غلامرضا خوشزاد گفت: روستاها از ارکان تولید و اشتغال در کشور به شمار میروند و تدوین طرح توسعه اقتصادی و اشتغال میتواند فرایند توسعه کارآفرینی را شتاب دهد.
معاون برنامهریزی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل افزود: مطالعات طرح تدوین سند اشتغال روستایی در استان اردبیل از سال ۱۳۹۶ شروع شد و در سال ۱۴۰۰ به اتمام رسید و در بهار سال ۱۴۰۱ هم سند آن به تصویب رسید.
خوشزاد با بیان اینکه این طرحها طی بازه زمانی پنج سال اجرایی خواهد شد، گفت: بر این اساس طرحهای اشتغال روستایی در قالب ظرفیت هر روستا در زمینههای کشاورزی، دامداری، گردشگری و صنایع دستی اجرا خواهد شد و انتظار میرود تحقق آن زمینه اشتغال روستائیان را فراهم کرده و حتی مهاجرت معکوس را به دنبال داشته باشد.
او با بیان اینکه بر اساس این طرح، تمامی طرحهای اشتغالزایی با مشارکت خود روستاییان بالای ۴۰ خانوار و حتی ۳۸ خانوار از طریق تسهیلات بانکی اجرا خواهد شد، ادامه داد: اجرای این طرح به تمام دستگاههای اجرایی ابلاغ شده و متقاضیان میتوانند با مراجعه به دستگاههای مربوطه تسهیلات اشتغالزایی را دریافت کنند.
معاون برنامهریزی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل با اشاره به مشارکت روستاییان در تهیه این برنامه اظهار کرد: در چهارچوب این برنامه سعی شده تا ظرفیتهای بومی روستاهای هدف در ابعاد اقتصادی، اشتغال و طرحهای با اولویت اجرا مورد توجه قرار بگیرد.
خوشزاد ابراز امیدواری کرد در چهارچوب این اسناد توسعهای، در برنامه هفتم توسعه، اجرای طرحهای پیشران در مناطق شهری و روستایی استان اجرا شده و اهداف توسعهای در این مناطق محقق شود.
او بیان کرد: در ۶ برنامه توسعهای که بعد از انقلاب تهیه شده اشکالات و نارساییهایی در تهیه و اجرای آن وجود داشت که با در نظر گرفتن این نقاط ضعف در برنامه هفتم، تلاش بر این است با نگاه علمی و تخصصی ظرفیتهای استان به درستی مورد توجه قرار گرفته و تا پایان برنامه هفتم این توانمندیها به نقطه عملیاتی برسد.
استان اردبیل در شمال غرب کشور در مجموع یک هزار و ۸۵۶ روستا و آبادی دارد.