سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاملات رمز ارز مشمول مالیات می شوند

منظور گفت: با توجه به شناسایی میزان معاملات، هر در آمدی از این‌محل مشمول مالیات خواهد شد.

آقای داود منظور گفت: مالیات در نظر گرفته شده برای حقوق و دستمزد در لایحه بودجه ۱۴۰۲ رشد ۲۷ درصدی است، اما میزان افزایش حقوق کارکنان در این لایحه افزایش ۲۰ درصدی دارد.

به گفته رئیس سازمان امور مالیاتی کشور،  علت  این رشد  پیدا شدن  برخی مالیات های سال های قبل است که پرونده آنها از قبل مانده است. در سال های گذشته شاهد آن بوده ایم که فرارهای مالیاتی از حقوق و دستمزد صورت می گرفت که امسال با محاسبات سنجیده شده جلوی آن گرفته شده است .

 معاون وزیر اقتصاد گفت: این اقدامات امسال صورت گرفت  و درآمد مالیاتی از محل حقوق و دستمزد ها بیش از رقم افزایش حقوق کارکنان بوده است.

او درباره مالیات مشاغل و اصناف گفت: امسال ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار مؤدی مالیاتی در بخش مشاغل عملا مالیات مقطوع را پذیرفتند، ولی نه با رشد ۱۰ تا ۱۵ درصدی سالانه، بلکه با محاسبه میزان فروش سالهای قبل اصناف بوده است.

منظور افزود: امسال ۲۰۰ درصد رشد در صورت های  اظهارنامه مالیاتی اصناف و مشاغل و نیز  طبق  ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم بوده است.

رئیس سازمان امور مالیاتی یادآور شد: بر اساس ماده ۱۴۵ قانون مالیات های مستقیم سود سپرده های بانکی از مالیات معاف هستند، فعلا بحثی درباره حذف معافیت مالیاتی شود سپرده ها نداریم بنابراین سود سپرده‌های بانکی مشمول مالیات نیستند شرایط تورمی کشور به گونه ای است که سود سپرده‌های بانکی در مقابل رقم تورم عددی نیست و به خروج پول از بانک می انجامد.

معاون وزیر اقتصاد درباره درآمد مالیاتی بودجه سال آینده گفت: پیش بینی درآمد ۵۴ درصدی داریم و از ۴۵۰ هزار میلیارد تومان امسال به ۷۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد که محل این درآمدها قطعی سازی پرونده‌های مالیاتی مانده از سالهای قبل است که برآورد ما ۲۱۳ هزار میلیارد تومان از این محل است و سریعتر باید تعیین تکلیف شوند. امسال هم ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از پرونده‌های مالیاتی سال های قبل قطعی سازی شده است.

او تاکید کرد: از ۴۰۰ شرکت بورسی در این ۳ ماه توانسته ایم ۳۳ هزار میلیارد تومان درآمد ارزی محل مالیات بر ارزش افزوده اظهارنامه دریافت کنیم.

 رئیس سازمان امور مالیاتی کشور اظهار کرد : اجرای قانون پایانه های فروشگاهی از اول آبان شروع کرده ایم شیب شایسته ای را در این بخش شاهد هستیم  و با ارسال صورت  حساب الکترونیک به سامانه مودیانی این میزان رشد ثبت شده است.

او گفت: ۱۱ میلیون صورت حساب صادر شده و رقم صورت حساب های صادر شده بالغ بر ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است و میزان مالیات ارزش افزوده در سامانه مودیان  مالیاتی  ۳۳هزار  میلیارد تومان شرکت های بورسی در سامانه آمده اند گزارش  کرده اند و با این شفافیت یک رشد قابل ملاحظه‌ی  را شاهد هستیم. 

 معاون وزیر اقتصاد گفت: افزایش اشراف اطلاعاتی را در این بخش با راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی را شاهد هستیم، همچنین  با کسب این اطلاعات  سال گذشته  رشد ۵۸ درصد ی داشته و امسال رشد ۵۵ درصدی و سال آینده رشد ۵۴ درصدی داشته است.

