وزارتدبازرگانی بجز افزایش هزینه برای کشور ثمری نخواهد داشت.
ناشناس
۰۸:۰۰ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
با این گزارش معلوم میشه به نفع مردمه. نه دلال
باران
۰۷:۵۸ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
اکثر ادارات و سازمانها دولتی پویا نیستن و در پی حل مبتکرانه مسائل و مشکلات نیستن

چون فقط محل در امد و استخدام مبادله ی فامیل و اشنا مدیران دولتی ادارات و سازمانها دولتی شده

دولت باید در پی کم کردن کارکنان دولت باشه
و بجاش مهندسان خبره برنامه نویس و کارشناسان صاحب نظر در حیطه امور اداری هر سازمان باشه اونم در تعداد محدود
ک هم بودجه سوزی و هم راه فساد کم بشه
هم شفافیت مالی و جلب اعتماد مردم زیاد بشه

این همه کارمند دولتی چ خبره؟ این همه ساختمانها اداری چ خبره؟؟
باران
۰۷:۵۲ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
وزارت بازرگانی فقط تعداد کارمندان دولتی مفت خور زیاد میکنه
وسیل پارتی بازی برای تصاحب مشاغل شو برای نور چشمی ها مدیران اداری و سازمانی دولتی زیاد میکنه

بجاش دولت الکترونیک هوشمند تر کنین توسط چند مهندس برنامه نویس زبده و مشورت چند کارشناس
که هم تعداد کارمند مفت خور کاغذ باز حذف شه
هم وقت و انرژی مردم و تولیدکنندگان ارباب رجوع تلف نشه
هم شفاف سازی مالی اجرایی تر شه

چند ساله شده مدیران ادارات متفاوت دولتی برای رد گم کنی فامیل و اشناشون برای استخدام با یکدیگر مبادله میکنن!!!

اونا ک موفق نشدند می فرستند کشورا خارجی در فرصت مناسب در دولتهای بعدی فراخوان میدن و فامیل و اشناشون بر میگرد دوباره روز از نو روزی از نو!

چرا در یک فامیل همه شون اداری ن؟؟ ولی ما تحصیل کرده تا بحال فرصت استخدام نشدیم؟؟