سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بهترین زمان ورزش برای سوزاندن چربی چه وقتی است؟

اینکه چه ساعتی از روز بهترین زمان برای ورزش کردن به منظور سوزاندن چربی و افزایش متابولیسم است همواره سوال بسیاری از ما بوده است.

تحقیقات محققان نشان می‌دهد که تمرین و ورزش کردن در صبح شاید بهترین و موثرترین راه برای بهبود متابولیسم و سوزاندن چربی باشد. بر اساس مطالعه‌ای که در این زمینه صورت گرفته، فعالیت بدنی در زمان مناسب در طی روز می‌تواند متابولیسم چربی بدن را افزایش دهد. محققان دریافته اند که موش‌هایی که در اوایل فاز فعال خود تمرین می‌کنند- که مشابه ورزش کردن انسان در صبح است- متابولیسمی بیشتر از موش‌هایی داشتند که معمولاً در زمان معمول استراحت، تحرک بدنی داشتند.


بیشتربخوانید


پروفسور جولین زیراث از موسسه کارولینسکا در سوئد در این باره می‌گوید: «نتایج ما نشان می‌دهد که ورزش در ساعات پایانی صب، در زمینه بهبود متابولیسم و سوزاندن چربی، می‌تواند موثرتر از ورزش در اواخر عصر باشد». محققان می‌گویند که فعالیت بدنی در ساعات مختلف روز می‌تواند به شکل‌های متفاوتی بدن را تحت تاثیر قرار دهد، زیرا فرآیند‌های بیولوژیکی بدن انسان به ریتم‌های شبانه روزی سلول‌ها وابسته است، همان سیکل ۲۴ ساعته‌ای که بخشی از ساعت درونی بدن انسان است.

برای مشخص کردن اینکه زمان ورزش در طول روز چه تاثیری بر سوزاندن چربی دارد، محققان موسسه کارولینسکا و دانشگاه کپنهاگن به بررسی توده چربی موش‌ها بعد از یک جلسه تمرینی پرفشار روی یک تردمیل در دو دوره از سیکل روزانه پرداختند. آن‌ها به نتایج در اوایل فاز فعال و اوایل فاز استراحت موش‌ها نگاه کرده که معادل اواخر صبح و اواخر عصر برای انسان هاست. محققان نشانه‌های متعددی از متابولیسم چربی را بررسی کرده و تحلیل کردند که چه ژن‌هایی بعد از فعالیت بدنی در بافت چربی فعال می‌شدند.

آن‌ها دریافتند که فعالیت بدنی در اوایل فاز فعال روزانه باعث افزایش نمود ژن‌هایی در سلول‌ها شد که در سوزاندن و شکستن بافت چربی، تولید گرما و سلول‌های موجود در بافت چربی می‌شد که نشانه نرخ متابولیسم بالاتر بود. بر اساس این تحقیق، این تاثیرات تنها در موش‌هایی دیده می‌شد که در اوایل فاز فعال روزانه خود تحرک بدنی داشته و هیچ ارتباطی با مقدار غذایی که می‌خوردند نداشت.

پروفسور زیراث در ادامه تصریح می‌کند: «به نظر می‌رسد که زمانبندی درست برای توازن انرژی بدن و بهبود مزیت‌های سلامتی مرتبط با ورزش مهم باشد، اما به تحقیقات بیشتری نیاز است تا نتیجه گیری‌های قابل اتکایی در مورد ارتباط یافته‌های ما در انسان‌ها بدست آید».

منبع: روزیاتو

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۵۶ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
زر زده این محقق
ناشناس
۰۷:۵۲ ۲۸ بهمن ۱۴۰۱
مریض بودن، خوب رو ورزشکارها تست می کردن چه دانشمندان مزخرفی