سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تغذیه سالم در ماه رمضان از دیدگاه طب ایرانی

متخصص طب ایرانی گفت: تغذیه سالم در ماه رمضان سبب پیشگیری از آسیب به دستگاه گوارش انسان می‌شود.

امتیازی متخصص طب ایرانی گفت: اگر افراد در ماه رمضان با رعایت نکات تغذیه‌ای سلامت خود را حفظ کنند، می‌توانند از مواهب معنوی و مادی این ماه پر فضلیت بهره‌مند شوند.

متخصص طب ایرانی بیان کرد: در حال حاضر ماه رمضان با فصل بهار و عید نوروز متقارن شده است و باید تغذیه با شرایط کیفیتی و مزاجی انسان تناسب داشته باشد و روزه داری و تغذیه سحر و افطار باید به گونه‌ای باشد که کمترین آسیب را به بدن انسان برساند.

امتیازی گفت: در موقع افطار از نوشیدنی‌های گرم مانند آب گرم که بهترین مورد است، استفاده کنند.

متخصص طب ایرانی با اشاره به مصرف دمنوش‌های مفید در وقت افطار اظهار داشت: در موقع افطار می‌توان از نوشیدنی‌هایی مانند دمنوش بابونه، آویشن، پونه، به و سیب به صورت رقیق استفاده کرد همچنین نوع شیرین کننده این دمنوش‌ها نیز باید با شرایط مزاجی فرد تناسب داشته باشد.

او خاطر نشان کرد: افراد می‌توانند این دمنوش‌های گرم را با کمی عسل، نبات و در صورتی که شرایط مزاجی اجازه دهد، خرما، شیره انگور و شیره توت مصرف کنند.

متخصص طب ایرانی با اشاره به مشکل ضعف معده در بعضی افراد گفت: افرادی که دچار ضعف معده هستند به اندازه دو فنجان گلاب با کیفیت خوب را مانند چای دم کنند و کمی زعفران و نبات نیز به آن اضافه کنند که سبب پیشگیری از ضعف معده و تقویت آن شود همچنین این دمنوش در افراد دارای درد معده، ضعف معده و ضعف هضم بسیار کمک کننده است.

امتیازی اظهار داشت: دمنوش به و سیب نیز با کمی نبات و زعفران برای افراد دچار ضعف معده بسیار مفید است.

او با تاکید بر اهمیت تغذیه در موقع افطار گفت: افراد در وعده افطار از آش‌ها و سوپ‌هایی که سبزی و گوشت فراوان نداشته باشد، استفاده کنند.

متخصص طب ایرانی بیان کرد: این سوپ‌ها و آش‌ها با گوشت پرندگان مانند مرغ، جوجه، کبک و بلدرچین پخت شود و دارای حبوبات و رشته زیاد نباشد که حالت سنگینی را برای معده ایجاد نکند.

امتیازی با اشاره به میزان و نوع نان مورد استفاده در سوپ‌ها و آش‌ها گفت: هنگام مصرف سوپ‌ها و آش‌ها نان زیادی در آن ریخته نشود و نان مورد استفاده در آن نیز نان برشته خوب باشد و مقدار آن به میزانی باشد که از ضعف جلوگیری کند.

متخصص طب ایرانی تصریح کرد: با همین دستورات ساده می‌توان از آسیب به دستگاه گوارش پیشگیری کرد همچنین نوشیدن نوشیدنی‌های خنک، شربت آبلیمو یا آبغوره با یخ خالص سبب ضعف معده و اختلال در ساختار گوارش و شیره معده می‌شود.

او با اشاره به اینکه بعضی افراد تمایل به مصرف آب گرم در وعده افطار ندارند، گفت: اگر افراد میل به نوشیدنی گرم ندارند، می‌توانند شربت عسل با کمی گلاب با دمای معمولی که داغ و یخ نباشد، استفاده کنند.

امتیازی افزود: در وقت افطار مصرف نان و پنیر زیاد مناسب نیست، اما در صورتی که شرایط کیفیتی و مزاجی افراد اجازه دهد، مشکلی ندارد همچنین استفاده از نان پنیر و حجم زیادی از سبزیجات، خیار سبز و گوجه در موقع افطار صحیح نیست، زیرا معده در موقع روزه در حالت ضعف است و این کار سبب ایجاد اختلال در ساختار گوارشی انسان می‌شود.

متخصص طب ایرانی با تاکید بر مصرف غذا‌های سودمند در وعده سحری تصریح کرد: وعده سحری باید متناسب با شرایط مزاجی افراد باشد افرادی نیز عادت به مصرف برنج و خورش دارند و بعد از استفاده از وعده سحری می‌خوابند که بهتر است، بیست دقیقه زودتر از خواب بیدار شوند که بلافاصله بعد مصرف غذا نخوابند.

او با اشاره به مصرف بعضی خورش‌های مفید در تغذیه وعده سحر ماه رمضان بیان کرد: استفاده از خورش‌هایی مانند خورش کرفس، ریواس، آلو و کدو که حبوبات، گوشت و روغن زیاد نداشته باشد و برنجی که زیاد چرب نباشد و سبزی‌هایی مانند جعفری و شوید نیز در خورش استفاده شود، در وعده سحر بسیار مفید است.

متخصص طب ایرانی با تاکید بر کاهش مصرف شیرینی در ماه رمضان گفت: مصرف شیرینی زیاد مانند زولبیا و بامیه سبب افزایش ترشح انسولین و اُفت قند خون می‌شود همچنین افراد در وعده سحر کمتر از هندوانه استفاده کنند، زیرا ادرار آور است و سبب عطش می‌شود.

امتیازی با اشاره به اهمیت مصرف بعضی شربت‌ها در کاهش عطش در ماه رمضان گفت: در وعده سحر از شربت چهار تخم، بالنگو، خاکشیر، تخم شربتی، تخم خرفه و شربت خیار سبز با سکنجبین استفاده شود همچنین مصرب شربت‌های لعاب دار از ابتلا به یبوست جلوگیری می‌کند و با حفظ آب در دانه‌های مورد استفاده در این شربت‌ها سبب رفع عطش در طول روز می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.