معاون وزیر اقتصاد درباره مالیات بر رمز ارزها گفت: به عنوان کارشناس اقتصاد به مردم توصیه می کنم وارد بازار رمز ارز نشوند، چون بسیار پر ریسک است و نوسان زیادی دارد که ممکن است خیلی ها متضرر شوند؛ بنابراین  این بازار خانمان سوز است اما اگر کسی وارد این بازار شد، باید گفته شود این معاملات عملا غیر قانونی است و چون غیر قانونی است ممکن است تبعات دیگری هم داشته باشد  بنابراین  ما با کمک بانک مرکزی سکوهای اجرای معاملات رمز ارز را پایش میکنیم.

او ادامه داد: بانک مرکزی می تواند متوجه شود که کدام درگاه بانکی به معاملات رمز ارز اختصاص دارد ما هم می‌توانیم میزان معاملات را شناسایی کرده و هر درآمدی از این محل مشمول مالیات خواهد شد.

منظور گفت: نقطه تبدیل رمز ارز به ریال قابل شناسایی است، البته تاکنون گزارشی از بانک مرکزی درباره میزان معاملات رمز ارز ها دریافت نکرده ایم.

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه نزدیک به ۱۵۰ شرکت صوری شناسایی شده‌اند، گفت: به عنوان نمونه در یزد شرکتی را شناسایی کردیم که ۳ هزار میلیارد تومان فاکتور فروخته است که افراد مسئول در این شرکت دستگیر شده اند. همچنین شرکتی در همدان ۱۵۰۰ میلیارد تومان فاکتور فروخته است. شرکت دیگری هم در آذربایجان غربی شناسایی کردیم که بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان فاکتور فروخته بود.

منظور تاکید کرد: این شرکت ها علاوه بر پرداخت مالیات و جریمه، مجازات زندان هم دارند. بنابراین توصیه می کنیم فعالان اقتصادی در جستجوی سود دست به این نوع اقدامات مخرب در نظام مالیاتی نزنند زیرا قطعا شناسایی می شوند.

او یادآور شد: هر کسی هم که با این شرکت ها کار کند هم مشمول پرداخت مالیات می شوند؛ در واقع همه طرفین و همکاران و معامله گران با این شرکت ها باید مالیات بپردازند.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی در مورد شرکت های صوری و فاکتور فروش گفت: این شرکت ها عملا آسسب زیادی به مالیات عملکرد و ارزش افزوده می زنند. بنابراین مقابله با این رفتارها وظیفه اصلی ماست.

او افزود: در همین ارتباط همکاران را در سطح کشور توجیه کردیم که چگونه باید نسبت به شناسایی شرکت های صوری و کد فروش و فاکتورفروش اقدام کنند، در همین راستای نیز ممیزی هایی ایجاد شده که وظیفه شان شناسایی همین شرکتهاست.

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه نزدیک به ۱۵۰ شرکت صوری شناسایی شده‌اند، گفت: به عنوان نمونه در یزد شرکتی را شناسایی کردیم که ۳ هزار میلیارد تومان فاکتور فروخته است که افراد مسئول در این شرکت دستگیر شده اند. همچنین شرکتی در همدان ۱۵۰۰ میلیارد تومان فاکتور فروخته است. شرکت دیگری هم در آذربایجان غربی شناسایی کردیم که بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان فاکتور فروخته بود.

منظور تاکید کرد: این شرکت ها علاوه بر پرداخت مالیات و جریمه، مجازات زندان هم دارند. بنابراین توصیه می کنیم فعالان اقتصادی در جستجوی سود دست به این نوع اقدامات مخرب در نظام مالیاتی نزنند زیرا قطعا شناسایی می شوند.

