سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی:

پارک علم و فناوری خراسان رضوی نخستین پارک توسعه یافته کشور است

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: این پارک نخستین پارک توسعه یافته کشور است که بنای آن را در ۲۰ سال پیش با اهداف عالیه ترسیم کردند.

مسعود میرزایی رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: این پارک نخستین پارک توسعه یافته کشور است که بنای آن را ۲ استاد بزرگ در ۲۰ سال پیش با اهداف عالیه ترسیم کردند و اکنون در جایگاهی قرار داریم که برنامه‌ها و منویات تصمیم سازی شده در این مجموعه را سایر استان‌ها به کار می‌گیرند.

او افزود: در برنامه دوره جدید که در ادامه برنامه سال‌های قبل انجام می‌شود سعی شده است تا در زمینه رسوخ فناوری در صنایع کلان سنتی و حمایت از شرکت‌های نوپا سرمایه‌گذاری شود، زیرا اگر بخواهیم در تولید ناخالص داخلی کشور (GDP) تاثیر بگذاریم باید همزمان با صنایع کلان و سنتی در ارتباط باشیم.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی با اشاره به طرح مردمی‌سازی، نقطه‌زنی و شبکه‌سازی در مجموعه پارک ادامه داد: در حوزه مردمی‌سازی ورود دانش‌آموزان و دانشجویان دوره کارشناسی در عرصه فناوری به عنوان یک مطلوب دنبال می‌شود.

میرزایی بیان کرد: در دهه‌های گذشته شرایط کشور اقتضا می‌کرد تا به سمت تولید علم برویم، زیرا زمانی هفت صدم درصد مقالات مرجع دنیا متعلق به کشور ما بود، ولی اکنون این عدد به ۵.۴ درصد رسیده است و ما در تولید علم جایگاه خوبی در سطح دنیا داریم، اما در مصرف علم، مسیر مبهم و غیر شفاف است.

او تصریح کرد: برای مردمی‌سازی پارک رویدادهایی، چون تانا (توسعه اکوسیستم نوآوری استان ها) برگزار شد تا بتوانیم از ظرفیت استان در زمینه نیروی انسانی، شرکت‌های دانش‌بنیان پیشرو و صنایع بزرگ استفاده شود و جوانان و نوجوانان بومی باید با شرایط طرح‌های بزرگ استان آشنا شوند و این در حالی است که طرح‌هایی در استان وجود دارد که به دانشگاه‌های واقع در شهر تهران برای انجام، واگذار می‌شود و بر همین اساس تلاش می‌شود نخبگان استانی با صنایع کلان در ارتباط باشند تا منجر به ثروت‌آفرینی شود.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی تاکید کرد: در زمینه نقطه‌زنی نیز اتاق فکری ایجاد شد و به این نتیجه رسیدیم تا در حوزه صنایع معدنی، غذایی، کشاورزی و صنایع خلاق فرهنگی ورود پیدا کنیم.

میرزایی اظهار کرد: این استان در نوار معدنی شرق کشور مستقر و مانند عسلویه، ثروت آفرین است. بیش از دو دهه است که در خواف خراسان رضوی نخاله‌های معدنی به صورت خام به فروش می‌رسد بنابر این بهتر است در این زمینه ورود پیدا کنیم و بر همین اساس در چند ماه آینده پردیس فناوری صنایع معدنی در این منطقه افتتاح خواهم شد تا تعدادی از شرکت دانش‌بنیان و فناور در این پردیس مستقر شده و باطله‌ها به زنجیره ارزشی تبدیل شود.

او با اشاره به حوزه صنایع غذایی و کشاورزی افزود: یکی از عرصه‌هایی که رسوخ فناوری در آن صورت نگرفته صنایع غذایی و کشاورزی است و بر این اساس نخستین دهکده کشاورزی در منطقه طرق تاسیس شد.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی ادامه داد: منطقه طرق از لحاظ اراضی، وضعیت خوبی دارد و قرار است متقاضیان فعالیت در این عرصه در این منطقه مستقر شوند تا در زمینه کود شیمیایی، سموم و آفت‌کش‌ها که بیشتر وارداتی است و منجر به خروج ارز می‌شود، ورود کنیم چرا که استان خراسان رضوی دارای دانشگاه‌های خوبی است که می‌توانند برای حل مشکلات کشاورزی و صنایع به ما کمک کنند.

میرزایی بیان کرد: در صنایع خلاق فرهنگی هم با وجود مضجع شریف امام رضا (ع) و تشرف زائران به مشهد می‌توانیم با نوآوری و خلاقیت در جوانان و نوجوانان از این ظرفیت مهم، بهترین استفاده را بکنیم و بر همین اساس و در برنامه‌های جدیدی که تدوین شده است اولویت نخست، جذب فعالان فرهنگی است که تاکنون وارد فضای فناوری نشده‌اند.

او تصریح کرد: بیش از ۴۰ مورد شبکه مسایل را شناسایی کرده ایم که باید به کمک شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان آن‌ها را برطرف کنیم تا به اهداف سال ۱۴۰۱ نایل شویم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.