سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۵۶ قلم داروی گیاهی تحت پوشش بیمه قرار دارند

مدیر کل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت گفت: برنامه ریزی های لازم برای تحت پوشش قرار دادن تمام فرآورده‌ها و دارو‌های گیاهی انجام شده است.

نفیسه حسینی یکتا مدیر کل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت گفت: اسناد بالادستی به این موضوع تاکید کرده اند که سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی اقدام هفدهم در بحث گیاهان دارویی است. برنامه ریزی جدی برای تحت پوشش قرار دادن تمام فرآورده‌ها و دارو‌های گیاهی انجام شده است.

او افزود: تعداد کمی از دارو‌های گیاهی ما اعم از فرآورده‌های طبیعی و سنتی تحت پوشش بیمه هستند. در سال ۹۲ حدود ۵۶ قلم دارو تحت پوشش این سازمان قرار گرفت و از آن زمان هیچ دارویی به این بیمه اضافه نشده است.

او بیان کرد: ما مصوبه احیای طب سنتی و مکمل را در دست وزارت بهداشت داریم.

وی ادامه داد: اقبال مردم برای استفاده از دارو‌های طب سنتی در کشور بیشتر شده است به طوری که عوارض کم دارو‌ها، تاثیرگذاری خوب در بهبودی بیماران و قابل دسترس بودن دارو‌های طب سنتی باعث شده است مردم به سلامتکده‌ها و مراکز درمانی طب سنتی مراجعه داشته باشند.

حسینی یکتا با اشاره به این که رئیس جمهور نیز در صحبت‌های اخیر خود بر لزوم استفاده از علم طب سنتی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تاکید داشتند گفت: در این بین طب سنتی با چالش اساسی مواجه است به طوری که طبق اعلام وزارت بهداشت از ۷ هزار فرآورده دارو‌های گیاهی البته آن هم با مجوز سازمان غذا و دارو فقط ۵۶ قلم آن بیمه هستند.

امیر حسین جمشیدی رئیس انجمن تولید کنندگان دارو‌های طب سنتی در ادامه گفت: در حوزه دارو دو نوع فرآورده‌های طبیعی و دارو‌های سنتی داریم که فرآورده‌های طبیعی از سال ۱۳۶۰ و دارو‌های سنتی از سال ۱۳۸۵ مجوز دریافت کردند.

او افزود: در حال حاضر ۲ هزار و ۲۱۷ فرآورده سنتی داریم ، همچنین ۴ هزار و ۷۲۴ فرآورده طبیعی مجوز دار در دسترس وجود دارد. ما باید بپذیریم که استفاده از فراورده های طبیعی و سنتی می‌تواند بار بیماری ها را پایین بیاورد و استفاده‌ از آن‌ها مصرف داروهای شیمیایی را نیز کاهش داده و سبک زندگی را تحت شعاع خود قرار می دهد.

جمشیدی بیان کرد: ما در تلاش هستیم تا تمام داروهای طب سنتی تحت پوشش بیمه قرار بگیرند که برای این موضوع سازمان غذا و دارو ، وزارت بهداشت و بیمه ها باید با یکدیگر همکاری کنند.

محمود محقق دبیر شورای عالی بیمه سلامت گفت: از اردیبهشت سال جاری تاکنون لیستی از بابت بیمه شدن داروهای طب سنتی به دست بیمه سلامت نرسیده است. در شورای عالی بیمه تفاوتی بین داروهای سنتی و داروهای شیمیایی از نظر روند بیمه شدن وجود ندارد. 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.