او یادآور شد: هر کسی هم که با این شرکت ها کار کند هم مشمول پرداخت مالیات می شوند؛ در واقع همه طرفین و همکاران و معامله گران با این شرکت ها باید مالیات بپردازند.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی در مورد ضریب سود نیز گفت: بر اساس قانون مالیات های مستقیم چیزی به اسم ضریب سود عملا وجود ندارد و ما مکلف هستیم مالیات را بر اساس مدارک و اسناد محاسبه کنیم که خود مودی در اختیارمان قرار میدهد.

او افزود: البته ممکن است برخی از اصحاب کسب و کار به ویژه کسب و کار کوچک بگویند فاقد دفتر حسابرسی هستند در این صورت نظام مالیات مجبور به براورد مالیات بر اساس ارزش منصفانه است؛ ارزش منصفانه نیز یعنی میزان سودی که منطبق با فعالیت های مشابه و بر اساس ضرایب کارشناسی وزارت صمت است که البته اعلام کرده ایم که،این ضرایب ثابت نیست و میانگین محسوب می شود و در مرحله رسیدگی ممیز و مسئولان استانی ما می توانند ضرایب را اصلاح و تعریل کنند‌.

منظور اضافه کرد: بالغ بر ۷۰۰ صنف داریم که هر کدام ضرایب سود خود را دارند بنابراین اصرار ما این است که مودیان خودشان مدارک را به ما دهنو تا ما تخمین مالیات را برآورد نکنیم.

او در مورد مزایده ۷۰۰ خودرو نیز گفت: موضوع خودروها یک اقدام مهم سازمان در مقابله با فرار مالیاتی بود. یک شرکتی باید مالیات دوره انحلال خود را می پرداخت و عمل نکرد و از سویی دیگر دارایی های خود یعنی همین ۷۰۰ خودرو را نیز پنهان کرد که همکاران مالیاتی ما این دارایی ها را شناسایی کردند.

منظور ادامه داد: اصرار ما بر تعیین تکلیف سریع این خودروها بود و با توجه به محدودیت های سامانه ستاد و برای عرضه سریع تر این خودروها و احیای درآمد دولت از این محل، خودروها را با نظارت دستگاه های نظارتی و فرایند کنترل شده به مزایده گذاشتیم که فرایندی کاملا شفاف و عادلانه بود.

معاون وزیراقتصاد اضافه کرد: برآورد پایه ما از فروش این خودروها کمتر از ۷۰۰ میلیارد تومان بود اما در مزایده بالای ۹۰۰ میلیارد تومان به فروش رفت. هم اکنون نیز در خال وصول درآمدهای حاصله هستیم تا به خزانه واریز کنیم.

او ادامه داد: مالیات مالک خودرو بیش از این مقدار است و باز ما رقمی از او طلبکار هستیم.

منظور افزود: این ۹۰۰ میلیارد تومان یک نمونه از فرارهای مالیاتی بزرگ است و ما از این موارد بسیار داریم؛ به عنوان نمونه یک فرار مالیاتی بزرگ با ۱۲۰۰ میلیارد تومان داریم که این فرد ۲۴ شرکت دارد و ۵ هزار روز است که یک ریال هم مالیات نپرداخته است. تمام اموال و سهام و اموال غیرمولد این فرد را شناسایی کرده ایم. البته کارخانه و برند او را دست نمی زنیم.

معاون وزیر اقتصاد گفت: همچنین واردکننده بزرگ نخ سشناسایی کردیم که ۷۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی داشت که ۴۰۰ میلیارد تومان را پرداخت و مابقی را نیز در حال پرداخت است.

در حال تکمیل

او تاکید کرد: ما بیش از مودیان خرد به دنبال مودیان بزرگ هستیم.

منظور در مورد شرکت های بورسی نیز گفت: شرکت های بورسی جزء شفاف ترین بخش های مالیاتی هستند و ما هم به عنوان سازمان مالیاتی از توسعه بورس و شرکت های بورسی حمایت و استقبال می کنیم زیرا توسعه انها به نفع اقتصاد کشور است.

او ادامه داد: پیش بینی کرده ایم برای سال آینده چنانچه شرکت های بورسی درآمدهای مالیاتی را صرف توسعه کنند مشمول معافیت شوند. همچنین پیش بینی شده شرکت های بورسی معافیت ۱۰ درصد و در شرایطی ۲۰ درصد را شامل شوند.

