سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چه عواملی باعث دخالت والدین در ازدواج فرزندانشان می شود؟

دخالت والدین در ازدواج یکی از مشکلاتی است که در اغلب خانواده ها دیده می شود و حتی ممکن است بعد از ازدواج هم ادامه داشته باشد.

دخالت والدین در ازدواج فرزندان، یکی از مشکلاتی است که همیشه وجود داشته است و باعث ایجاد تنش‌هایی در خانواده می‌شود و به عدم درک متقابل بین فرزندان و والدین دامن می‌زند. به نظر شما علت دخالت والدین در ازدواج فرزندان چیست و چرا در انتخاب و تصمیم فرزندشان برای ازدواج دخالت می‌کنند؟

والدین فرض را بر این می‌گذارد که به فکر صلاح و خوشبختی فرزندشان هستند، ولی این دلیل در مواردی که پای عشق در میان باشد برای فرزندان به هیچ عنوان قانع کننده نیست و فقط باعث ایجاد فشار روانی و دور شدن فرزندان از والدین می‌شود.

در برخی موارد والدین اختیار و اراده را از فرزندشان سلب میکنند و خودشان سعی می‌کنند ازدواجی موفق برای او رقم بزنند حتی اگر علاقه اولیه بین فرزندشان و همسر آینده اش ایجاد نشده باشد که در این صورت احتمال شکست ازدواج بسیار بالا می‌رود.

تصمیم گرفتن برای ازدواج، مسئولیت بسیار بزرگی است که باید بر عهده خود فرد باشد تا بعدا بتواند عواقب تصمیمش را بر عهده بگیرد و والدین تنها ننقش راهنما را در این بین ایفا می‌کنند و می‌توانند موافقت ومخالفت یا دلایل خود را اعلام کنند و عواقب تصمیم فرزندشان را به او گوشزد کنند، ولی به او فرصت بدهند که خودش تصمیم نهایی را بگیرد.

دخالت والدین در ازدواج میتواند باعث ایجاد هیجانات کاذب در افراد شود و از روی تصمیم گیری احساسی و لجبازی با خانواده و به صورت پنهانی دست به انتخابی غیر عاقلانه بزنند و حتی به صورت پنهانی ازدواج کنند و به طور کامل حمایت خانواده را از دست بدهند.

معمولا در این گونه موارد احتمال طرد شدن از سوی خانواده بسیار زیاد است و در صورت شکست در ازدواج بدون پشت و پناه خواهید ماند. ازدواج پنهانی ریسک بسیار زیادی دارد و حتی اگر انتخابتان درست باشد زمان بسیار زیادی برای جلب دوباره اعتماد خانواده نیاز دارید که میتواند خوشبختی شما را تحت الشعاع قرار بدهد و احتمال این که دیگر از طرف خانواده پذیرفته نشوید بسیار زیاد است، ولی اگر متوجه شوید که انتخابتان اشتباه بوده است با بدترین کابوس زندگیتان روبرو هستید که نمی‌توانید از آن خارج شود.

آیا والدین حق دارند در ازدواج فرزندشان دخالت کنند؟

والدین اغلب تصور می‌کنند که درک بهتری از فرزندشان دارند و بهتر از او خوب و بد زندگی را می‌فهمند بنابراین به خودشان حق می‌دهند در ازدواج او دخالت کنند. والدین می‌خواهند به فرزندشان کمک کنند که بهترین انتخاب را برای ازدواجش بنماید.

آن‌ها نسبت به فرزند و آینده او بعد از ازدواج احساس مسئولیت می‌کنند.

فرزندی که میخواهد والدینش در ازدواج و انتخاب او دخالت نکنند باید با تعیین معیار‌های مناسب در انتخاب همسر، خودش مسئولیت ازدواجش را بر عهده بگیرد.

حرف‌های بی پایه و اساسی از جمله عاشقش هستم و او بهترین فرد روی زمین است نمی‌تواند اغلب والدین را از مخالفت با شما منصرف کند. آن هم زمانی که علم نشان داده است عشق یک احساس زودگذر ناشی از تهاجم هورمون‌های شیمیایی به بدن است و سوزاننده‌ترین احساسات بعد از گذشت ۶ ماه تا ۱ سال از ازدواج فروکش خواهد کرد و آن زمان است که شما باید با واقعیت زندگی روبرو شوید؛ بنابراین باید به فکر راه حل‌های منطقی تری برای کسب رضایت والدین و ممانعت از دخالت والدین در ازدواج خودتان باشید.

فرزندان نباید بدون رضایت والدین خود برای ازدواجشان تصمیمی بگیرند، اعضای یک خانواده نسبت به هم احساس تعلق دارند و اگر شما این احساس را از آن‌ها بگیرید تاثیرات منفی زیادی در آینده نصیبتان خواهد شد.

مهم‌ترین عواملی که باعث دخالت والدین در ازدواج فرزندان می‌شود عبارتند از:

سن کم مهم‌ترین عامل دخالت والدین در ازدواج

در صورتی که می‌خواهید در سن کم ازدواج کنید مسلما توانایی تصمیم گیری درستی نخواهید داشت، سن کم شما باعث می‌شود تجربه کمتری به خصوص نسبت به والدینتان داشته باشید. البته تفاوت نسل و اختلاف فرهنگی در دوره زندگی والدین و فرزندان بسیار متفاوت است و شاید دیدگاه آن‌ها برای ازدواج دمده شده باشد، ولی به هر حال نمی‌توان منکر دیدن جنبه‌های بیشتری از زندگی و تجربه والدین شد. ازدواج فرزندان در سنین کم اغلب با دخالت والدین همراه است و این دخالت حتی بعد از ازدواج و در روابط زناشویی هم ادامه خواهد داشت.

