سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

 خانه بهداشت در روستا‌های همدان فعال است

کارشناس گسترش مرکز بهداشت شهرستان همدان گفت: ۵۰ روستا از مجموع ۱۰۰ روستا در این شهرستان دارای خانه بهداشت است.

راحله عبدی روز دوشنبه در جریان بازدید خبرنگاران از خانه بهداشت روستایی سنگستان شهرستان همدان افزود: همچنین ۳۵ مرکز خدمات جامع سلامت و ۲۴ پایگاه سلامت به مراجعان در شهرستان همدان خدمات ارائه می‌دهند.

روستای سنگستان با جمعیتی حدود ۲ هزار نفر از توابع بخش مرکزی همدان است.

 او با بیان اینکه گروه میانسالان بیشترین مراجعه به خانه بهداشت روستایی سنگستان هستند، اضافه کرد: همه خدمات در این مراکز رایگان ارائه می‌شود.

کارشناس گسترش مرکز بهداشت شهرستان همدان ادامه داد: پس از ویزیت مراجعه کننده توسط بهورز، در صورت ضرورت فرد به مرکز خدمات جامع سلامت و سپس به پزشک ارجاع داده می‌شود.

عبدی افزود: در صورت نیاز فرد بیمار به مراکز درمانی دولتی یا موسسات طرف قرار داد ارجاع داده شده و با ارائه بیمه روستایی تنها ۱۰ درصد هزینه از او دریافت می‌شود.

 او گفت: نوزادان از بدو تولد تا ۲ سالگی مکمل یاری دریافت می‌کنند و طرح مکمل یاری ویتامین آ برای کودکان زیر پنج سال اجرا می‌شود.

کارشناس گسترش مرکز بهداشت شهرستان همدان اظهار داشت: برای بانوان از سه ماه پیش از اقدام به بارداری پرونده تشکیل شده و مکمل‌هایی تا سه ماه پس از بارداری به آن‌ها ارایه می‌شود.

 او اضافه کرد: در صورتی که خانواده‌ای توان تامین مواد غذایی را نداشته باشند برای پیشگیری از سو تغذیه برای مادران باردار و شیرده و کودکان زیر پنج سال سبد غذایی پیش بینی شده است تا دچار مشکل تغذیه‌ای و رشد نشوند.

کارشناس گسترش مرکز بهداشت همدان با بیان اینکه طرح "مانا" در خانه‌های بهداشت روستایی در حال انجام است گفت: روستاییان برخی مواقع به پزشک دسترسی ندارند بنابراین از طریق بهورز به صورت هفتگی طی بازدید‌های صورت گرفته و بر اساس دستورالعمل، درمان‌های اولیه و یکسری مکمل‌ها نظیر ویتامین آ، ویتامین د، مولتی ویتامین، قطره آهن برای کودکان و قرص، شربت و پنی سیلین دیگر دارو‌ها دریافت می‌کنند.

عبدی افزود: بسیاری از خدمات بهورزان در درب منزل ارایه می‌شود برای نمونه با توجه به احتمال بروز حیوان گزیدگی در مناطق روستایی، بهورز با مراجعه به در منزل بیمار نسبت به تزریق واکسن در سه نوبت اقدام می‌کند.

او اضافه کرد: در خانه‌های بهداشت روستایی بهورزان آقا و خانم که از ساکن در همان منطقه هستند اقدام به بیماریابی به خصوص بیماری‌های مزمن، واگیر و غیرواگیر می‌کنند.

منبع:ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.