منظور در مورد مالیات نقل و انتقال سهام نیز گفت: مالیات مالیات نقل و انتقال سهام هم اکنون نیز وجود دارد و مبالغ بسیار قابل توجهی را دریافت میکنیم و رویه نیز تغییر نخواهد کرد. این مالیات در بورس نیم درصد و در خارج از بورس ۴ درصد ارزش اسمی سهم خواهد بود.

او در مورد مالیات پزشکان گفت: پزشکان درآمدی را از بیمارستان، مرکز درمانی و کلینک دریافت می کنند که طبق قانون ۱۰ درصد درآمد پزشک به عنوان مالیات کسر و به حساب سازمان امور مالیاتی پرداخت می شود که مالیات علی الحساب است. این مالیات موجب رشد پرداخت مالیات از سوی پزشکان شده است‌.

معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: بخش دوم درامد پزشکان مربوط به ویزیت مطب ها می شود که چند سال است در قوانین بودجه تاکید می شود که پزشکان مکلف به استفاده از پایانه های فروشگاهی هستند پس پزشکان نباید قانونا وجه نقد و یا کارت به کارت و ... بابت ویزیت دریافت کنند زیرا برخلاف قانون است.

او افزود: البته مواردی از تخلفات پزشکان در سامانه سوت زنی یا گزارشگری مردمی و یا سرشماره ها به ما ارسال شده است و ما لیست پزشکان متخلف را به سازمان نظام پزشکی ارسال و درخواست کردیم که تذکر دها تا مجبور به جریمه و ... نشویم.

منظور گفت: مردم اگر مراجعه به مطبی کردند و پزشک درخواست اخذ نقدی و یا کارت به کارت ویزیت را داشت حتما مورد تخلف رل به سرشماره سازمان امور مالیاتی اعلام کنند.

معاون وزیر اقتصاد گفت: چندین جلسه با سازمان نظام پزشکی داشتیم و مسائل را صورتجلسه کردیم تا با تعامل بیشتر با هم دغدغه مردم را در این خصوص رفع کنیم.

به گفته رئیس سازمان امور مالیاتی کشور علت این رشد پیدا شدن برخی مالیات های سالهای قبل است که پرونده آنها از قبل مانده است. در سال های گذشته شاهد آن بوده ایم که فرارهای مالیاتی از حقوق و دستمزد صورت می گرفت که امسال با محاسبات سنجیده شده جلوی آن گرفته شده است.

معاون وزیر اقتصاد افزود: این اقدامات امسال هم صورت گرفته و درآمد مالیاتی از محل حقوق و دستمزد ها بیش از رقم افزایش حقوق کارکنان بوده است.

او درباره مالیات مشاغل و اصناف گفت: امسال ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار مؤدی مالیاتی در بخش مشاغل عملا مالیات مقطوع را پذیرفتند ولی نه با رشد ۱۰ تا ۱۵ درصدی سالانه، بلکه با محاسبه میزان فروش سالهای قبل اصناف بوده است.

منظور افزود: امسال ۲۰۰ درصد رشد در صورت های اظهارنامه مالیاتی اصناف و مشاغل و نیز طبق ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم داشته ایم.

رئیس سازمان امور مالیاتی یادآور شد: بر اساس ماده ۱۴۵ قانون مالیات های مستقیم سود سپرده های بانکی از مالیات معاف هستند فعلا بحثی درباره حذف معافیت مالیاتی شود سپرده ها نداریم بنابراین سود سپرده‌های بانکی مشمول مالیات نیستند. شرایط تورمی کشور به گونه ای است که سود سپرده‌های بانکی در مقابل رقم تورم عددی نیست و به خروج پول از بانک می انجامد.

