سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارتباط با کدام خویشاوندان ممنوع است ؟

استاد حوزه علمیه قم به تبیین مرزبندی در ارتباط با خویشاوندان پرداخت.

حجت الاسلام و المسلمین محمد حاج ابوالقاسم، ۱۳ فروردین در حرم حضرت معصومه (س) در رابطه با مسئله مرزبندی در روابط خویشاوندی عنوان کرد: صله رحم یکی از واجبات شرعی است حتی اگر آن خویشاوند مایه آزار باشد باز هم نباید از این خویشاوند فاصله گرفت و طبق روایت اگر انسان قطع رحم کند از سوی خدا رها می‌شود.

وی بیان کرد: در عین تاکید بر صله رحم، اما دعا نمودن و ارتباط معنوی با برخی از خویشاوندان ممنوع است و کسانی‌که با کفر و شرک از دنیا می‌روند نباید مومنین برای این‌گونه افراد حتی اگر خویشاوند باشند استغفار نمایند. در قرآن آیاتی وجود دارد که حضرت ابراهیم (ع) برای عموی گمراه خود طلب استغفار نمود که آیه ۱۱۴ سوره توبه به این نکته جواب داده است.

وی افزود: در پاسخ در این آیه صراحتا ذکر شده است که دعای حضرت به خاطر وعده‌ای بود که به عموی خودشان داده بودند و تلاش می‌کردند که عموی خود را به راه درست هدایت نماید، اما بعد از آنکه حضرت ابراهیم (ع) یقین نمودند عمویش هدایت نمی‌شود و دشمن خداست و به هیچ وجه تصمیم به اصلاح شدن ندارد حضرت ابراهیم (ع) از این عموی گمراه تبری جست و فاصله گرفت.

استاد حوزه علمیه قم اظهار کرد: مومنان باید برای هدایت و ارشاد اطرافیان خودشان تا جای ممکن تلاش کنند و اگر محرز شد اطرافیان تصمیم به اصلاح ندارند و عامدانه و آگاهانه امور مسلم دینی را زیر پا می‌گذارند ارتباط با آن‌ها دیگر وجهی نخواهد داشت.

وی گفت: ایجاد روابط خانوادگی باید بر اساس محبت خداوندی باشد و میزان صمیمیت با خویشاوندان باید متناسب با درجات پایبندی آن‌ها به مسائل دینی باشد به همین خاطر باید خویشاوندانی که به مسائل دینی التنرامی ندارند نارضایتی ما را در رفتار احساس نمایند. اگر انسان نظام محبت خود را مدیریت نماید و دوستی و دشمنی خود را با محوریت خدا تنظیم نماید خداوند نیز در‌های رحمت را باز و زمینه هدایت را فراهم خواهد نمود که «حر بن یزید ریاحی» نمونه بارز این هدایت است.

سخنران حرم حضرت معصومه (س) اضافه کرد: عده‌ای در آزمون خانواده و نظام محبت مردود می‌شوند و نمی‌توانند در بزنگاه‌های حساس و تاریخی در آزمون‌های الهی پیروز شوند و عده‌ای نیز در این زمینه سربلند میدان امتحان الهی می‌شوند. طبق روایت اگر انسان در دل خود به اهل معصیت تمایل دارد بداند که سعادتمند نخواهد بود و خداوند نیز از این گونه افراد بیزار است چرا که انسان در قیامت با کسانی محشور می‌شود که به آن‌ها دل بسته و دوست دارد.

منبع: ایسنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
علی
۲۳:۳۷ ۱۵ فروردين ۱۴۰۲
در عین تاکید بر صله رحم، اما دعا نمودن و ارتباط معنوی با برخی از خویشاوندان ممنوع است و کسانی‌که با کفر و شرک از دنیا می‌روند نباید مومنین برای این‌گونه افراد حتی اگر خویشاوند باشند استغفار نمایند.
علی
۱۹:۴۵ ۱۵ فروردين ۱۴۰۲
انمالمومنون اخوه
ولی یک برادر مسلمان ویک برادر کافر نمی توانند
باهم اخوت داشته باشند
هم چنان که خداوند به نوح گفت
فرزندت کنعان از تونیست وراه نجات ندارد
نظر قبلی من را هم نگذاشتید
نمونه کامل عدم رابطه ی خویشاوندی با کفار
آیه ی آخر سوره ی مجادله هست
وقتی ترس از دست دادن دین فرزندانتان را
دارید رفت وآمد نکنید
چون که ممکن است تحت تاثیر انها قرار بگیرند
باشگاه محترم هر دونظر را بگذارید
واگر کسی انتقادی داشت یا درست نبود
خواهشا ما را راهنمایی کنند دوستان
تا انشاله ما هم رستگار شویم
مشورت وتضارب آرا خوب هست
ونباید یک نظری را بدون علت کنار گذاشت
تشکر از باشگاه محترم خبرنگاران جوان
ناشناس
۱۵:۳۴ ۱۴ فروردين ۱۴۰۲
بیدار باشیم
و
با نشر اکاذیب.. و موهومات.. و ... و... و... و...
و انواع افراط و تفریط ها ...

تفرقه افکنی نکنیم..!


وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا ۚ وَاذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَكُنْتُمْ عَلَىٰ شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا ۗ كَذَٰلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ‏

* ترجمه

و همگى به ریسمان خدا چنگ زنید و پراكنده نشوید و نعمت خدا را بر خود یاد كنید، آنگاه كه دشمنان یكدیگر بودید، پس خداوند میان دلهایتان الفت انداخت و در سایه نعمت او برادران یكدیگر شدید، و بر لب پرتگاهى از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد. این گونه خداوند آیات خود را براى شما بیان مى ‏كند، شاید هدایت شوید.