حجت الاسلام عرب مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان در نشست خبری گفت: مهارت آموزی باید بر اساس نیاز بازار صورت گیرد، اما متاسفانه برای نیازسنجی در بازار کار نداریم.
وی افزود: مهارت آموزی در حال حاضر در نهادهای مختلف بصورت جزیرهای اجرا میشود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان راه حل این موضوع را تدوین سند مهارت در استان و تعیین نقش متولیان دانست.
حجت الاسلام عرب از اتاق بازرگانی، اتاق اصناف، خانه صنعت و سایر تشکلات خواست در این راستا کمک کنند.
وی ادامه داد: اگر ارتقای سطح زندگی مردم به اقتصاد دانش بنیان وابسته و بومی سازی دانش دغدغه ماست، یکی از تکیه گاههای این اقتصاد زیست بوم، فناوری و نوآوری کشور است.
این مسئول اظهار کرد: تعدادی از ۲۳ بازیگر این زیست بوم نقش تربیت نیروی انسانی را بر عهده دارند و جای فنی و حرفهای تنها متولی آموزشهای غیررسمی در زیست بوم فناوری خالیست.
حجت الاسلام عرب در ادامه با اشاره به تفاهم نامهها و طرحهای این سازمان گفت: طرح نخلستان تفاهم نامهای است که بین وزارت علوم و آموزش فنی و حرفهای منعقد شده برای آموزش چند ماهه فارغ التحصیلان رشتههای مختلف که نتوانسته اند مشغول به کار شوند اجرا میشود.
وی اعلام کرد: هزینه این آموزش در فنی و حرفهای در مقایسه با سایر نهادهای آموزشی بسیار ناچیز است و فقط حدود صدهزار تومان هزینه دارد در حالیکه بیش از پنج برابر برای دولت هزینه دارد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان گفت: سند راهبردی آموزشهای فنی و حرفهای در زیست بوم فناوری و نوآوری برای اولین بار در کشور در قزوین تدوین و در حال اجراست.
حجت الاسلام عرب گفت: ده میلیارد تومان از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری به آموزش فنی و حرفهای اختصاص یافته و این در حالیست که صرفا برای پروژه سنجش که سالها معطل مانده، دهها میلیارد تومان اعتبار لازم است.
وی افزود: با پیگیریهای صورت گرفته صدوپنجاه میلیارد تومان اعتبار برای هزینهها در نظر گرفته شد و بالاخره صدوده میلیارد تومان مصوب شد که بیست میلیارد هم برای پروژه سنجش است.
این مسئول گفت: ۹میلیارد تومان که به پروژه سنجش تخصیص پیدا کرده بود در استانداری به سه میلیارد تومان کاهش یافت و در صورت تداوم این روند بزودی این پروژه پس از ۱۵ سال افتتاح خواهد شد.
حجت الاسلام عرب اعلام کرد: متوسط بین صد تا ۳۰۰ درصد افزایش عملکرد داشته ایم، تعداد دانشجویان هم ۱۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی در ادامه گفت: در استان قزوین افرادی که بیمه بیکاری دریافت میکنند ۴۵ درصد افزایش پیدا کرده است و سازمان تامین اجتماعی ماهانه بالغ بر ۲۳ میلیارد تومان بیمه بیکاری پرداخت میکند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان از راه اندازی خانه ایمنی در قزوین خبر داد.
حجت الاسلام عرب گفت: ماده ۸۵ و ۹۱ قانون در بحث ایمنی مغفول مانده و تلاش داریم آن را به اجرا درآوریم. افرادی که بدون آموزش نکات ایمنی وارد بازار کار میشوند ساماندهی میشوند و خانه ایمنی بزودی در قزوین تاسیس میشود.
وی بیان کرد: در شش ماهه اول بیش از ۱۳۱ هزار نفرساعت در بخش کشاورزی آموزش دیده اند.
به گفته این مسئول؛ در مسیر هویت بخشی نخبگان روستایی باید نخبگان مهارتی روستایی شناسنامه دار شوند. بر این اساس با مراجعه به روستاهای بخش مرکزی بیش از صد مربی مهارتی شناسایی کرده ایم.
حجت الاسلام عرب با اشاره به طرح استاد شاگردی افزود: این طرح آموزش در محیط واقعی کار است و هر واحد میتواند ۱۵ نفر بعنوان شاگرد بگیرد و تا ۱۸ ماه آموزش دهد، بر این اساس از قوانین کار و تامین اجتماعی معاف میشود و بیمه حوادث کار را، سازمان آموزش فنی و حرفهای بر عهده گرفته است.
وی گفت: برای اشتغال مهارت آموزان یک زنجیره تکمیل و موسسهای مشخص شده تا مهارت آموزان را ساماندهی و در بحث بازاریابی و فروش محصول هم مهارت دیدهها را راهنمایی کند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بیان کرد: ارزش بازارهای آموزش مهارتی در دنیا بیش از ۶۶۲ میلیارد دلار است. ایران یک صدم جمعیت دنیا را دارد که حداقل باید ۶ میلیارد دلار از این محل درآمد داشته باشد.
حجت الاسلام عرب گفت: مدارک فنی و حرفهای در ۱۷۸ کشور جهان معتبر است و ترجمه میشود. سهم ایران از این محل بسیار ناچیز است.
وی افزود: برای فروش آموزشها زیرساخت لازم است و برای آن یک دپارتمان آموزشهای مجازی راه اندازی خواهد شد.
به گفته این مسئول؛ امروز قزوین قطب آموزش انرژیهای تجدیدپذیر است. در روزهای آینده یک نیروگاه انرژی خورشیدی افتتاح میشود. در این راستا در رشته فتوولتاییک در کشور ۹۰۰ نفر در استان قزوین آموزش دیده اند.
حجت الاسلام عرب گفت: صدهزار کارگر ساختمانی در قزوین فعالیت دارند که حدود سه هزار نفر فقط درجه ۳ یعنی در حد شناخت ابزار هستند. ۱۸هزار و ۵۰۰ نفر هم آموزش داده شده اند.