سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نوقا یا لوکای تبریز شیرینی با ۱۰۰ سال قدمت

شیرینی نوقای تبریز یکی از مهمترین سوغاتی‌ها و شیرینی های این شهر تاریخی است که ۱۰۰ سال قدمت دارد.

شهر تبریز شهری است که همه آن را به خاطر بنا‌های تاریخی، جاذبه‌های دیدنی و طبیعی می‌شناسند اما شیرینی‌های این شهر هم شهره جهانی دارند که یکی از آن‌ها نوقا‌ی تبریز است نوقا‌ی تبریز به سایر استان‌های کشور و کشور‌های همسایه نیز صادر می‌شود.

نوقا با قدمتی ۱۰۰ ساله

نوقا یا لوکا تاریخچه اش به حدود ۱۰۰ سال پیش بر می‌گردد.

نوقا یکی از بهترین سوغاتی‌های تبریز به شمار می‌رود و در انواع گردویی و پسته‌ای به فروش می‌رسد.

نوقا علاوه بر مصرف در داخل کشور به کشور‌های افغانستان، پاکستان، عراق و جمهوری خودمختار نخجوان صادر می شود.

طرزتهیه نوقا

مواد لازم برای تولید نوقا:
۱- آب ۴ کیلو
۲- شکر ۱۲ کیلو
۳- گلوکز ۱۵ کیلو
۴- سفیده تخم مرغ ۱ کیلو و ۸۰۰ گرم
۵- گردو بسته به قیمت و نوع نوقای (معمولی – مخصوص – ویژه و فوق ویژه) ۴ الی ۱۵ کیلو
۶- وانیل یک قاشق
۷- نان ویفر مرحله آخر نوقای تبریزاست.

 ابتدا آب را در داخل دیگ استیل می‌ریزیم و شکر را به آن اضافه می‌کنیم و مخلوط کرده روی اجاق قرار می‌دهیم تا ۱۰ دقیقه به جوش بیاید.

 بعد از آن که مخلوط به جوش آمد گلوکز را به آن اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا دوباره بجوشد تا به سفتی مورد نظر برسد.

سپس سفیده تخم مرغ را در دستگاه میکسر می ریزیم و مخلوط می‌کنیم تا پفی آن به اندازه مورد نظر برسد بعد از آن که سفیده تخم مرغ به اندازه لازم پف کرد کل شیره بجوش آمده را به تدریج به آن اضافه می‌کنیم.

 سپس گردو را به نوقای آماده شده در دستگاه ریخته و بعد مواد را در داخل دیس‌های نان میکادو شده می‌ریزیم و نوقا را به مدت یک روز نگه می‌داریم تا کاملا سرد شده و برای برش آماده شود.

 

 

برش نوقا

سپس آن را با دستگاه مخصوص برش می‌زنیم و با نایلون مخصوص نوقا بسته بندی کرده و برای عرضه به مشتری در داخل جعبه‌ها قرار می‌دهیم.

نوقای تبریز جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ و آداب و رسوم مردم این شهر دارد.

در سفره‌های عید و در مراسم شادی مردم تبریز هیچگاه نوقا را فراموش نمی‌کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.