دکتر زینت السادات بوذری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل، با بیان اینکه زمان اقدام به بارداری تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند عوامل بیولوژیکی، روانی و مالی زوجین است، گفت: سنین باروری از دوران نوجوانی و بلوغ تا یائسگی است ولی در شرایط فعلی با توجه به بالا رفتن سن ازدواج، تخمین این سن کمی مشکل شده است.
او افزود: بهترین سن بارداری، از ۲۰ تا ۳۶ سالگی است و کمتر از این سن و بالاتر از آن میتواند عوارض خاص خودش را داشته باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل ادامه داد: کاهش قدرت باروری زنان به میزان کمی از اوایل دهه سوم آغاز می شود و میزان این کاهش در سنین ۳۵ تا ۴۵ سالگی افزایش مییابد.
او افزود: شانس بارداری یک زن ۳۰ ساله سالم در هر ماه در حدود ۲۰ درصد است اما در ۴۰ سالگی این عدد به کمتر از ۵ درصد در هر سیکل قاعدگی میرسد.
متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: بارداری در هر سنی، مزایا و معایبی را به همراه خواهد داشت اما با افزایش سن زنان، سن تخمدانها هم افزایش مییابد و تخمکها نیز کیفیت ابتدایی را نخواهند داشت و احتمال به وجود آمدن ناهنجاریهایی که میتوانند بارداری را تحتتاثیر قرار دهند، از قبیل اندومتریوز و ناهنجاریهای لولههای رحمی هم با افزایش سن بیشتر میشود.
او افزود: خطر سقط جنین در زنان با افزایش سن افزایش مییابد بطوریکه در سن ۲۰ تا ۲۴ ساله، ۱۰ درصد، ۳۵ تا ۳۹ سالگی، ۱۸ درصد و احتمال سقط جنین در زنان ۴۰ ساله، ۳۴ درصد میباشد.