سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کدام غذای مازندران جهانی شد؟

وب‌سایت اطلس جهانی غذا که غذا‌های محبوب ملل را معرفی می‌کند یک غذای مازندرانی را نیز در فهرست خود قرار داده است.

وب‌سایت TasteAtlas، مرجعی برای معرفی غذا‌های محلی کشور‌های مختلف است که در آن علاوه بر معرفی غذا‌های محبوب و خوشمزه جهان، دستور‌العمل پخت آن و نظرات کارشناسان غذا را گردآوری می‌کند.

این مرجع لیستی از خوشمزه‌ترین غذا‌های ایرانی شامل ۱۱۳ غذا را در فهرست خود آورده است که استان گیلان با ۹ غذا از جمله میرزا قاسمی، واویشگا، زیتون پرورده، کته، اناربیج، کباب ترش، زیتون پرورده، کوکو سیب زمینی و خورشت چغرتمه بیشترین سهم را دارد.

از مازندران نیز نازخاتون به عنوان غذای خوشمزه این استان شمالی معرفی و خاستگاه آن نیز بهشهر اعلام شده است و کاربران جهانی وب‌سایت TasteAtlas به نازخاتون مازندرانی نمره ۳.۵ از ۵ را دادند.

این وبسایت در خصوص طعم ناز خاتون نوشت:
نازخاتون اگرچه غذای ساده‌ای است، اما طعم نهایی آن پیچیده است و طعم بادمجان دودی با طراوت سبزی و تند بودن آب آن، این چاشنی را فوق العاده می‌کند.


نازخاتون یکی از انواع ترشی‌های مازندرانی است که با بادمجان کبابی درست می‌شود برای تهیه ناز خاتون ابتدا بادمجان‌ها را روی حرارت متوسط کبابی و نرم می‌کنند و سپس آن را۱۰ تا ۱۵ دقیقه درون یک ظرف درب دار قرار می‌دهند تا پوست آن به راحتی جدا شود.

پس از جدا شدن پوست بادمجان کباب شده، آن را روی یک تخته گوشت قرار می‌هند و به صورت ریز خرد می‌کنند سپس مقداری ریحان، سیر و فلفل سبز که به صورت نگینی خرد شده به آن اضافه می‌کنند سپس بادمجان‌ها را به همراه ریحان خرد شده، فلفل، سیر، نمک و آبغوره درون یک کاسه مناسب می‌ریزند و مخلوط می‌کنند تا مواد آن یکدست شود.

کدبانو‌های مازندرانی این ترشی را در یک ظرف درب دار شیشه‌ای مناسب و خشک به مدت یک روز درون یخچال قرار می‌دهند تا اصطلاحا ترشی جا بیفتد.

این ترشی را می‌توان در کنار انواع غذا‌ها سرو کرد، نوش جان.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۰۳ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
اینم مال گیلان !!!!!
ناشناس
۱۸:۱۱ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
خیییلی خوشمزست امتحان کنید
ناشناس
۱۶:۱۳ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
اوف گنگسترای شهر بهشهر شدیم
امیر
۰۷:۱۰ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
چرا بهشهر؟
مجتبی
۰۷:۳۵ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
چرا نه .بالاخره یک خوش ذوق پیدا شده درست کرده بعد کم کم همه جا فراگیر شده
ناشناس
۱۶:۵۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
اولن کی گفته خاستگاه نازخاتون بهشهر هست.یعنی چطوری مشخص شداز اونجاست؟چون یه بهشهری اونو ارائه داد؟
دوم اینکه ما تو ساری با آب انار هم نازخاتون درست میکنیم وبسیار لذیذ تر از آبغوره میشه اما بهش انارو هم میگیم.این دیگه خاستگاهی ساری هست
مرتضی
۰۹:۲۸ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
دقیقا آفرین ما ۳ سال پیش رفتیم ساری ی بنده خدایی برامون آب انارو توی چندتا سبزی وحشی کنده بود میکس کرد یعنی من با ۳۴ سال هنوز چنین چیزی نخورده بودم.البته نازخاتون خوردم ولی این نازخاتون واقعاااا ی چیز دیگه بود.
ناشناس
۱۴:۲۷ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
هوس کردیم بخوریم
لیلا
۱۶:۵۹ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
ضمنن شکم پر مرغ ما که تو مازندران بهش میگن مرغ ترش هم جزء اون ۱۱۳ غذای برتر دنیا اومده،همینطور ماهی شکم پر
ناشناس
۱۲:۴۱ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
خیلی خوشمزه است حتما امتحانش کنید
ناشناس
۱۲:۲۰ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
فقط نازخاتون، ماهی شکم پر، مال ما نبود؟
نازی
۱۰:۵۷ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
بهشهر اینهههههه........
ناشناس
۰۸:۴۹ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
اون گوشت رو چیکار می کنند ؟
داخل ترشی میکس می کنند ؟!
ناشناس
۰۹:۵۹ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
گوشت کجابود .نوشته رو تخته گوشت
ااا
۱۰:۱۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
گوشت نداره