سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تغذیه مناسب برای بیماران مبتلا به آسم

بکارگیری تغذیه سالم برای بیماران مبتلا به آسم می‌تواند تاثیرگذار باشد.

راضیه حسینی کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز اظهار کرد: آسم یک بیماری مزمن تنفسی است که راه‌های هوایی ریه‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

او ادامه داد: ۲ مشکل اصلی در آسم وجود تورم و افزایش مخاط (التهاب) در راه‌های هوایی و فشرده شدن عضلات اطراف راه‌های هوایی (برونکواسپاسم) است.

بکارگیری توصیه‌های تغذیه‌ای

حسینی تصریح کرد: مصرف روزانه دست کم یک لیتر مایعات برای رقیق ماندن ترشحات، استفاده از مواد غذایی حاوی ویتامین E نظیر روغن زیتون، آووکادو، کنجد، استفاده از سبزی‌هایی مثل کاهو، گشنیز، اسفناج، تربچه، هویج، جعفری، شلغم، استفاده از کلم بروکلی و آب کلم به دلیل محتوای «سولفارافان» از جمله توصیه‌های تغذیه‌ای است که در این زمینه می‌تواند راهگشا باشد.

او افزود: مصرف ماهی به میزان ۲ بار در هفته به دلیل محتوای امگا ۳ می‌تواند باعث کاهش سطح التهاب شود.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز بیان کرد: مصرف قهوه به دلیل وجود کافئین و گشاد کردن مجاری هوایی در برخی افراد ممکن است اثرات مفیدی داشته باشد.

حسینی اظهار کرد: محدود کردن مصرف قند، شکر، غذا‌های چرب، روغن جامد، نمک، فست فود و استفاده از لبنیات حاوی پروبیوتیک در رژیم غذایی می‌تواند برای بیماران مبتلا به آسم تاثیرگذار باشد.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ادامه داد: در بعضی از مطالعات دیده شده است که استفاده از مکمل منیزیم به میزان ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی گرم می‌تواند از انقباض ماهیچه نایژه جلوگیری کند.

او اضافه کرد: ویتامین C (۱۰ تا ۳۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) ممکن است اثری مشابه آنتی هیستامین در بدن داشته باشد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.