طی روزهای اخیر قیمت گوشت قرمز به رغم واردات گوشت گرم و توزیع گوشت منجمد داخلی از سوی شرکت پشتیبانی امور دام روند افزایشی به خود گرفت و در فضای مجازی عرضه این محصول با قیمت های نجومی سر و صدای زیادی به پا کرد. این درحالی است که مسئولان بارها اعلام کرده اند که کمبودی در عرضه دام و گوشت ندارند و تنها بحث واردات را به منظور جلوگیری از روند افزایش قیمت و ثبات بازار انجام می دهند.
بنابر برآورد معاونت امور دام وزارت جهاد، سالانه ۹۰۰ هزارتن گوشت قرمز در کشور تولید می شود که با وجود کاهش سرانه مصرف اینمحصول پروتئینی در سبد خانوار، این میزان جوابگوی نیاز داخل است.
آقای سیدمحمد آقامیری رئیس سازمان دامپزشکی گفت: با توجه به آنکه سازمان دامپزشکی مرجع صدور مجوزهای بهداشتی است، بنابراین به دامداران توصیه می شود که از نگهداری دام به امید افزایش قیمت اجتناب کنند چرا که با استمرار واردات، وعده کاهش ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومانی قیمت گوشت محقق می شود.
آقامیری می گوید: با توجه به موج افزایش قیمت گوشت، واردات در ابتدا توانست روند گرانی و نوسان قیمت را متوقف کند.
علی رغم آنکه وزارت جهاد به عنوان متولی تنظیم بازار برای ایام پایانی سال و مصادف شدن ماه مبارک رمضان با ایام نوروز، اقدام به واردات برای تنظیم بازار کرد، اما طی روزهای اخیر با التهاب بازار گوشت، هریک از مسئولان دلایلی مطرح کرده اند. آنچه مسلم است سهم گوشت های بسته بندی از ۴۰۰ تن مصرف تهران تنها ۹۷ کیلوست که به سبب عرضه بدون چربی و استخوان و به اصطلاح گوشت لاکچری و لخم با نرخ های بالایی عرضه می شود که این موضوع حسابی جنجال به پا کرد.
آقای مسعود امراللهی با بیان اینکه توزیع گوشت های وارداتی تا رسیدن بازار به آرامش ادامه دارد، گفت: بنابر پیش بینی های صورت گرفته تا پایان اردیبهشت، واردات در راستای تنظیم بازار ادامه دارد.
او قیمت گوشت گوسفندی وارداتی را ۲۴۷ هزارتومان، گوشت گوساله ۲۱۵ تا ۲۲۰ هزارتومان، گوشت مخلوط ۲۲۰ هزارتومان و چرخ کرده را ۱۷۰ هزار تومان اعلام کرد.
امراللهی ادامه داد: توزیع گوشت های وارداتی منجر به ثبات بازار و جلوگیری از روند افزایش قیمت شده است و همواره سعی و تلاش برآن است که کالا با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار بگیرد.
این مقام مسئول در واکنش به عرضه گوشت با نرخ ۵۰۰ هزار تومان گفت: جریانی که نمی خواهد بازار گوشت به ثبات برسد، با فضاسازی در فضای مجازی بدنبال برهم زدن بازار است.
او گفت: انجمن بستهبندی گوشت هر هفته قیمتها را طبق دستورالعمل سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده اعلام کرده و طبق بستهبندیهای مختلف ران، سردست، خورشتی به بازار عرضه میکند.
امراللهی قیمت هرکیلو لاشه گوسفندی را ۲۸۰ تا ۲۹۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: بسته ۵۰۹ هزار تومانی گوشت که خیلی جنجال کرد، بدون چربی و استخوان بود و بر اساس لاشه ۲۹۵ هزار تومان قیمت خورده بود.
آقای افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: اکنون دام مناسب پروار در بازار کم است که همین امر منجر به افزایش قیمت دام زنده است.
به گفته او، بنابر آمار تعداد دام در بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزایش داشته است، درحالیکه تابستان و پاییز به سبب خرید دام توسط پشتیبانی امور دام، تعداد دام کاهش یافته است.
صدردادرس ادامه داد: طبق روال همه ساله، دامداران در بهار و تابستان بخشی از دام خود را جهت تامین نقدینگی مورد نیاز عرضه می کنند تا بتوانند مابقی دام خود را برای عرضه در فصل زمستان فراهم کنند.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: بعد از اصلاح نظام یارانه، نرخ نهاده های دامی نسبت به قبل ۵ تا ۶ برابر افزایش یافت، درحالیکه قیمت دام ۲۲ تا ۲۳ درصد رشد داشته که با این وجود بدیهی است که دامداران توان ادامه کار را ندارند.
