سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جزئیات انتشار اسناد مالی شهرداری جُغتای ؛ از حقوق و مزایا تا املاک و مجوز‌ها

شهردار جغتای گفت: پرچم شفافیت در شهرداری‌ها را خراسانی‌ها به دست گرفته‌اند.

امروزه شفافیت در نهاد‌های مختلف در سطح کشور توانسته مقابل بسیاری از فساد‌ها را بگیرد و با بخشی از آن‌ها نیز برخورد درستی انجام شود. عدم شفافیت اطلاعات و ابهام در گزارشگری ممکن است به بدگمانی و رفتار‌های غیر اخلاقی در راستای کاهش ارزش یک دستگاه سبب شده و از سویی دیگر افشای اطلاعات، ریسک مرتبط با تصمیم گیری‌ها را کاهش می‌دهد.

در عصر حاضر درخواست شفافیت و دسترسی آزاد به اطلاعات، خواست مهم جوامع مدرن تلقی می‌شود. یک ضعف عمده جوامع در حال توسعه، کمبود داده و اطلاعات در خصوص نحوه فعالیت‌های دولت در حوزه‌های مختلف است.

شهرداری‌ها به عنوان یک نهاد غیردولتی و دستگاهی که تمام مردم با آن سروکار دارند یکی از نهاد‌هایی است که شفافیت را باید در دستور کار خود قرار دهد.

در سال‌های اخیر موضوع شفافیت در شهرداری‌ها با چهار سامانه مختلف بیان شده و باید این دستگاه اطلاعات خود را در آن ثبت و منتشر کنند که شهرداری جغتای به عنوان نخستین شهر زیر ۵۰ هزار نفر جمعیت در کشور اقدام به این کار کرده است.

احمد خدایی نصر، شهردار جغتای گفت: بر این باور هستیم که هرجا بودجه دولتی و یا بیت‌المال وجود دارد باید به مردم گزارش داده شود.

او افزود: دستگاه‌های نظارتی زیادی در سطح کشور داریم، ولی شاهدیم که همچنان برخی فساد‌ها وجود دارد و در عمل بازخورد مثبتی صورت نگرفته که باید به سمت مردمی کردن نظارت حرکت کنیم؛ کاری که در تمام دنیا صورت می‌گیرد.

شهردار جغتای ادامه داد: در دنیا یک نگاه مردمی برای ارائه اطلاعات وجود دارد یعنی فرآیند‌ها و گزارش‌های مردمی به رسمیت شناخته می‌شود و آمار نشان می‌دهد با به رسمیت شناختن گزارش‌های مردمی ۶۰ درصد میزان فساد کاهش پیدا می‌کند.

خدایی نصر بیان کرد: شفافیت در شهرداری جغتای را از روز اول فعالیتم در دستور قرار داده و اطلاعات را در چهار سامانه حقوق و دستمزد، سامانه املاک و مستغلات، سامانه منابع انسانی و سامانه صدور مجوز قرار داده‌ایم.

او شفافیت در بودجه سالانه شهرداری و متمم‌های آن به همراه انتشار گزارش تفریغ بودجه شهرداری را از دیگر اقدامات خود در حوزه شفافیت اعلام کرد.

شهردار جغتای با بیان این نکته که شهردای‌ها به حیات خلوت برخی از دستگاه‌ها تبدیل شده است بیان کرد: تمام مکاتبات و بانک اطلاعاتی در راستای شفافیت در اختیار مردم قرار گرفته است، حتی در شرایطی که شهرداری جغتای وضعیت مالی خوبی نداشت، ولی از آنجایی که دانستن حق مردم است تمام فیش‌های حقوقی در تمام رده‌ها را منتشر کرده ایم.

خدایی‌نصر بیان کرد: مردم از هزینه‌کرد بیت‌المال باید اطلاع داشته باشند حتی این پرداختی‌ها در قالب‌هایی مانند حقوق و مزایا، اضافه کار، حق‌الجلسه و یا پاداش باشد و ما نیز در شهرداری جغتای با یک شفاف سازی تمام این هزینه‌ها را منتشر کردیم. لینک مربوط به انتشار

او در خصوص بازخورد این موضوع نیز تصریح کرد: مردم در این خصوص استقبال خوبی نشان دادند و بازخورد‌های مثبتی دریافت کردیم، نمی‌توانیم بگویم در سیستم همه راضی بودند، ولی در سال اول بدین شکل بود و بعد از آن همه همراه شدند.

