سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وعده سحری را حذف نکنید

کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: حذف وعده سحری موجب سردرد، درد‌های عضلانی، کاهش کارایی بدن در طول روز می‌شود.

علی اکبر کمالی اردکانی کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه روزه داری بدون خوردن وعده سحری برای تمام گروه‌های سنی به ویژه نوجوانان و جوانان می‌تواند با عوارض زیادی همراه باشد گفت: حذف وعده سحری موجب سردرد، درد‌های عضلانی، کاهش کارایی بدن در طول روز بروز خستگی و بی حوصلگی، افت سریع قند خون و سرگیجه می‌شود.

او ادامه داد: پرخوری در هنگام سحر نه تنها از احساس گرسنگی جلوگیری نمی‌کند بلکه فشار زیادی را به معده و دستگاه گوارش وارد می‌کند و موجب تشنگی، سوءهاضمه، درد و نفخ معده می‌شود.

کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به اینکه مصرف انواع چلوکباب و غذا‌های پرکالری در سحر توصیه نمی‌شود، ادامه داد: در وعده سحری از خوردن غذا‌های خشک و غذا‌های پر ادویه خودداری شود، زیرا مصرف این غذا‌ها باعث عطش زیاد و ترش کردن در طول روز و همچنین خوردن شیرینی و غذا‌های شور و پرچرب موجب تشنگی در طول مدت روزه داری می‌شود.

کمالی اردکانی مصرف سبزی‌های تازه مانند سبزی خوردن، سالاد و هم چنین ماست و خیار با کشمش و گردو را در وعده‌های افطار و سحری توصیه کرد.

او مصرف انواع پلو‌های مخلوط با کمی حبوبات و سبزی‌ها به همراه کمی مرغ و گوشت و انواع چلو خورش‌های کم چرب مثل کرفس، آلو اسفناج را برای وعده سحری مناسب دانست.

کمالی ادامه داد: مصرف شیر به همراه نان، خرما یا شیر برنج گزینه مناسبی برای وعده سحری است و به ویژه برای نوجوان نیز بسیار مفید است و به منظور تأمین ریز مغذی‌ها مقادیر مناسبی از میوه‌ها، سبزی‌ها و لبنیات کم چرب در وعده سحری مصرف شود.

کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد اظهار داشت: نوشیدنی‌های خیلی شور مانند دوغ شور برای وعده سحر مناسب نیست، زیرا باعث تشنگی در طول روز می‌شود و در صورت تمایل بهتر است دوغ کم نمک خانگی مصرف شود.

او افزود: همچنین نوشیدن چای پررنگ در وعده سحر به دلیل افزایش دفع ادرار، سبب ایجاد کم آبی و تشنگی در روزه داران می‌شود.

کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد تاکید کرد: خوردن غذا‌های پر ادویه و خشک در وعده سحر محدود شود، زیرا مصرف این غذا‌ها، موجب ایجاد مشکلات گوارشی و ایجاد حس تشنگی زودرس در طی روز می‌شود.

او خوابیدن بلافاصله پس از سحری را باعث ایجاد مشکلات گوارشی دانست و تصریح کرد: از میوه‌های خشک مانند خرما، کشمش و توت خشک همراه با آب جوش ولرم و چای رقیق در وعده افطار و سحر نیز استفاده شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.