سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معرفی ابعاد برگزاری پویش ملی تغذیه سالم در فارس

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به افزایش میزان اضافه وزن و چاقی در سطح جامعه، بر اهمیت تبیین نقش تغذیه در ارتقای سلامت عمومی تاکید کرد.

عباس رضاییان زاده در نشست خبری ضمن تقدیر از همراهی همیشگی اصحاب رسانه با مجموعه سلامت، به تبیین نقش رسانه‌ها در ارتقای سطح آگاهی، تغییر نگرش و رفتار مردم پرداخت که در پیشبرد اهداف سلامت محور از جایگاه مهمی برخوردار است.

او ضمن بیان این موضوع که در دهه‌های اخیر شاهد افزایش بیماری‌های غیرواگیر در جوامع هستیم، گفت: بسیاری از مشکلات حوزه سلامت با افزایش آگاهی جامعه برطرف خواهد شد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، چاقی به عنوان یک بیماری همه گیر جهانی مطرح است و روند اضافه وزن و چاقی به ویژه پس از شیوع کرونا در حال افزایش است؛ در سراسر جهان ۸۰۰ میلیون نفر با چاقی زندگی می‌کنند و تخمین زده می‌شود این آمار تا سال ۲۰۳۰ میلادی به یک میلیارد نفر افزایش یابد.

رضاییان زاده با اشاره به روند افزایشی چاقی در سطح جامعه گفت: بر اساس گزارش‌های ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۱، دو و دو صدم درصد کودکان، ۱۷ و دو دهم درصد نوجوانان، ۳۲ و ۶ دهم درصد جوانان، ۵۶ و هفت دهم درصد میانسالان و ۳۴ و دو دهم درصد سالمندان مبتلا به اضافه وزن و چاقی، شناسایی شده اند.

این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به مصرف بالای تنقلات در بیش از ۳۴ درصد نوجوانان، آن را زمینه ساز ابتلا به چاقی و اضافه وزن عنوان کرد و ادامه داد: باید دانست که چاقی در سنین کودکی می‌تواند منجر به چاقی در بزرگسالی شود و آمار‌ها نیز نشان می‌دهد ۴۰ تا ۹۰ درصد کودکان چاق، در بزرگسالی از چاقی رنج می‌برند.

رضاییان زاده گفت: در حال حاضر ۱۱۸ کارشناس تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و شهری-روستایی زیر پوشش دانشگاه مشغول ارائه خدمت هستند و مردم می‌توانند با مراجعه به پایگاه‌های پزشک خانواده و خانه‌های بهداشت، در صورت نیاز از خدمات مشاوره تغذیه رایگان این مراکز بهره‌مند شوند.

به گفته این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ۶ ماهه نخست امسال۲۴ هزار و ۹۵۷ نفر از افراد دارای اضافه وزن و چاق به این کارشناسان تغذیه مراجعه کرده اند که از این میان، ۷۸ و دو دهم درصد آنان در نوبت دوم مراجعه، بهبودی داشته اند و این موضوع نشانگر تاثیر پیگیری و دریافت مشاوره از کارشناسان تغذیه است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با اشاره به آغاز سیزدهمین بسیج ملی تغذیه سالم با شعار «حال خوب با وزن مناسب» از بیست و چهارم دی تا هفتم بهمن، هدف از برگزاری این پویش را فرهنگ سازی و اصلاح الگوی تغذیه جامعه و کاهش شیوع عوامل خطر تغذیه‌ای بیماری‌های غیرواگیر عنوان کرد.

رضاییان زاده گفت: بسیج ملی تغذیه امسال نیز در سراسر کشور با همکاری دیگر سازمان‌ها مانند صدا و سیما، شهرداری، اداره آموزش و پرورش و اداره ورزش و جوانان برگزار می‌شود و امیدواریم با همسوسازی سیاست ها، جلب حمایت و تقویت همکاری‌های بین بخشی گام‌های موثری برای ایجاد فرهنگ تغذیه سالم در جامعه برداشته شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.