شهردار جغتای خاطرنشان کرد: در کل کشور حدود ۱۳۵۰ شهرداری داریم که چهار مورد اقدام به شفافیت کامل اطلاعات کرده‌اند که عدد کمی است و از ورود شهرداری به این موضوع باید استقبال کرد و در ابتدا شاید سختی‌های داشته باشد، ولی بعد از گذشت زمان عادی می‌شود.

خدایی نصر بیان کرد: در حال حاضر مقدار زیادی از وقت برخی مدیران در مجموعه شهرداری‌ها در پاسخگویی به نهاد‌های نظارتی می‌گذرد که اگر شفافیت وجود داشت کمتر این موضوع اتفاق می‌افتاد.

او عنوان کرد: برای مثال در مزایده‌های شهرداری جغتای تمام فرآیند‌ها اطلاع رسانی شده و در رسانه‌ها بیان و در روز پاکت‌گشایی نیز تمام مراحل آن به صورت پخش زنده برای مردم منتشر شده است.

روند شفاف‌سازی ادامه دارد

شهردار جغتای بیان کرد:اسناد پرونده‌ها در مجموعه شهرداری فیزیکی بوده که نمی‌شد آن را منتشر کنیم، اقدام به الکترونیکی کردن آن کردیم که تاکنون ۲۵ درصد آن انجام شده و حدود یکسال دیگر این کار به پایان خواهد رسید که اسناد منتشر و در دسترس مردم خواهد بود

خدایی نصر بیان کرد: قرارداد‌های شهرداری یکی دیگر از مواردی است که، چون باید این نهاد درآمد زایی کند برخی از آن‌ها را در پایان کار می‌توانیم منتشر کنیم و در حال حاضر مقدمات برای انتشار طرح تفضیلی شهر نیز محیا کرده ایم.

او تصریح کرد: شهرداری جغتای خط‌شکنی کرده و ۶۰۰ شهرداری همتراز ما وجود دارد که این مهم را می‌توانند انجام دهند و بطور یقین شفافیت می‌تواند سرعت اطلاع از فساد را زیاد کند و پیگیری‌های مردمی نیز می‌تواند در برخورد محکم با فساد را افزایش دهد.

شهردار جغتای خاطرنشان کرد: پرچمدار شفافیت در شهرداری‌ها را خراسانی‌ها به دست گرفته‌اند جایی که در بین شهرداری‌های زیر ۵۰ هزار نفر جغتای اول بود در شهر‌های بالای ۲۰۰ هزار نفر سبزوار و در شهر بالای ۷۰۰ هزار نفر کرمان که شهردار آن هم یک خراسانی است.

مهران حسین زاده، عضو شورای اسلامی شهر گناباد نیز گفت: شهرداری‌ها به عنوان نهادی که تصمیمات و اجرای قوانین در آن بر زندگی مردم تأثیر می‌گذارد دارای اهمیت فراوانی است.

او  افزود: شفافیت در شهرداری‌ها می‌تواند مقابل بسیاری از ناکارآمدی‌ها را بگیرد و این مجموعه را در مسیر تلاش و پویایی قرار دهد و به طور یقین شفافیت و انتشار اطلاعات می‌تواند پایه‌ریزی مدیریت در اتاق شیشه‌ای باشد.

عضو شورای اسلامی شهر گناباد ادامه داد: به طور یقین شورای اسلامی شهر به عنوان یک ناظر بر اقدامات اجرایی شهرداری‌ها می‌تواند در روند شفافیت کمک کند که این مهم البته نیازمند تصویب قوانینی مکملی می‌باشد.

حسین‌زاده بیان  کرد: در واقع حسابرسی شهرداری، حافظ منافع همه مردم آن شهر بوده و سبب شفافیت پرونده مالی مدیریت شهری و گزارش آن به ذینفعان که تمام مردم هستند می‌شود.

شهردار سابق گناباد اظهار کرد: شهرداری این شهر یکی از نخستین شهرداری‌ها در سطح استان خراسان است که در سال ۱۳۹۸ به سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات پیوست و در آن اطلاعاتی که هیئت وزیران مصوب کرده بود را منتشر کرده و در این سامانه منتشر کرده‌ایم.

منبع : تسنیم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.