معاون وزیر اقتصاد درباره درآمد مالیاتی بودجه سال آینده گفت: از ۴۵۰ هزار میلیارد تومان امسال به ۷۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد که رشد ۵۴ را نشان می دهد. محل این درآمدها قطعی سازی پرونده‌های مالیاتی مانده از سالهای قبل است که برآورد ما ۲۱۳ هزار میلیارد تومان از این محل است و سریعتر باید تعیین تکلیف شوند. امسال هم ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از پرونده‌های مالیاتی سالهای قبل قطعی سازی شده است.

او تاکید کرد: از ۴۰۰ شرکت بورسی در این ۳ ماه توانسته ایم ۳۳ هزار میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده، درآمد دریافت کنیم.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: اجرای قانون پایانه های فروشگاهی از اول آبان شروع کرده ایم شیب شایسته ای را در این بخش شاهد هستیم و با ارسال صورت حساب الکترونیک به سامانه مودیانی این میزان رشد ثبت شده است.

معاون وزیر اقتصاد گفت: افزایش اشراف اطلاعاتی را در این بخش با راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی را شاهد هستیم. همچنین با کسب این اطلاعات، مالیات سال گذشته رشد ۵۸ درصدی داشته و امسال رشد ۵۵ درصدی و سال آینده رشد ۵۴ درصدی داشته است.

او در مورد مالیات مجموعه های حاکمیتی نیز گفت: تمام این مجموعه ها موظف به پرداخت مالیات هستند؛ به عنوان نمونه مجموع شرکت هایی که ستاد اجرایی فرمان امام سهامداری کرده را شناسایی و مالیاتی بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان در سال ۹۹ و برای سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۲۵۰۰ میلیارد تومان شناسایی کردیم.

معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: مالیات پرداختی از سوی بنیاد مستضعفان نیز بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان بوده است. قرارگاه خاتم الانبیا نیز مودی است و اظهارنامه می دهد و مالیات می پردازد و معاف نیست.

منظور گفت: این اطمینان را می دهم که در مالیات های مستقیم برای کسی معافیت پیش بینی نکرده ایم.

او گفت: البته معافیت های مالیاتی در کشور ما گسترده است. بخش کشاورزی، صادرات، سرمایه گذاری در مناطق محروم، دانشگاه ها و مدارس غیرانتفاعی، مناطق آزاد و ... معاف هستند.

منظور افزود: رقم معافیت مالیاتی قانونی در کشور در سال گذشته ۳۴۰ هزار میلیارد تومان بوده است و کل مالیات وصولی ۳۰۶ هزار میلیارد تومان بوده است.

اوگفت: پیشنهاد ما بازنگری در معافیت هاست و باید در نظام معافیت را باید تجدیدنظر کنیم که باید در مجلس این تصمیم گرفته شود.

معاون وزیر اقتصاد در مورد سهم مالیات حقوق و دستمزد در کل مالیات گفت: سهم حقوق و دستمزد در کل مالیات کشور ۱۰ تا ۱۱ درصد است، بنابراین ما روی آن حساب زیادی باز نمی کنیم.

برچسب ها: مالیات ، نرخ مالیات
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
رامین
۱۲:۵۸ ۱۶ بهمن ۱۴۰۱
عقل وزیر و معاون اقتصاد در همین حد فندقی. اول میگه خیلی پرریسک و خطرناک بعد میگه کنترل میکنیم مالیات میگیرم . خود شخص همین اقا و خیلی از اقایون دیگه کلی رمز ارز هم دارند. شماها جایی مثل بورس میخاید که وقتی پول کم اوردید پا بذارید رو خرخره سهامدار بدبخت که بفروشه و مالیاتش بزنید جیب. دنبال مالیاتی اول برو سروقت شرکتهای نورچشمی معاف از مالیات. پش دوختید به دو قرون کاسبی مردم. اینترنت هم که نگم دیگه. خدا بزرگه . . .
ناشناس
۱۲:۴۴ ۱۶ بهمن ۱۴۰۱
والا همش ضرر میکنیم،شما چطور میخواد سود ما را بفهمید؟؟؟ و ضررمون را کی میده؟