به گفته او، طبق روال همه ساله در ۶ ماهه دوم سال، تقاضا برای خرید گوشت در بازار افزایش می یابد که در نهایت کاهش عرضه در برابر تقاضا منجر به التهاب بازار شده است.
صدردادرس ادامه داد: علی رغم افزایش هزینه های تولید بعد از حذف ارز، اما حمایت های لازم اتفاق نیفتاده است که در نهایت این امر منجر به حذف گله و افزایش قیمت دام شده است.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک قیمت کنونی هرکیلو دام را ۱۴۰ هزارتومان اعلام کرد و گفت: براین اساس قیمت هرکیلو لاشه ۳۲۰ تا ۳۴۰ هزار تومان است.
او با بیان اینکه ملاک ما برای قیمت گوشت، لاشه است، گفت: گوشت قطعه بندی به سبب حذف ضایعات، چربی و استخوان با نرخ های بالایی عرضه می شود، اما به طور کلی نمی تواند ملاک و شاخص قیمت باشد.
این مقام مسئول ادامه داد: در اسفند سال گذشته، علت نوسانات قیمت را صادرات مطرح کردند و امسال هم دامداران را مقصر این امر دانستند، درحالیکه گزارش ها نشان می دهد که مسئله گرانی گوشت ریشه در موضوعاتی دارد که طی سه سال گذشته با آن روبرو بودیم؛ بنابراین در حوزه تولید گوشت و دام سبک و سنگین بازنگری در سیاست ها باید اتفاق بیفتد و همواره حمایت جدی از تولیدکنندگان صورت گیرد.
مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر وزارت جهاد گفت: طرح تشدید نظارت و برخورد با گرانفروشان از ۳۰ بهمن در سراسر کشور آغاز شده است به طوریکه در صورت عدم رعایت نرخ مصوب، برخورد تعزیراتی صورت میگیرد.
آقای منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: برخی افراد با موج سازی و شایعات در فضای مجازی بدنبال بالابردن قیمت گوشت هستند، درحالیکه هیچ کمبودی در عرضه دام و گوشت نداریم.
به گفته او، طبق روال همه ساله از ۲۰ اسفند یا اواخر اسفند با افزایش عرضه دام سبک مواجه خواهیم شد که این امر در کنترل التهابات بازار و کاهش قیمت اثرگذار خواهد بود.
پوریان ادامه داد: واردات گوشت به منظور کاهش نوسانات انجام می شود و هیچ ارتباطی به کمبود گوشت در داخل ندارد. این درحالی است که عده ای سودجو در فضای مجازی جوی ایجاد کردند که گوشت را ۲ برابر نرخ واقعی عرضه می کنند.
رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: طی سال های گذشته با استمرار خشکسالی ها روبرو بودیم؛ بنابراین دامداران به دلیل بالا بودن قیمت نهاده های دامی و نبود علوفه مرتعی، دام های خود را زودتر از موعد به بازار عرضه می کردند، اما امسال به دلیل بارش های مناسب و بی سابقه طی ۱۰ سال گذشته در اکثر استان ها و شرایط مناسب مرتع از اواخر اسفند اقدام به عرضه دام می کنند.
او قیمت هرکیلو دام زنده سبک را بین ۹۰ تا ۱۲۰هزار تومان و دام سنگین را ۹۰ تا ۱۰۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: براین اساس قیمت هرکیلو لاشه گوشت گوسفندی نر درجه یک ۲۲۰ هزار تومان و گوشت گوساله ۲۱۰ هزارتومان است. همچنین تکه های تفکیکی گوشت گوسفندی درجه یک ۲۵۰ هزار تومان و گوساله نر درجه یک ۲۲۰ هزار تومان باید به مصرف کننده توزیع شود.
با توجه به ازدیاد تقاضا در ایام پایانی سال برای خرید محصولات پروتئینی در سبد خانوار، التهابات اخیر قیمت گوشت نمی تواند پیام خوبی برای بازار اقلام اساسی باشد در این شرایط با اجرای طرح تشدید نظارت و افزایش عرضه دام داخل در روزهای آتی انتظار می رود که آرامش و ثبات به بازار بازگردد تا آحاد جامعه بتوانند مایحتاج مورد نیاز خود را خریداری کنند.
