سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزادی مطرح کرد؛

تقویت کرسی ایران‌شناسی و زبان فارسی در بلغارستان

رایزن فرهنگی ایران گفت: رویکرد جدید این نمایندگی فرهنگی تقویت کرسی ایران‌شناسی و زبان فارسی در بلغارستان است.

مسعود احمدی‌افزادی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان ضمن بازدید از دانشکده شرق شناسی و گروه ایران‌شناسی دانشگاه صوفیه با پانف، رئیس دانشکده شرق شناسی این دانشگاه دیدار و گفتگو کرد.

احمدی‌افزادی در سخنانی، با قدردانی از فعالیت‌های انجام شده در حوزه ایران و اسلام و زبان و ادبیات فارسی گفت: میراث تمدن ایرانی متعلق به جهان فرهنگ و تمدن است و محدود به جغرافیا نمی‌شود.

رایزن فرهنگی کشورمان تأکید کرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ارزش بسیاری به مقوله ایران‌شناسی و معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی و نیز گسترش تمدنی ایران در دوران کنونی دارد.

اعزام دانشجویان ایران‌شناسی بلغارستان به ایران

وی افزود: زبان و ادبیات فارسی به عنوان یک میراث جهانی نقش برجسته‌ای در معرفی بزرگان فرهنگ جهان در ایران دارد. از مولانا و عطار و خیام و فردوسی و حکیم نظامی تا بزرگان معاصر شعر فارسی مثل نیما یوشیج، سهراب سپهری، قیصر امین پور، احمد عزیزی و شفیعی کدکنی و سلمان هراتی تا بانوان شاعر همچون پروین اعتصامی، همه و همه میراث مشترک جهانی هستند که ایران تقدیم به دنیای ادب و فرهنگ کرده است.

احمدی‌افزادی اظهار داشت: رایزنی فرهنگی کشورمان در بلغارستان در دوره جدید و با توجه به رویکرد‌های تحولی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بنا دارد در زمینه تقویت کرسی ایران‌شناسی و زبان فارسی در این کشور همکاری‌های گسترده انجام دهد.

وی تصریح کرد: اعزام دانشجویان و محققان حوزه ایران‌شناسی در موضوعات ایران در قالب دوره‌های کوتاه مدت به ایران طی تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه آزاد اسلامی نیز در دستور کار این نمایندگی فرهنگی قرار دارد.

رایزن فرهنگی کشورمان در بلغارستان گفت: برگزاری منظم شب‌های گفتگو با اندیشمندان و متفکران بلغار و شب‌های شعر و ادبیات با حضور شاعران علاقمند به شعرپارسی و پارسی گویان و گسترش ایران‌شناسی از موضوعات مهم مورد نظر رایزنی فرهنگی ایران است.

شهریورماه ۱۴۰۲؛ برگزاری اجلاس بین‌المللی ایران‌شناسی در بلغارستان

پانف، رئیس دانشکده شرق شناسی دانشگاه صوفیه اظهار داشت: استادان این دانشکده از اینکه یک استاد دین شناسی تطبیقی و عرفان اسلامی به عنوان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در صوفیه انتخاب شده بسیار خوشحال هستند و امیدواریم دوره تحولی در ارتباط این مجموعه علمی و رایزنی فرهنگی را شاهد باشیم.

وی افزود: امید است تا بتوان با همکاری مشترک و دوجانبه در ماه سپتامبر برابر با شهریورماه آینده اجلاس بین‌المللی ایرانشناسی در دانشگاه صوفیه را برگزار کنیم و باعث امیدواری است که رویکرد رایزنی فرهنگی نیز در حوزه تمدنی علاقه‌مندانه است.

رئیس دانشکده شرق شناسی دانشگاه صوفیه با استقبال از برنامه اعزام دانشجویان این دانشگاه -حوزه ایران‌شناسی- به ایران، آن را گامی در حهت شناخت درست‌تر از فرهنگ ایرانی اسلامی دانست.

در ادامه این دیدار، رئیس گروه ایران‌شناسی و سایر استادان و دانشجویان زبان فارسی و ایران‌شناسی آمادگی هرگونه همکاری با رایزنی فرهنگی کشورمان در زمینه‌های علمی و دانشگاهی را اعلام کردند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.