سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پیش بینی برگشت ۱۲ معدن راکد به چرخه تولید در سبزوار

 رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سبزوار گفت: پیش‌بینی می‌شود در امسال بین ۸ تا ۱۲ معدن راکد به چرخه تولید برگردند.

حسین شریعتمدار طهرانی رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سبزوار با بیان اینکه سبزوار جزء شهرستان‌های معدنی خراسان رضوی است و از ۱۷۹ واحد معدنی در شهرستان‌های غرب خراسان رضوی ۷۰ واحد در خود سبزوار واقع شده است، گفت: روداب و ششتمد از جمله مناطق مستعد معدنی در غرب خراسان رضوی هستند.

او ایجاد زیرساخت صنایع فرآوری معدنی با حمایت‌های وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و نمایندگان مجلس در بخش صنایع معدنی را مهمترین برنامه‌های اصلی این اداره اعلام کرد.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سبزوار ادامه داد: حدود ۹۰ محدوده معدنی در سبزوار وجود دارد که ۷۰ محدوده معدنی آماده برگزاری مزایده است.

شریعتمدار طهرانی با اشاره به اینکه هر معدنی متناسب با نوع ماده معدنی سرمایه‌های متفاوتی را نیازمند است، بیان کرد: پارسال حدود ۱۹ میلیارد تومان حقوق دولتی از معادن فعال سبزوار اخذ شده که بخشی از آن برای بهسازی و جاده‌سازی و مرمت محیط‌زیست در اختیار دستگاه‌های متولی همچون راه و شهرسازی، محیط‌زیست و منابع طبیعی قرار می‌گیرد.

او تصریح کرد: پارسال ۶ معدن در سبزوار با رقم ۱۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان پروانه بهره‌برداری اخذ کرده و ۴۷ فرصت شغلی ایجاد نمودند.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سبزوار تاکید کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال بین ۸ تا ۱۲ معدن راکد به چرخه تولید برگردند، همچنین جذب هلدینگ‌های بزرگ سرمایه‌گذاری در حوزه معدنی در دستور کار قرار دارد.

شریعتمدار طهرانی اظهار کرد: انجام چنین برنامه‌هایی مشروط بر این است که وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت بر اساس طرح‌های داده شده نسبت به تأمین حدود ۵۰ مگابایت برق در بخش روداب حمایت‌های لازم را به عمل آورد.

او در ادامه نبود سرمایه کافی، ایجاد تورم، عدم توانایی اقامت، نبود سرمایه در گردش، فرسوده بودن ماشین‌آلات و اختلافات شرکا را از مهمترین دلایل راکد بودن برخی صنایع برشمرد.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سبزوار ادامه داد: باوجوداینکه واحد آهک هیدراته با حدود ۱۳ میلیون یورو سرمایه‌گذاری و یا واحد الیاف آماده بهره‌برداری هستند، اما به دلایل شخصی یا اختلافات با بانک امکان بهره‌برداری آن‌ها وجود ندارد.

 شریعتمدار طهرانی بیان کرد: در شهرک صنعتی شماره یک ۱۷ واحد راکد وجود دارد که دو واحد به دلیل عدم پرداخت بدهی در تملک بانک قرار دارد. همچنین در صنعت شیشه یک واحد بسیار عالی در سطح خاورمیانه و مربوط به موسسه اعتباری ثامن‌الحجج بوده، اما راکد مانده و در حال واگذاری است.

او تصریح کرد: علت راکد شدن صنایع صرفاً دولت نیست بلکه عدم توانایی مالی و عدم تمایل به ادامه کار به دلیل پایین بودن حاشیه سود و مواردی از جمله کارگری، مالیات، قطع گاز و برق و عدم صرفه اقتصادی تولید است.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سبزوار تاکید کرد: نوسانات قیمت کرومیت موجب شده حدود ۴۰ معدن به دلیل نبود صرفه اقتصادی تعطیل شوند که در حال جذب سرمایه‌گذاران بزرگی هستیم تا این معادن را فعال کرده و از خام‌فروشی جلوگیری کنیم.

شریعتمدار طهرانی با بیان اینکه نگاه به سرمایه‌گذاری را باید تغییر داد، اظهار کرد: نگاه اشتباهی که در حوزه صنعت، معدن و تجارت وجود دارد اینکه افراد با میزان اندکی پول به راه‌اندازی یک واحد تولیدی مبادرت کنند و مابقی را دولت بپردازد.

او با اشاره به اینکه این نگاه تغییر کرده به طوری که اکنون سرمایه‌گذاران باید برای راه‌اندازی یک واحد تولیدی ۶۰ تا ۷۰ درصد سرمایه لازم را داشته باشند، افزود: به دنبال ایجاد شهرک صنعتی شماره ۳ به مساحت ۵۰۰ هکتار که وزارت صمت حدود هزار میلیارد تومان زیرساخت فراهم ساخته هستیم.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سبزوار ادامه داد: به زودی شاهد این خواهیم بود که بودجه ۲۰ سال شهرستان در بازه ۳ سال برای زیرساخت شهرستان هزینه خواهد شد. همچنین ایجاد پایانه صادراتی در شهرستان در دستور کار قرار دارد.

شریعتمداری طهرانی بیان کرد: در داورزن نیز برنامه ایجاد کارخانه آجرنسوز با سرمایه هزار میلیارد تومان که ۴۰۰ میلیارد تومان سهم بخش خصوصی و ۶۰۰ میلیارد تومان آن به صورت تسهیلات بوده در دستور کار است.

او با بیان اینکه این کارخانه آجرنسوز بخشی از نیاز کشور به واردات را کاهش خواهد داد، تصریح کرد: به دنبال ایجاد شهرک صنعتی داورزن برای فعال شدن صنایع فرآوری معدنی هستیم.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سبزوار همچنین از ایجاد یک آزمایشگاه در بخش صنعتی تیتانیوم در سبزوار خبر داد و تاکید کرد: ایجاد ۳ شهرک صنفی چوب، سنگ و صنوف مزاحم با توافق مدیریت امور اراضی در دستور کار است.

شریعتمداری طهرانی با اشاره به چالش‌های پیش‌روی صنعت اظهار کرد: در حال حاضر تأمین اعتبار بزرگترین چالش پیش‌روی صنایع است.

او افزود: نگاه بانک مرکزی در تخصیص اعتبارات انقباضی است، برای مهار تورم نیز باید از سرمایه‌گذارانی که صاحب سرمایه هستند استفاده کرد.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سبزوار ادامه داد: برای ایجاد زیرساخت صنایع فرآوری معدنی همچون آب، برق و گاز به دلیل وابسته بودن به وزارتخانه‌ها نیازمند حمایت هستیم، همچنین تخصیص زمین از طریق امور اراضی وزارت جهاد حائز اهمیت است.

شریعتمداری طهرانی بیان کرد: دو سرمایه‌گذاری بزرگ در حوزه فروسیلیکومنگنز توسط چینی‌ها در ششتمد انجام شده که تاکنون حدود ۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری اولیه شده است و برنامه زمان‌بندی آن تا دهه مبارک فجر اجرا می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.