لرنیتومیخوام درس بخونم، ولی نمیشه! اینجا ثبت نام کنلیزر مو‌های زائد، عوارض لیزر مو‌های زائد، اصلاح لبخند ۱۶ روش زیبایی دندان که تا الان نمی‌دانستید! صرافی ارز دیجیتال سرمایه گذاری امن و پرسود در ۳۰ بیت

عدم استقلال فرزندان باعث دخالت والدین در ازدواج می‌شود

اگر زوجی که قصد ازدواج دارد از نظر مالی یا عاطفی استقلال کافی نداشته باشد باعث می‌شود والدین نتوانند به توان تصمیم گیری و انتخابشان اعتماد کنند و همین عدم استقلال پای دخالت والدین در ازدواج را باز می‌کند. در صورتی که از نظر مالی استقلال داشته باشید و برای زندگی خودتان در موارد مختلف به صورت مستقل تصمیم گیری کنید باعث می‌شود اعتماد والدین به شما برای انتخاب شریک زندگیتان بیشتر شود و مسیر دخالتشان مسدود شود.

وابستگی مالی فرزندان برای تامین هزینه‌های ازدواج مثل مراسم، خانه، خودرو و لوازم منزل باعث می‌شود که والدین به خودشان حق بدهند برای فرزندشان تصمیم گیری کنند و همسرش را انتخاب نمایند.

اگر شما نتوانید حداقل احتیاجات زندگی خود را به طور مستقل تامین کنید مسلما با دخالت والدین در زندگی خودتان روبرو خواهید شد.

سخت گیری‌های والدین برای ازدواج فرزندان

ازدواج شخصی‌ترین و مهم‌ترین تصمیم یک نفر برای آینده خودش است، دو نفری که ازدواج می‌کنند قرار است یک عمر با هم زندگی کنند بنابراین والدین به جر توصیه و راهنمایی نباید نقش دیگری در ازدواج فرزندشان داشته باشند یا برایش تعیین تکلیف کنند و خودشان همسر انتخاب کنند.

فرزندان باید بداندند که مسئولیت انتخاب و ازدواجشان با خودشان است و در صورت شکست خودشان باید عواقبش را بپذیرند. سخت گیری والدین و تصمیم گیری به جای فرزندان کار درستی نیست و در صورت شکست خوردن این ازدواج، مسئولیت شکست را باید والدین بر عهده بگیرد، ولی متاسفانه اغلب از پذیرفتن آن سر باز می‌زنند و تقصیر‌ها را به گردن فرزندان می‌اندازند.

آیا میتوان بدون رضایت والدین ازدواج کرد؟

براساس آمار موجود ازدواج‌هایی که بدون رضایت والدین انجام شده ۸۸ درصد به شکست یا عدم رضایت زناشویی رسیده است و در مقابل ازدواج‌هایی که با رضایت والدین بوده ۸۵ درصد با رضایت زناشویی همراه بوده است.

ازدواج بدون رضایت والدین پیامد‌هایی از جمله طرد همیشگی از خانواده را بدنبال دارد بنابراین توصیه می‌شود چنین اشتباهی را مرتکب نشوید مگر این که والدین شما از سلامت روان کافی برای تصمیم گیری درست برخوردار نباشند یا مخالفت‌های آن‌ها غیر منطقی یا غیر عقلانی باشد.

مثلا اگر فردی مبتلا به شخصیت پارانوئید باشد نسبت به همه چیز شک افراطی دارد و مسلما مخالفت هایش اعتبار منطقی ندارند.

در صورتی که خانواده شما از سلامت روان کافی برای تصمیم گیری در ازدواج برخوردار نیستند میتوانید در این مورد از مشاوره کمک بگیرید تا راهکار‌های قانونی و منطقی را پیش روی شما بگذارد.

دخترانی که بدون رضایت والدین ازدواج می‌کنند حمایت خانواده را از دست می‌دهند و احتمال ناسازگاری شوهر و خانواده شوهر با آن‌ها بیشتر می‌شود، چون میدانند پشت و پناهی برای خودش باقی نگذاشته است و مجبور است بسوزد و بسازد و شوهرانشان هر گونه دخالت خانواده دختر در زندگی را توهین به خودشان تلقی کرده و با قهر و ناراحتی و اصرار سعی می‌کنند حرف خودشان را به کرسی بنشانند.

خانواده پسر معمولا به دلیل عدم علاقه به دختری که انتخاب شده یا ترس مادر از جدایی پسرشان با ازدواج مخالفت می‌کنند و حتی سعی می‌کنند بین رابطه زوجین اختلاف ایجاد کنند و کارشکنی کند.

روش برخورد با دخالت والدین در ازدواج فرزندان

معمولا خانواده‌ها مهارت حل مسئله را نیاموخته اند بنابراین نمی‌توانند اختلافات ایجاد شده در مبحث ازدواج را حل کنند. شما میتوانید با روش‌های زیر دخالت‌های آن‌ها در انتخابتان را کاهش داده و از بین ببرید:

• با رفتار مناسب و گفتگوی منطقی صلاحیت داشتن خودتان برای تصمیم گیری در مورد زندگیتان را به آن‌ها نشان دهید.

• در مورد پیامد‌های به تاخیر انداختن ازدواجتان با آن‌ها صحبت کنید.

• نظرات آن‌ها را گوش کنید و انتقاد‌های صحیح آن‌ها را بپذیرید و در مورد اختلافات خود به صورت محترمانه گفتگو کنید.

• اگر مطمئن شدید که خانواده بدون دلیل منطقی و صرفا از روی لجبازی با شما مخالفت می‌کنند بهتر است از یک مشاور یا بزرگتر خانواده یا امین محله که از حرفهایش حساب می‌برند کمک بخواهید.

منبع: بیتوته

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.