سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اقتصادی کردن قسمتی از مراتع تحت پوشش و تحت‌نظر بهره‌برداران

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت : در راستای حفظ منابع، کنترل و مدیریت چرای دام در استان و حفظ آب و خاک می‌توان قسمتی از مراتع تحت پوشش و تحت‌نظر بهره‌برداران را با توجه به توان و ظرفیت موجود در استان اقتصادی کنیم.

انشاءالله کولانی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با اشاره به وجود حدود یک میلیون و ۷۳۰ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی در استان، گفت : تاکنون ۱۴۰ گونه گیاهی و منحصر به فرد که عمده آن خوراکی، دارویی و صنعتی است به نوعی در سبد غذایی و معیشتی مردم استان شناسایی شده است.

وی ادامه داد: معمولا گونه‌های آویشن، کنگر، پنیرک، ریواس و... در این ماه‌های ابتدایی سال که فصل رویش آن‌هاست مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد که متأسفانه بسیاری از بهره‌برداران به علت عدم آشنایی، به نحوی با برداشت بی‌رویه سبب خسارت، از بین رفتن و انقراض این گونه‌های منحصربه فرد و ارزشمند می‌شوند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با بیان اینکه یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از مجموعه عرصه‌های طبیعی استان مرتع است، گفت: اکثر مراتع با وجود طرح‌های اقتصادی و پروانه چرا دارای بهره‌برداران بومی هستند.

وی ادامه داد: در راستای حفظ منابع، کنترل و مدیریت چرای دام در استان و حفظ آب و خاک می‌توانیم قسمتی از مراتع تحت پوشش و تحت‌نظر بهره‌برداران را با توجه به توان و پتانسیل موجود در استان اقتصادی کنیم. به این صورت با تأمین نهاده‌ها به صورت مشارکتی گونه‌های مادری را چندین برابر کنیم.

کولانی تأمین نهاده‌ها را مستلزم تأمین اعتبار دانست و افزود: در سفر رئیس جمهور به استان حدود ۵۰ میلیارد تومان برای احصاء و احیای مراتع پیشنهاد شد تا در سطح ۵ تا ۶ هزار هکتار اقداماتی برابر ظرفیت‌های استان انجام شود.

وی گفت: اگر تحقق این اعتبار هر چه زودتر انجام شود نقش بسزایی در تولید، حفاظت از آب و خاک و در اقتصاد و اشتغالزایی خواهیم داشت .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.