وقتی شما مستمری رو کمتر از حتی اجاره یک مسکن میدی
خرید و مصرف مردم کم میشه
تولید و فروش هم کم میشه
و رونق اقتصادی از بین میرود
راستی گوشت چی هست؟ با چه شرایطی ذبح شده؟بهداشتی هست؟
محصولات خوب کشور رو صادر می کنند، آشغال به جاش وارد می کنند، خنده دار نیست
اون وقت به این میگی ارزون و منطقی
پارسال گوشت ۱۲۰ بود با همین قیمت هم ۲۰۰ درصد افزایش داشته
کجایی روحانی
دامپزشکی مسئول بیماریهای دام است
بنده خدا خودش گفته که علتش چیه☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️.. مردم نخورن...
راست گفته ما یه خانواده 4 نفری از یه سال قبل دیگه نتونستیم گوشت قرمز و ماهی بخریم غصه ای هم نداریم دیگه وقتی کاری ازمون بر نمیاد فقط یه شرمندگی برامون نسبت به خانواده میمونه که اونهام انشاالله درک میکنن کسانیکه میتونن بخورن نوش جونشون
درپایان خلاصه کلام مسولان نالایق داریم ۶ کلاسی که اسم خودشان هم بلد نیستند بنویسند ..
این اسمش میشود نوسان ؟؟؟!!!!!
نکند شما حقوق میلیاردی دارید که بیش از دو برابر شدن قیمت را میگویید نوسان ؟؟!!!!
گوشت ابتدای سال ۹۶ کیلویی ۲۸ هزار تومان بوده.
طی پنج سال از ۲۸ هزار رسیده به ۳۷۰ هزار.
این میشود نوسان ؟؟!!!!!
اما علت :
علتش همان است که خودرو شد دو برابر. سکه شد دو ونیم برابر و دلار شد دو برابر . فقط طی یکسال !!!!!
کم دروغ بگید کم حرف بزنید در عمل نشون بدید بالاتر از قیمت اعلام جرم کنید اگر راست میگید، ولی اگه الکی ماسمالی میکنید و مسوولی توان نداره استعفا بده کسی بیاد در راس کار که جرات و کمی هم وجدان داشته باشه و مشکل رو از ریشه حل کنه و صرفا دستور صادر نکنه.
این داستان هر روز ادامه دارد یه روز گوشت یه روز مرغ یه روز شیر یه روز نان و........
چرا این مملکت به این روز افتاده نمیدونم
بی عرضگی و بی لیاقتی مسئولین با همراهی دلال ها و خود ...
حالا طرفدارای رییسی پیداشون میشه !!!!
یا بهونه میارن که دارن خربکاری های دولت قبل رو درست میکنن !!!
یا میگن بجای یکسال و نیم، بیست سال دیگه هم بهشون وقت بدیم شاید گشایشی شد !!!
Yjc انصافا منتشر کن. ممنون.
و همینطور علت گرانی های اخیر در همه مایحتاج ضروری مردم اولا بی کفایتی و بی تدبیری مسئولین و ثانیا نفوذ و تاثیر مافیاهای رنگارنگ و همسو شدن تعدادی از مسئولین با آنها . وثالثا کمی هم تحریمها بوده . که گفته بودید تحریمها رو به سفره مردم گره نخواهیم زد.
چرا هیچ نهادی به بازار تره بار ..میوه و سیفی جات نظارت نمیکند مردم توان خرید را از دست داده اند خودِ دولت با تعیین نرخهای گران در حال گرانفروشی است (پیاز کیلویی ۳۵ هزارتومن!!!؟) بابا بفکر ما بازنشستگان باشید که عمری با محرومیت از خرید کار کردیم و حالا هم باید حسرت به دل باشیم ؟حقوق ما با تورم بازار ۱ به ۲۰ است ..باسپاس
در حالیکه قیمت دام ۴۰ دصد قیمت حال حاضر بود.
الان همون بخش ها مجبورن گوشت وارداتی رو باقیمتی ۴۰ درصد از بیشر از دامی که خودشون فروختن ،برای مصرفشون خرید کنن.
(تو قیمتهایی که گفته شد تفاوت قیمت دام زنده و لاشه در نظر گرفته شده)
به والله قیمت های واقعی توی بازار جوسازی نیست عین حقیقته...!
باید می نوشتی : علت نوسانات اخیر بازار گوشت «چه بود» !؟
این چه بود ؟
آن چه بود ؟
چه چه بود ؟
هر کی به هر کی بود و هیچکی به هیچکی نبود !
معدل ۱۹/۲۵!!!
اقتصاد یا عغطساد ؟؟!!!