تقی مبینی به مناسبت هفته وکیل اظهار داشت: اگر چه هنوز اهمیت حرفه وکالت و نقش وکیل در احقاق حقوق مدنی نسبت به شرایط آرمانی خود در جامعه نهادینه نشده است، اما این شرایط هر سال نسبت به سال قبل بهتر میشود.
وی با بیان این موضوع که نهاد وکالت از نهادهای مدنی کشور است و مطابق با اصل ۳۵ قانون اساسی در ارتباط مستقیم با حقوق ملت قرار دارد، تصریح کرد: در قانون اساسی کشور به صراحت بیان شده است که تمامی مردم حق مراجعه به وکیل را دارند و دادگاهها باید اجازه دهند مردم از این حق خود استفاده کنند.
رییس کانون وکلای چهارمحال و بختیاری ارتقای سطح علمی و عملی وکلا را از مهمترین برنامههای کانون وکلا در سطح استانها برشمرد و گفت: به تازگی تلاش شده تا فعالان این عرصه را به سمت تخصصی شدن هدایت کنیم و هر یک از وکلا متناسب با توانمندی و علاقه خود در یکی از حوزههای تخصصی وکالت فعالیت خود را ادامه دهد.
بیشتر بخوانید
مبینی ادامه داد: تمدید پروانه وکالت، ارائه کمکها و مشاورههای رایگان به موکلانی که از بنیه اقتصادی لازم برخوردار نیستند در قالب وکیل معاضدتی، تعیین وکالت تسخیری یا اجباری، رسیدگی به تخلفات صنفی وکلا، تلاش برای ارتقای جایگاه وکالت و رفع چالشها و دستیابی به آرمانها و اهداف متعالی این نهاد مدنی از دیگر وظایف و رسالتهای کانون وکلای دادگستری به شمار میرود.
وی خاطرنشان کرد: هر وکیل دادگستری باید در طول سال سه پرونده در قالب وکالت معاضدتی و سه پرونده وکالت تسخیری را انجام دهد.
رییس کانون وکلای چهارمحال و بختیاری با تاکید بر این موضوع که این کانون بدون اغماض و به صورت بیطرفانه به تخلفات وکلا رسیدگی میکند، خاطرنشان کرد: امسال از تعداد پروندههای تخلفی که به کانون وکلای استان ارسال شده است چهار مورد حکم قطعی صادر شده است.
مبینی تعداد وکلای دارای پروانه وکالت این استان را ۲۷۰ نفر اعلام کرد و گفت: ۲۰ کارآموز نیز در حال فراگیری دوره کارآموزی هستند که با قبولی آنها در آزمون اختبار، تعداد وکلای استان به ۲۹۰ نفر افزایش پیدا میکند.
وی خاطرنشان کرد: در آزمون وکالت سال ۱۴۰۰ نیز ۵۲ نفر در آزمون پذیرفته شدند که در حال تکمیل پرونده مقدماتی خود هستند و از سال آینده دوره ۱۸ ماهه کارآموزی آنها آغاز میشود.
مبینی افزود: کانون وکلای دادگستری استان چهارمحال و بختیاری از سال ۱۳۹۱ مستقل و تاسیس شد و فعالیت خود را با حدود ۱۷۰ وکیل آغاز کرد.