یارالله عبدالهی مدیر جهاد کشاورزی کوهدشت با اشاره به شیوع بیماری زنگ زرد در مزارع این شهرستان اظهار داشت: این بیماری در برخی از اراضی جو و گندم کوهدشت بهصورت لکهبرگی مشاهده شده است.
او با بیان اینکه بیماری زنگ زرد در اثر رطوبت زیاد و دمای بالا بهوجود میآید، افزود: علائم این بیماری بهصورت نوار زردرنگ حاوی اسپورهای قارچی زرد متمایل به نارنجی است که با کشیدن دست روی لکهها رنگ زرد روی پوست دست برجای میماند.
مدیر جهاد کشاورزی کوهدشت عنوان کرد: مبارزه با بیماری زنگ زرد در سطح مزارع این شهرستان بهصورت کانونکوبی شروعشده و مقداری سم برای کشاورزان فاقد توان مالی خریداری شده است.
او با بیان اینکه دولت به کشاورزانی که قرارداد طرح جهش تولید در دیمزارها را دارند مبلغی را بهعنوان کمکهزینه مبارزه با بیماری زنگ زرد پرداخت میکند، بیان کرد: سمپاشی لکهای در مزارعی که سطح آلوده محدود باشد انجام میشود.
عبدالهی گفت: گندمکاران کوهدشت در صورت مشاهده نشانههای آلودگی زنگ زرد ضمن اطلاع به جهاد کشاورزی توصیههای کارشناسان حفظ نباتات را در دستور کار قرار دهند.
مدیر جهاد کشاورزی کوهدشت تصریح کرد: زنگ زرد از ویرانگرترین بیماریهای برگی گندم بهشمار میرود که در صورت شرایط مساعد آبوهوایی و کشت ارقام حساس گندم خسارت جبرانناپذیری به مزارع وارد میکند.
عبدالهی با بیان اینکه مزارع کوهدشت سال گذشته صددرصد در اثر خشکسالی دچار خسارت شد، اظهار داشت: بارندگیهای خوبی را امسال در سطح این شهرستان شاهد بودیم و پیشبینی میشود که ۹۰ هزار تن گندم از مزارع کوهدشت برداشت شود.
او با اشاره به اینکه سطح زیر کشت گندم دیم کوهدشت ۴۳ هزار هکتار است، افزوود: ۷ هزار و ۸۰۰ هکتار سطح زیر کشت گندم آبی و سطح زیر کشت جو نیز ۳۷ هزار هکتار است.
مدیر جهاد کشاورزی کوهدشت با اشاره به تغییر الگوی کشت در این شهرستان عنوان کرد: کوهدشت در زمینهٔ کشت دانه روغنی حائز رتبه نخست در لرستان شده و ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت این محصول است.