سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عوارض سقط عمدی جنین

با مراقبت پیش از بارداری و ارزیابی سلامت زوجین، بسیاری از عوارض و خطرات قابل پیشگیری بوده و در نتیجه از برخی سقط‌ ها پیشگیری می‌شود.

سارا حمزه لو مقدم کارشناس سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز اظهار کرد: پویش ارتقای آگاهی مادران و سلامت باروری با شعار «مادر آگاه، سلامت بارداری، نوزاد سالم»، با هدف افزایش آگاهی عمومی نسبت به اهمیت سلامت مادر و نوزاد و راهکار‌های دستیابی به این مهم، در استان فارس آغاز شده و تا بیست و هشتم بهمن ادامه دارد.

او ادامه داد: بهره مندی از موهبت فرزند سالم، نعمتی است که شاید قابل مقایسه با بسیاری از نعمت‌های الهی نباشد. برای این امر اطلاع از سلامت قبل از بارداری ضروری است و باید پس از اطمینان از سلامتی کامل، تصمیم به بارداری گرفت.

حمزه لو مقدم تصریح کرد: با مراقبت پیش از بارداری و ارزیابی سلامت زوجین، بسیاری از عوارض و خطرات قابل پیشگیری بوده و در نتیجه از برخی سقط‌های خود به خودی پیشگیری می‌شود.

این کارشناس افزود: سقط‌های غیرقانونی اغلب با خونریزی شدید، عفونت و شوک عفونی همراه است و در موارد قابل توجهی منجر به مرگ مادر می‌شود؛ به نحوی که سالانه ۷۸ هزار زن بر اثر عوارض سقط غیر ایمن در دنیا جان خود را از دست می‌دهند. همچنین احتمال ناباروری و سقط‌های مکرر پس از سقط غیر قانونی، بسیار افزایش می‌یابد.

او تصریح کرد: افسردگی، احساس خشم، اختلالات عصبی، بی خوابی و خواب پریشان، مشکلات اضطرابی، احساس گوشه گیری و احساس گناه و پشیمانی نیز از سایر پیامد‌های سقط غیرقانونی (سقط‌های عمدی) جنین است.

حمزه لو مقدم ادامه داد: در آیات قرآن نیز به موضوع سقط جنین و کشتن جنین از سوی پدر و مادر اشاره شده و از همه مادران خواسته است که از ارتکاب به این عمل خودداری کنند.

کارشناس سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز افزود: خداوند متعال با صراحت در آیه ۳۱ سوره اسراء دستور می‌دهد که: «وَلا تَقْتُلُوا أَوْلادَکُمْ خَشْیَةَ إِمْلاقٍ نَحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَ إِیَّاکُمْ إِنَّ قَتْلَهُمْ کانَ خِطْأً کَبیراً؛ و از بیم تنگدستى فرزندان خود را نکشید ماییم که به آن‌ها و شما روزى مى ‏بخشیم، آرى کشتن آنان همواره خطایى بزرگ است.

او گفت: بسیاری از زنان به دلیل باور‌های غلط در مورد بارداری مانند «عادت ماهانه من منظم است پس به راحتی و به سرعت باردار می‌شوم یا می‌توانم تا چهل سالگی صبر کنم و بعد باردار شوم»؛ از اقدام به بارداری در سنین مناسب پیشگیری می‌کنند، در حالی که واقعیت این است که قدرت باروری زنان با افزایش سن به ویژه پس از ۴۵ سالگی به طور طبیعی کاهش پیدا می‌کند.

حمزه لو مقدم بیان کرد: افزایش سن زن، تعداد تخمک‌های تولید شده و کیفیت آن را کاهش می‌دهد و سطح هورمون‌های زنانه را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث نامنظم شدن تخمک گذاری و کاهش قدرت باروری می‌شود.

او تصریح کرد: بنابراین پس از یک بار سقط، هر زمانی که فرد از نظر روحی آمادگی لازم برای بارداری را دارد می‌تواند اقدام به بارداری کند.

این کارشناس اضافه کرد: همچنین بانوان بالای ۳۵ سال در صوت نبود بیماری زمینه‌ای و عارضه در بارداری قبلی، پس از یک تولد زنده می‌توانند ۱۲ ماه بعد اقدام به بارداری مجدد کنند.

او یادآوری کرد: مراقبت و مشاوره پیش از بارداری، مراقبت‌های دوران بارداری و پس از زایمان ضامن سلامتی مادر و تولد نوزاد سالم است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.